Ben yapı olarak fazla dışa dönük bir insanım, kaynaştığım insanlara gerçekten çok değer veririm. Okulumda da çok tatlı bir arkadaş grubum var, bugün de güzel geçti ama eve gelince hep o gün itici mi gözüktüm, acaba yanlış anladılar mı diye anksiyete krizlerine giriyorum. Normalde dışarıdan tanıyan biri benim hakkımda "ne özgüvenli kız" der belki ama hiç öyle değilim. Sesim gür ama bu istemsizce bazen ince çıkabiliyor eğer çok güldüysem ya da çok heyecanlı bir şey anlattıysam. İnsanların sözünü kesmemeye çalışıyorum bazen de olur olmadık yerde kesşyormuşum gibi geliyor gece yatmadan önce düşünüyorum hep.. kestiğimde mutlaka özür dilerim ama ya saygısızlık yapmışsam falan filan. bir hoca herkesin içinde sınıfımıza bağırdı ben de hakarr etmeden biraz sitem ettim haliyle, sonra acaba beni ispiklerler mi falan.. okulun birincisiyim derslerde inanılmaz hırslıyım ama sosyal hayatta da bir o kadar dersten bağımsız.. belki kötü bir imaj çiziyorumdur ama hep böyleydim arkadaşlarımla güler eğlenir sonra eşek gibi çalışır sınavı fullerdim.
Bir başka olay ise insanlara gereksiz değer vermem... En yakın arkadaşım bizde kalsın istiyordum konuştuk ettik 2 kere olmadı üçüncüsüne sözleşmiştik işim var halletmem lazım demiş (gece 10'da ne işi olabilir benim gibi öğrenci o da yani) o kadar üzüldüm ki ben de hayaller kurmuştum yarın milli maçı beraber izler sohbet eder uyuruz falan... trip atmalı mıyım bilmiyorum çünkü ben ona önceden söyledim işlerini ayarlaması gerekiyordu ya da ben çok safım. bir daha o çağırırsa işim var diyeceğim ama, kırıldım inanılmaz derecede. sizce haklı mıyım, bütün bunlarla başa çıkmak için ne yapmalıyım?
Bir başka olay ise insanlara gereksiz değer vermem... En yakın arkadaşım bizde kalsın istiyordum konuştuk ettik 2 kere olmadı üçüncüsüne sözleşmiştik işim var halletmem lazım demiş (gece 10'da ne işi olabilir benim gibi öğrenci o da yani) o kadar üzüldüm ki ben de hayaller kurmuştum yarın milli maçı beraber izler sohbet eder uyuruz falan... trip atmalı mıyım bilmiyorum çünkü ben ona önceden söyledim işlerini ayarlaması gerekiyordu ya da ben çok safım. bir daha o çağırırsa işim var diyeceğim ama, kırıldım inanılmaz derecede. sizce haklı mıyım, bütün bunlarla başa çıkmak için ne yapmalıyım?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Sevgili okuyucu,
Herkesi memnun etmeye çalışmak, hayır diyememek, başkalarının sizin hakkınızda ne düşündüğünü aşırı derecede kafaya takmak bunların temelinde hep değersizlik duygusu ve özgüven eksikliği yatar.
Peki bu duyguyla nasıl başa çıkılır?
Öncelikle size söylemek istediğim şey; kendini değerli hissetmek tek bir şeyle elde edilebilecek bir duygu değildir çünkü bu duygu aslında tüm hayatımızı etkiler. Yaptığınız her şey örneğin yediğimiz yiyecekler, giydiğimiz kıyafetler, bir şeyi yaparken onu nasıl yaptığımız, ilişki kurma biçimlerimiz bunlar hep bu duyguyla bağlantılıdır. Bu sebeple kendinizi değerli hissetmek için ne yapmalısınız sorusuna ilk olarak; sizi değersiz hissettirecek hiçbir şey yapmayın, hiçbir kıyafeti giymeyin, kişisel bakımınıza hep dikkat edin, size kendinizi değersiz hissetirecek hiçbir ortama girmemeye çalışın diyerek başlamak isterim.
Mükemmel olursam beni severler yanılgısı: Çoğunlukla kendimizi değersiz hissettiğimizde insanların onayını almak için mükemmel olmamız gerektiğini düşünürüz. Oysa ki gerçek farklıdır. Charles Bukowski’nin dediği gibi: sen, sen olarak kaldığın sürece senin yanında olanlar da mutlu olacaktır. Gerçek ilişki böyle oluşur.
Fark et: Kendi hayatınıza baktığınızda sizi daha mutlu eden insanların daha mükemmel değil, kendi hayatlarında daha mutlu ve kendilerini ve başkalarını oldukları gibi kabul eden insanlar olduğunu farkedeceksiniz.
Umarım faydalı olmuştur sevgili okuyucu.
Bizi sosyal medya hesaplarımızdan da takip edebilirsiniz.