Kişilik & Karakter konusunda 11,3b cevap paylaştı.
Karşı tarafı fiziksel olarak görmek önemlidir ama dış görünüş sadece hayranlık yaratabilir. Önce bir insandan hoşlanılır, sonra zamanla âşık olunur ve bu da zamanla sevgiye dönüşür. Bunların hepsi zamanın bize verdiği şanslar. Sevmek için bağlanmak için ya da âşık olmak için o kişinin kalbine dokunmak ruhuna ulaşmak gerekir. O kişinin ne hissettiklerini anlayabilmek için onunla ruhen bir olmak gerekir tıpkı aynı kalpte atan iki ruh gibi... Bir insanı görmeden de konuşmalarına, huylarına, davranışlarına, sesine bağlanabilirsiniz hatta bunlara âşık da olabilirsiniz. Kendime gelecek olursam; evet ben de bunu yaşadım. Sözlerine, konuşmalarına, gülüşüne, beraber çok güzel vakit geçirmemize, bazen küçük bir çocuk gibi ruhunun davranmasına, birlikte üzülüp birlikte sevinmelerimize hatta ara sıra tartışmalarımıza bile kısacası ruhsal anlamda her şeyine bağlandım. Hani insanın ruhunda hep bir eksik vardır ya tamamlanması gereken. İşte tıpkı onun gibi beni tamamlayan şey de bu. Aslında söylenecek o kadar çok şey vardı ki. Bazen en acı veren de söyleyecek o kadar çok güzel şey olmasına rağmen çoğu şeyin insanın içinde kalması...
Beden ve ruh asla bir bütün değildir, kimi insanlar bedensel yani yüzeysel, kimi insanlar ruhlarıyla yani derinlerde; hisleriyle yaşarlar benim nezdimde. Ayrımını yapmak kolay, sadece sözde derin olan insanlar belli ediyor kendini onları hesaba katmıyorum. Gerçekten ruhlarıyla konuşan insanları ayırt etmek ise; eğer sende onlardansan hissediyorsun. Sanki ruhlarında beyaz bir doğum lekesi taşıyorlar. Bunu sadece o lekeyi taşıyan biri isen görebiliyorsun.
Birini sevmek için gören gözlere de duyan kulaklara da gerek yoktur aslında. Birini, bir şeyi bir olguyu sevmek için hisseden bir yürek, düşünen bir kalp kafiidir. Kalp belki yanılabilir. Ama akıl yanılmaz. Her iki organın da hilafsız biçimde onayladığı insan o kişi için doğru insandır.
Hiç yüzyüze gelmeden yıllarca sevdim birini. Sonra bi gün buluşacağız dedim ki "bu zaten yakışıklı değil, sonuçta sosyal medyaya en iyi fotolarımızı koyuyoruz eh kesin bu çok çirkindir kapanır gider bu mevzu" hiç öyle olmadı adam reelde daha yakışıklıymış😂 eh yüreği görmek de zamanla mümkün oluyor zaten
Zor sorular soruyorsun 😀 kurduğu cümleler seçtiği kelimeler zamanlaması düşünce tarzı bakış acısı gibi gibi şeylere dikkat ederim de aşk olayı çok farklı ya bu konularda büyük konuşmaya korkan biriyim😂 büyük konuştuğum başına geliyor 😁
Kişilik & Karakter konusunda 19,5b cevap paylaştı.
Yüreğini göremediğim kişiye aşık olmam. Yüzünü ve bedenini görüyor isem çok zaman yürek gerilerde kalır. Ama yüreğine aşık oldunduğu zaman bedenin önemi kalmıyor, yüreğine aşık olunanın bedenide yüreğide dünyanın en güzeli olur. Sözler yüreğe ve ruha işler, o sözler ise her yüreğin ve ruhun üzerinde farklı tesir eder. Bu sebeple şu veya bu denilemiyor, aşk; çiçek gibi, her dağda farklı renkte ve şekilde açar.
Yüz güzelliği sadece etkiler, aşık olabilmem için iç dünyasını keşfetmem ve "işte bu" demem gerekir. Bu da ancak her haline, her tavrına şahit olduktan sonra oluşuyor.
Bir çok şey olabilir. Kimini üslubu etkiler, kimini düşünceleri. Ama bence hiç bir şey tek başına etkili olmaz. Zamanla bir çok şey yavaş yavaş belli eder karşıdakini.
Yüreğini görmeden birini sevmek imkansız. Karakter ve huy güzelliği yoksa bir insan isteği kadar güzel-yakışıklı olsun bir değeri yoktur bnce. Yüreğini görmeden birbirni seven de manaya değil maddeye bakar😕