“Huzur diye bir şey yoktur, bir problemin bitişi başka bir problemin başlangıcını doğurur” yazıyordu bir kitapta. Kendimden yola çıkıp düşündüğümde de hayatımda problem hiç eksik olmadı.
Sizce huzur sadece bir kelimeden ibaret mi, siz varlığına inanıyor musunuz?
Kişilik & Karakter konusunda 32,5b cevap paylaştı.
Huzur kelimesi her zaman insanın iç dünyasına ve ruhuna iyi gelir. Zihnini beraklaştırır ve bu beraklık içinde saf, temiz, bembeyaz bir dünya belirir. Huzur diye bir şey vardır. Arayan bulur belasını da huzurunu da :)
Var tabi ki. Örneğin ben sabahın 5inde bisikletime atlayıp denize gidiyorum yollar bomboş sadece bisikletimin çit çit çit sesleri geliyor. Kumsala gidip güneş doğarken denize giriyorum gözlükle , deniz akvaryum gibi capcanlı. Dalga olmadığı için tortular denizin dibinde olduğundan dolayı her şey net görünüyor. Denizden çıkınca kurulanıp üzerimi değiştirip kumsalda uzanıp telefondan satranç oynuyorum. Sonra eve dönüyorum ve netflix modları hangi çevirileri vermişse kahvemi alıp onları yapmaya başlıyorum. Huzura örnek olarak verebilirim bunları.
Bu beklentiye bağlı biraz da. Mesela ne huzursuz ediyor bizi ya da ne olursa huzur olur bunun cevaplarında gizli biraz da. Daha az eşya, para, mal mülk ile olacak bişeyken hep daha fazlasını istemek ve yetinmeyi bilmemek de huzursuzluk verir. İnsan sağlığının gittiği yerde anlıyor biraz da huzurun kıymetini. Çünkü, bu denli manevi bir gücün maddi karşılığı olmaması da insanoğluna çok büyük ders verebiliyor. Çoğu huzursuzluğumuzun kaynağı şükürsüzlük. Herkesin huzuru bol olsun dilerim 🎈
Huzur diye bir şey var, bunu ancak huzuru var olanlar daha iyi bilir, huzuru olmayanlarda huzurun ne demek olduğunu nerede olduğunu bilmez, ve huzuru arar dururlar, huzuru bulmak istiyorsan birşeyi kafaya takmayacak biraz umursamaz olacak, seni üzen kıran insanlarda ışık hızıyla uzak duracaksın, işte o zaman huzuru bulmuş oluyorsun, çok fazlada yalnız kalmayacaksın, sana iyi gelen insanları yanında yolunda tutacaksın gerisini çöp diye atacaksın, o zaman bak bakalım huzur var mı yok mu bilirsin.
Arzu kavramını huzur kavramından ayırmadığımız için mutlu olamıyoruz. Hayatta sürekli bir beklenti içerisindeyiz ve bu beklentilerin tamamına yakınını arzularımız oluşturuyor. Bi çoğuna kavuşamadığımız için de huzursuz oluyoruz. Sonrasında huzur nerde, mutluluk var mı gibi düşünceler hükmediyor haliyle. Bu iki kavramı ayırdığımız takdirde arzuların yoğun baskısı kalkacak, sürekli beklenti içinde olmanın verdiği stres sona erecektir. Adeta sırtında çuvalla taş taşıyıp ağırlığından şikayet eden bir insanın, o çuvalı boşuna taşıdığını anlayıp yere bıraktığı ve yoluna güle oynaya, ağaçlarla kuşlarla muhabbet ederek devam ettiği bir rüya gibi olacak hayat. İşte mutluluk da tam olarak budur: beklentilerini yani arzularını yok etmek..
Vardır huzuru yakalamak kişinin kendi elinde olan bir şey değildir maalesef ama vardır huzurlu olmasını bilemezsin çünkü elbette ki sorunlar çıkacaktır er ya da geç insanlar sürekli huzur nerede huzuru arıyorum diye yakınıyor iken huzur kolay bulunmuyor demek ki bende huzuru aramak için kırk takla atıyorum bazı günler çünkü gelecek gibi oluyor ama gelmiyor zor ama imkansız da değil yakalayabilmek gerekli. Bugün huzurluysan yarın huzursuz oluyorsan illa ki yaşadığın sürece olumsuz süreçler karşına çıkıyor bu herkes için böyle kimsenin tam olarak bir huzuru yok
Huzurun tanımına nasıl baktığına göre değişir. Bazısı anlık mutluluğun verdiği hislerle, zihninde yara açan olguları görmezden gelir. O an hissedemez hiçbirini, huzurlu olduğunu düşünür. Halbuki daimi olabilmesi için, geçmişteki olaylara ve geleceğe dair yaşanması muhtemel detaylara kendini hazırlaman gerek. Eminsen çıkardığın derslerden, içine sinmişse inşa ettiğin gelecek çerçeven, işte o zaman gerçek huzuru dahil edersin benliğine.
Huzur hep var.. Ama huzuru bulma zamanlarının istikrarı lazim insana.. Herkes bir şekilde huzuru anlik bile olsa yaşar. Yoksa problemsiz hayat olmaz ki! Hayat bana göre savaşmaktır. Ve bu savaşın içinde yerine göre kan, ter, gözyaşı ve gülümseme yoksa ben biraz kumlu toprakta bir kaktüs olmak isterdim..
huzurlu bir hayat insanı aptallaştırır bence, problemli bir hayat yaşayan kişi ise sürekli düşündüğü için daha zekidir. sorunun bu anlattıklarımla alakası yok ama kısaca huzur yohtır asdjdk
Bu açıdan bakarsan her son bir başlangıç ve her neden bir sonuç ikilemlerine çıkarsın. Gerçek huzur problem devam ederken de kendini motive edebilmekte.
Dikkatini çeken bir üye olduğumu biliyorum. Yeniden takip edeceğim. Kim olduğumu tahmin edeceksin, henüz tanışmadık. Ama tanışacağız. Bana ulaşırsan, bekliyorum.
Bunu diyeceğini biliyordum. 2 dakika bana ulaşır mısın? Sonra ne istersen yap, engel olmam. İstersen engellersin ki bunu yapmayacağını biliyorum. Sadece 2 dakika ulaş.