Özür dilenmesi eskiden benim için çok önemliyken şimdilerde önemli değil. Benim için önemli olan kişinin yaptığının farkında olması ve hatasını tekrarlamaması. İletişim kurarken insan bunu bir şekilde anlıyor.
Kişilik & Karakter konusunda 32,5b cevap paylaştı.
Pek kolay değildir. Kimine ise çok kolaydır. Çok fazla özür dilemek hoş olmaz. Yalama olmuş olur. Çok hata yapan insan modeli çizmiş olur bu da iyi değil. O yüzden çok hata yapmadan, yanlış yapmadan, kötü sözler ağızdan çıkmadan, berbat eylemlere girmeden hayata devam eden insanlar özür dilemezler. Arada sırada olanlar ve erdemli insanlar özür diler elbette lakin onun dışında çok özür dileyen ve hiç özür dilemeyenler sıkıntılı tiplerdir.
Hayır benim için çok kolay bir şey. İki şekilde özür dilerim. Gerçekten hatalıyımdır ve karşımdaki kişiyi kırmışımdır bir daha olmaması için özür dilerim. Ya da karşımda ki kişi aptaldır, laf anlamazdır, cahildir ve kendimden özür dilerim. Bu kadar çaba sarf edip, dil döktüğüm için kendimden özür dilemeyi gerekli bulurum. Onun dışında pek özüre ihtiyaç duymuyorum. Her insana karşı söylenecek bir şey değil.
Özür dilemem gerekiyorsa benim için kolaydır, ne yaptığıma da bağlı ama. Gerçekten özürü hak ediyorsa diliyorum etmiyorsa dilemem uğraşamam benim bileceğim iş değil hem sürekli özür dileyen insanlar hatanın en büyüğünün yapanlardır net. en iyisini birdaha yapmamak kaydıyla karşımda kişiye o güveni sağlayacak bir konuşma yaparım özür gibi olur insanlar alışmış 2 kelime "özür dilerim" diyip bırakıyorlar, benim in bu kolay değil dilemem özrünü bana birdaha yapmayacağın için güven ver, öyle konuş ki özür den daha güzel daha anlamlı olsun.
Ne Zaman Özür Dilenir? Kimisi özür dilemeyi büyüklük ve cesaret isteyen bir durum olarak görürken, kimisi çok zorunda hissetmedikçe özür dilemekten kaçınmayı daha makul görür. Genelde bu gibi durumlarda durumu zorlaştıran gerekli/gereksiz ortaya çıkan "gurur yapmak" sorunsalıdır.
özür dilemek saçma geliyor hayatım boyunca farklı şekillerde hatalı veya hatasız bile olsam durumu düzeltmek için özür dilesen bile yapılan şey geri alınmadığı gibi kişinin düşüncesini değiştirmiyor yani unutulmuyor o yüzden gereksiz geliyor özür dilemek yerine kusura bakma diyebilirsiniz
Selamlar 🙂 Özür dilemek benim için zor bir şey değildir. Gerçekten hatalıysam ve karşımdaki insanı incittiysem özür dilerim ama laf olsun diye özür dilemenin de bir anlamı olduğunu düşünmüyorum. Dilediğimiz özür samimiyet içermeli ve yaptığımız hatanın gerçekten de farkına varmış olmamız gerekiyor. Karşı taraf affeder veya etmez herkesin kendi tercihi ama hatalı olan pişman olan özür dilemekten asla çekinmemeli. Özür dilemek bizleri asla küçültmez aksine yüceltir.
Öncelikle özür dilenecek duruma düşmemeye özen gösteririm. Bu egodan değil. Kimsenin kalbini kırmak istemem bu yaş farkı cinsiyet farkı önemli değil herkes insan sonuçta. Hata yaptıysam özür dilerim tekrar olmaması için özen gösteririm hatadan ders çıkarırım. Tabi kimseyi mecbur kalmadıkça kırmamaya özen gösteririm.
Bir çok insan özür dilemeği sevmez ve kendine layık görmez. Ama tam da o insanlar kendilerine karşı hata yapıldığında özür dilenmesini bekler. Tıpkı "yalan kabül etmiyorum" diyen insanların yalan söylemek zorunda kaldığı zamanlardaki gibi. Bence bir gün karar veren tarafın biz değil de karşı taraf ola bileceği gerçeğini kabüllenmeli ve dünya sanki bizim etrafımızda dönüyormuş gibi davranmayı bırakmalıyız. Ben bunu yakın zamanda fark ettim ve elimden geldiği kadar hayatıma uygulamağa çalışıyorum
Özür dilemek kimseyi küčültmez aksine özür dilemek erdemli bir davranıştır önemli olan ne için özür dilediğin ve ayrıca bu özür dilendiği halde hata yapılmaya devam ediliyorsa artık o özürlerin anlamı kalmaz.
Kişilik & Karakter konusunda 19,5b cevap paylaştı.
Özür dilenecek şeyi yapmamaya çok aşırı dikkat ederim. Buna rağmen bir anlık hatamla yanlış yaptı isem kolaylıkla özür dilerim. Karşımdaki insan affedinceye kadarda bir daha onu rahatsız etmem.
Özür dilemek bu kadar zor olmamalı. İnsan sonradan pişman olabilir. İstemeden kırabilir. Elbette farkında olmak önemli ancak her insanın zor zamanları olur. Böyle durumlarda anlayışlı olunmalı.
Kolay değil aksine bir çok durumda zordur ve zaten ben özür diliyorsam gerçekten haksızlık etmişimdir ya da karşımdakini kırmışımdır bu yüzden özür dilerken utanç duygusu biraz olur bende.
eskiden çok önem verirdim ama artık haklı olduğum halde karşımdaki kişi yeterki sussun diye bile özür dilediğim oluyor. sonuçta kişi hatasını anladığını gösteremedikten sonra özür dilese nolur ki. herkes özür dinleyebilir önemli olan hatalarının farkında olup bir daha o hataya düşmeyeceğini gösterebilmek.
Özür dilemek çok kolay ve erdemli bir davranıştır. Hata yaptığınız zaman özür dilemelisiniz ama karşınızdaki sizi bir özürle affetmeyebilir eger onu seviyorsanız bir özürden fazlasını yapın degerli oldugunu hissettirin
Özür dilemek bir erdemdir :) direkt sözle söylenmese bile yapılan hatanın farkına varılması ve tekrarlanmamasıda bir nevi özür dilemek sayılmaz mı? Önemli olan samimi olmak bence samimi olmadıktan sonra bir kıymeti olmuyor...
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Gereken durumda, karsidaki insan da degecek biriyse hic gocunmam, zor da gelmez 🤞🏻