Bütün gün çalıştınız, akşam yorgun ve acıkmış bir vaziyette eve geldiniz. Ancak eşiniz sofrayı hazırlamamış daha yeni yemek yapıyor. Bir süre bekledikten sonra sofraya oturdunuz ama sofra da eksikler var. Salata yok veya sevdiğiniz ve istediğiniz herhangi bir şey eksik. Eşiniz de çalışmıyor. Bunun için eşinize bağırıp kavga eder misiniz? Erkek bu konuda haklı mıdır?
bir gün öyle olsa iki gün öyle olsa neyse ama surekli öyleyse kavga etme konusunda erkeği haklı bulurum ama bir sebebi varsa eşinin evde yoğun bir işi varsa anlayışla karşılamasını beklerim çünkü kadın evde eş çalışana kadar gerçekten kurmuyor çamaşır bulasik ütü yemek temizlik çocuk her şey ona kalıyor dışarının isu bir tazeyken evin işi bin tane bu yüzden dediğim gibi bazen anlayışla karşılanabilir bu durum devamlı tekrar ederse o zman tartışılır...
Bazı erkekler 1 kere bile olsa kavga eder. Ben eşim evlendigimiz sene öyleydi. Yemek yapmadığım hiç olmadı amma neden geç oldu neden sıcak gerekli gereksiz heer şeyden kavga çıkarırdı. Hic unutmam Oglum yeni doğmuş bebek kucağımda sallaya sallaya yemek yaptığım oldu neden sıcak bu yemek diye kavga etmişti. Sinra zamanla etrafında bebeği olan kadınlarin hiç yemek yapmadığını ona her kesin yardım ettiğini görünce hatasını anlamaya başladı.
Evli değilim. Evli olsam kocam çalışıyor olsa ve ben evde olsam yemek yaparım yanına tatlı yaparım meyve suyu dondurma yapıp buzluğa koyarım. O geldiğinde onunla ilgilenirim. Bunları yaptığım içinde kesinlikle gocunmam. Sonuçta bir hayatı paylaşacağız karşımızdaki insanın yüklerini hafifletmeliyiz.
Fakat ben evlenince çalışmayı düşünüyorum. Evli bile olsam erkeğe muhtaç kalan bir kadın olmak istemiyorum. Çalışsam da birlikte hazırlarız bu konuda anlayışlı bana saygı duyan ben olmadığım zaman yemeğini yapıp yiyebilecek bir insan isterim hayatımda.
Çalısmasan bile her günün bir olmuyor bazen yemek yapamıyor ve ya yetisdiremiyor ola biliyorsun. Mesela hamileyken ve ya bebeğin varken yetisdiremeye biliyorsun bu erkeğe kavga etme hakkı vermiyor amma bazı erkekler bu konuda anlayışsız olabiliyor.
Kişilik & Karakter konusunda 14,6b cevap paylaştı.
yardım etsin birlikte yapsınlar eş çalışmıyor diye bütün gün evde uyudugunu falan mı hayal ediyorsunuz. Yaptıkları tonlarca iş var ve hiçbir ücret karşılığı yok bu hizmetlerinin. Nankör olmamak lazım bu konuda. Ben yaparım yemeğini çalışmıyorsam o ayrı ama yapmayan eşe de bağırmak doğru değil veryansın edip nazikçe sitem olursa da hoş karşılanır ama birlikte yapıp şikayet bile etmiyorsa o erkek kadın çok şanslı demektir
Kişilik & Karakter konusunda 19,5b cevap paylaştı.
Kavga çıkaran taraf haksızdır. Eşin evde olması, çalışmıyor olması onun bir şeyleri yapamamış olmasının altında sayısız neden vardır. Eşe düşen onu anlamak, öncelikle eşini kazanmaktır. İnsan ne yerse yesin doyabilir ama bir kalbi dilediği zaman onaramaz.
Şahsen ilerde evlilik düşünmüyorum. Ama olaki böyle bir yolda olduğumu farzedersem, sorumluluğunu bilen bir kadın olduğundan emin olmadığım bir yola çıkmam.
Evet kadın benim hizmetçim değil ama, ben çalışıyorsam ve o evdeyse yemeği yapması gerekiyor. Veyahut ikimizde çalışıyorsak her ikimizde işin ucundan tutmalıyız. Tembel bir kadınla ömür geçmez.
Sonradan süpriz bir karşılaşma yaşadıysamda o kadından ayrılırım. Bağırıp çağırmaya, gürültü patırtıya ve şiddete hiç gerek yok.
Yemek konusunda kendime güveniyorum. Atıyorum Ev gelip sofranın kurulmadığını görsem ceketimi asıp, kravatımı gevşetip, kollarımı sıyırıp yemek için ben de ona yardım etmeye girişirim. Birlikte yaparız akşam yemeğini. Bu, bana sofranın hazır olmasındsn daha büyük kıvanç verir😊
Esim uzun bir süre issiz kaldı. Bu surecte ben iki işte birden çalıştım. Üstelik 4 aylıktı kızım bu süreç başladığında. Bir kere de bir işin ucundan tuttuğunu görmedim. Geriye dönüp baktığımda gercekten el bebek gul bebek büyütülmüş bir insan olarak helal olsun kız sana nasıl kalktın altından ama diye kendimle gurur duyuyorum. Bu surecte esimle hic kavga etmedim. Onunla kavga edecek vaktim ve halim yoktu çünkü😂.