Burada sıklıkla okuyorum, şunu yaparsa affetmem bu olursa bende biter diye yazılar. Bu bana anlamsız geliyor. Sanki insanları hata yaptıklarında silmek, kalemi kırmak biraz haksızlık gibi. Böyle olmamalı ya da olmalı mı karışık..
İnsanları hemen hayatınızdan çıkartabilir misiniz?
10-15 yıllık kaç tane arkadaşımı sildim attım. hayatına faydası değil zararı oluyorsa atmayı bilmek gerek. arkadaşımın biri ilkokuldan beri beraberiz , mühendisliği kazandım , sende mühendis olacak kafa yok ki , benim bildiğim mühendis zeki olur diye dalga geçmişti mesela. okuduğum öğrendiğim her şeyi boş görüyordu , git şu peygamberin hayatını öğren daha faydalı falan kafasındaydı. bir kere de geldi haddini aşan hareketler de bulundu arkadaşlığımıza güvenerek. elinde patladı. 3 yıldır eski sevgili gibi her 2 ayda bir arayıp kontrol ediyor engeli kaldırmış mıyım diye. ama o tarz hayatıma faydası olmayıp köstekleri etrafımdan def ettiğimden beri , pek çok yazılım dili öğrendim , yabancı dilimi geliştirdim , pek çok işe girdim. şuanda da yurt dışına uzaktan çalışan bir yazılımcıyım. bu benim sürekli motivemi yüksek tutmama borçlu olduğum bir şey. çünkü motivem yüksek olduğu müddetçe daha verimli ve daha fazla derslerime işime vakit ayırabiliyorum. bunlar direkt motiveni bozuyorlar , okumayı memur olmaktan ibaret görüyorlar. gibi gibi. daha çok var böyle. kız olsun erkek olsun fark etmez , eski arkadaşlarıma çok sabrettim ama yeni arkadaşlara o kadar sabredecek vaktim yok.1 susarım , iki uyarırım , devam ediyorsa tek kalemde silerim. ben o kadar kalitesiz insanlara ne selam verecek kadar ucuzum , ne de arkadaşlık edecek kadar kalitesiz. bu kişinin kendine olan saygısıyla alakalı. burada senin sorgulaman gereken , insanları hayatımızdan çıkartmamız değil , neden çıkarttığımız olmalı. o zaman daha doğru bir bakış açısı yakalarsın. anlaşılmışımdır umarım , herkese bol şans.
20 li yaşlarda iken hayatımdan insanları çıkarmamak için direnirdim hep iyi yönlerini görüp hatalarını umursamadan onu istediğim sevdiğim için ya da gerçekten saygı duyduğum için hayatımda tutardım..
Sonra yaş 30 lara dayanınca bir şey fark ettim o derece direndiğim çabaladığım kim varsa bir gün bir noktadan sonra belki de onlara karşı yaptığım ilk hata da ya da çıkarlarına ters düştüğümde beni kolayca hayatlarından çıkardıkları gerçeğiyle yüzleştim..
bunu kabullendiğimde 30 yaşındaydım o günden sonrada artık çok kolay şekilde çıkarıyorum insanları hayatımdan.. beni üzdükleri mutsuz ettikleri ya da güven vermedikleri an bitiyor onları süresi bende..
Hemen çıkartamam. Çok büyük yanlış yapması lazım, ihanet edip yalan söylemesi lazım, dürüst olan ben bunu hayatımdan hemen çıkarttım arkama bile bakmadım demez yanlışı olduysa sildim der. Bu konuda yalan söylemeye meraklılar. Silmenin, hayatından çıkarmanın coolizm olduğunu düşünüyorlar. havalı değilsiniz maalesef ya başka yara bandı bulmuşsunuzdur ki bu hemen sildim diyenlere ya da çok büyük yanlışı olmuştur ki buda dürüstlerin açıklamasıdır. demek isteğim şu ki kimse kolay kolay kimseyi silemez çıkartamaz ama silerse tam siler geri dönüşü olmaz olmamalı.
Ben bunu hemen yapabilen biri olmadım hiçbir zaman. Çok sevdiğim ya da hayatımda olsun istediğim birine karşı her zaman tolerans gösterdim. İyi sabrederim bu konuda. Bir çırpıda yakıp yıkmak bana göre değil.
İnsanı hayatımdan çıkartmış olmam için benim şartlarımı çok zorlamış ya da bana kendimi kötü hissettirecek bişey yapmış olması gerek. O raddeye geldiysem de asla dönüşü olmaz. Asla bir affı olmaz. Arkama bile bakmadan giderim.
Dengesiz, sadece kendi duyguları önemliymiş gibi davranan, canı isteyince gelen canı isteyince giden, ne istediği belli olmayan, beni umursamayan, bana ve düşüncelerime saygısı olmayan insanları hemen çıkarırım...
İnsanları hemen hayatımdan çıkaramıyorum. Öyle ki bazen gördüğüm hata kabul edilir bir durumda bile olsa aklımdan;" acaba bilmeden mi yaptı, kırılacağımı sanırım düşünmedi, yok ya bilerek hayatta yapmaz gibi cümleler geçer. Onun altını çizdim, kalemini kırdım, defterini dürdüm gibi gerçekten boyumdan büyük cümlelerin sahibi olmadım ben.
Hayir kesinlikle hemen değil. Çok kırıldığım halimi hatrımı hiç sormayan eskiden çok samimi olmamiza rağmen şimdi beni arka plana atan bir arkadasimi bile silemiyorum. Buluşalim dese buluşurum yardim istese ederim mesaj atsa cevap veririm. Çünkü seviyorum. Sevgi ve beraber gecirilen zamanlari silip atmak kolay değil bence
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
İnsanları hemen hayatımdan çıkarmak yerine, arkadaşlık ilişkimize zarar verdiğini gördüğüm bir şey olduğu zaman, hiç hissettirmeden nasıl onu kullanabilirim diye düşünüyorum.
Bianda elimizin tersiyle ittirdiğimizdede günün birinde benim bilemediğim, ancak onun hakim olduğu bir konu ya da birşeyle ilgili destek alabilirim.
Karşımdaki insanın bana karşı yapmış olduğu hatalar ancak buna göre değişir yani aileme karşı büyük bir hata yaptıysa silmekte demeyim de görüşmemeyi tercih ederim. Çünkü bu hayatta hiçbir şey için Büyük konuşmamak gerekir
lisede yaza kadar konuştuğum insanlarla yazın konuşmadığımda hayatımdan çıkartıyordum eylül ayı gelince benim için bir anlam ifade etmiyorlardı gerçi ben lisede her sene okul değiştirdim ama bunu ortaokuldan beri yapıyorum
Kişinin kendi iradesi. İnsan uzun olmasa da özel anlar yaşadığı kimseyi kolay kolay unutmaz, ama senelerce aynı işyerinde çalıştığı insanı ceketini aldığı gibi ardına bakmadan unutabilir. Belki de tam tersi bu karakterle ilişkili bir konu.