Bazı dönemler pozitif kelimesi uyuyor bana çünkü umut etmeyi bir şeylerin olması için çabalamaktan vazgeçmiyorum elimden gelenide yapıyorum ve bu durum olmayınca işte o zaman Karamsar kelimesi geliyor benim hayatıma çünkü bir şeylerin olmaması sürekli kaybetmek mutsuzlukla beraber benim hiçbir isteğim olmayacak düşüncesini getiriyor bu içten içe yaşadığım karamsarlıktan ise..
Bir şeyin olmaması diğer şeylerin olmasına engel değil arkadaş kalk bir silkelen hayat devam ediyor dediğim anda da gerçekçilik gün yüzüne çıkıyor ve böyle üç kelime arasında gidiş gelişlerim oluyor
Sanırım tamamıyla gerçekçi bir insanım. Hayatım ve sözlerim bunun üzerine kurulu sanırım. İnsanlarla konuşurken de olduğu gibi kırılacak mı, üzülecek mi düşünmeden konuşurum. Kendimi de pohpohlamam. Bir şey güzel olacak diye de kandırmam. Tüm ilişkilerimde yaşayış şeklim böyledir. Ama durduk yere de en kötüsünü düşünüp karamsar olmam. Kendimin ne yapıp ne yapamayacağını bildiğim için ona göre hareket ediyorum, herhangi bir sorun kalmıyor.
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Pozitif bana daha çok uyuyor. Çok kısa süreliğine karamsar yapıya bürünsemde hemen o moddan çıkıyorum. Ve gerçekten insan ne düşünürse onu hayatına çekiyor. Hayatta olmaz diye bir şey yok, inandıktan sonra her şey oluyor. Ben hayatımın mucizesini yaşadıktan sonra bunun her konuda olacağını düşünüyorum. Hayat mucizelerle dolu, bakmasını bilene.
Gerçekçi bir insanım, karamsarlıkta ara ara uğruyor. Bir şeyleri olduğu gibi görürüm, gereksiz, çok büyük anlamlar yüklemem. Ne kendimi kandırırım, ne de birine kanarım. Herkes şansının yaver gitmesini diler ve mükemmel olduğunu düşünür. Umut abartılı vaatlere çanak tutsa da, deneyim bunları yerine getirmez. Bu gibi boş hayaller sadece sıkıntı doğurur. İnsanlar gerçeği fark ettiklerinde bunu anlarlar fakat bu sefer bolca hayal kırıklığıda yaşarlar. Her anlamda gerçekçi yaklaşmakta fayda var…
Öyle dolu yaşıyorum ki üçünü de; hangisi daha ağır basıyor diye düşündüğüm zaman ;karamsarlığin gerçekliği içerisinde, pozitifi görebilip yaşamak diyorum... Demek ki ; pozitif.. Karamsarlık gerçek anlamda insanı bunalima götürür. İşin kötü yanı, kişinin bunu farketmemmesidir. Başımıza ne gelirse gelsin , Rabbım dermansız dert vermesin yeter ki ; şöyle düşünüyorum; ağlasam da , gülsem de ortada bir gerçek var. Gerçek ise , mutlaktır. Madem öyle, neden ağlayarak atlatayım ki bu durumu. Gülerek geçsin gitsin veya kalsin. Ama gülerek... Mutlu kal...🥰
İyi geceler.. Birini seçemicem üçüde uyuyor diyebilirim.. insanoğluyuz bir anımız diğerini tutmuyor.. yeri geliyor pozitif yeri geliyor negatif yeri geliyor dahada gerçekçi oluyoruz.. o anki durumunuza psikolojimize bağlı bu degilmi 🙂 yeride gelince karamsar oluyoruz.. Rabbim sonumuzu hayır etsin inşallah 🤲 Keyifli vakitler dilerim..
Düşüncenin, gerek kendimize gerekse de karşımızdakine etkisi olduğunu düşünuyorum hatta biliyorum. Bu yüzden daha iyi hissedip hissettirmek için pozitif biriyim. Karamsar insanı kimse sevmez hatta kendisi bile.
Elimden geldiğince aslında pozitif olmaya çalışıyorum ama karamsar olduğunu inkar edemem gerçekçiyim artık kendimi Yalanlar ile avutmıyorum ama en çok hangisi ağır basıyor dersen pozitifim her şeye rağmen yine de gülmeye çalışıyorum yoksa ölürüm
Pozitif ve gerçekçi ama hayal olmadan da olmaz. En azından onu gerçekleştirme azmi oluyor. Karamsarlık duygusu da olmalı. Çünkü acı olmadan gelen sevincin anlamı olmuyor hayatta. Tabi her şey için geçerli değil bu durum.
Kesinlikle gerçekçi! Zaten beni biraz tanıyanlar bu özelliğimi hemen fark ediyor. Olaylar karşısında gerçekçi düşünmeyi ve gerçekçi stratejiler üretmeyi seviyorum..