Eleştiri kaldıramayan insanlar genelde engeller, eleştirmezsin kendine bak tarzı cümleler kurar siz eleştiri kaldırabiliyor musunuz, mesela hangi şartla eleştirebilirler?
Kişilik & Karakter konusunda 10,9b cevap paylaştı.
Eleştiri vücuttaki acı gibidir. Acı, bedendeki olumsuz durumlara dikkat çekmek amacıyla gelişmiş sinirsel bir etkinliktir. Zarar verici etkiler, sinirler vasıtasıyla beyne iletilir. biz de buna göre önlem alırız. Acı olmasa bedendeki olumsuzluklara önlem almazdık. Eleştiri de bizi uyarır. Canımızı yaksa da, hoşumuza gitmese de; olumsuzluklara dikkat çeker. Hoşlanmasak da eleştiriye muhtacız. Hatalarımızdan ders almak için eleştiriye açık olmalıyız.
Çok fazla sinirimi bozmadığı sürece cevap vermem. Çünkü ne kadar cevap verirsen ver karşı taraf aynı telden çalmaya devam edecektir ve neden beni eleştiren kişiye karşı cevap vererek uzatma gereksinimi neden kendimde bulayım. Çünkü ben beni biliyorum bir başkasının beni kötü bilmesi ya da o yönden eleştirmesi önemli değildir, reel hayatımda olmadığı sürece. Direk engel atarım haddini asar ise...
Eleştiriyi cidden çok seviyorum. Benim göremedigim eksikliklerimin bana söylenmesi benim için elbette bir artı. Ama eleştiri başlığı altında saldırı düzenleniyorsa orda bir dur derim..