Çoğunun kadınlar dediğini duyar gibiyim?:) Sanırım biraz fazla hassasız ve kırılganız. Ve sanırım ilgiye de açız. Bizimle ilgilenilmesinden de oldukça hoşlanıyoruz. İlgiyi eksik aldığımızda da daha fazla alınganlık yapabiliyoruz. Bazen nedenini bile anlıyamıyo karşımızdaki : )). E tabi erkekler ve kadınlar olarak fıtrat olarak , biyolojik olarak, beyin yapısı olarak farklılıklarımız var. Onları da yok sayamayız. Peki ya erkekler? Onların sayıları da az sayılmaz. Bunlar benim düşüncelerim tabiki. Siz ne düşünüyorsunuz? Birinciliği elden bırakmayan taraf hangisi bu konuda?
erkekler de alıngan olabilir ki ben bazen alınganlık yaparım sevdiklerime karşı yani bu kadınlara has bir olay değil ama kadınlar belki bunu fazlaca kullandıkları için bu durum kadınlara biraz daha mal edilmiş gibi bizim alınganlıklarımız erkeklerin yani göze batmıyor o yüzden
Ama ben bazen aşırı alıngan olup her şeyi ters anlayıp sonra günlerce somurtabiliyorum kendimde bu durumu biliyorum yani. herkeste olabilir netice de ama göze batmaz erkeklerin:)
Hassas ruhlu insanlar daha çok çabuk alınırlar. Yani naif, kibar, hassas ve özverili insanlar daha alınandır. Bu açıdan bakınca ben alıngan olan insanlara anlayışla yaklaşıp, durumu açıklayarak onları kolayca rahatlatarak yanlış anlama olasılığını ortadan kaldırıp daha sıkı dost olabiliyoruz.
Duyarsız, kaba ve sorumsuz insanlar ise hiç alıngan değillerdir, bilakis her durumu pişkince görmezden gelebilirler. Umursamazdır onlar. Bu öz güven yüksekliği değil, kibirsiz bence. O yüzden onları pek sevmem.
Tabi herşeyde olduğu gibi alınganlık da dozunda ise makuldür. Havadan nem kapacak derecede aşırıya giderek psikolojik sorun halinde ise o zaman korkmak ve tedaviye yönlendirmek lazım. Artık onlar alınganlık eşipini aşmış, evhamlı vesveseli şüpheci bir ruh haline gelmiştir.
Sonuç olarak, kadınlar daha ince ruhlu olduklarından, biz erkeklerden birazcık daha fazla alıngan olabilirler. Ama genel olarak biz erkekler de alınganlık yapabiliyoruz.
Güzel sorun için teşekkür ederim. Esen kalın. 😎
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ben teşekkür ederim yorumun için. Esen kaldık : ))
Iki arkadaş sohbet ederken birisi ben çok alinganim demiş , öyleki hanımla küsünce 10 gün konuşmam. Diğeri demişki seninki de bir şey mi ben evlendiğimiz gece bir küstüm 5 yıldır konuşmuyorum. Arkadaşı şaşırmış aaaa ama senin iki çocuğun var. !! Valla küs olduğum için kimden onuda sormuyorum. 😂😂
Erkeklerde alınganlık yapıyor tabiki fakat kadınların öne çıkması biraz olur olmaz her şeye alınganlık göstermelerinden kaynaklanıyor diye düşünüyorum.
Bunu cinsiyete dökmek istemem ama özgüveni eksik olan daha alıngan olabiliyor. Kadınlar erkeklere göre daha hassaslar evet. Ama alınganlıkla hassasiyet çok farklı şeyler.
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Hassasiyeti fazla olan kişiler ( gerekli-gereksiz) alınganlığa daha meyilli oluyor. Evet ikisi farklı şeyler ama biri diğerine kapı açıyo.
Eşit bence kadınla erkek eşit değil ama malesef kadın askerlik yapmaz nafaka ödemez Başkasın dan çocuk yapsa bile koca nafaka öder 3 gün evli kalır kocanın bütün malını alır vs adelet yok malesef