İnsanlardan kaçar gibi uzaklaşıp, alabildiğine kendinizle kaldınız bir dönemin içinde misiniz ya da bu duyguyu asla bilmiyor olmanın şansı içindesinizdir? Kendi kabuğuna çekilmek nedir sahi?
Kişilik & Karakter konusunda 11,1b cevap paylaştı.
Bazen'leri ihtiyacınız olduğu için yaparsınız ya da sadece hoşunuza gidip sevdiğiniz için. İletişimi ve sosyal aktiviteleri azaltır, kafa dinler kendinizle vakit geçirirsiniz. İyi gelir ruha. Tek başına bir konsere, sinemaya gitmek, sokaklarda tek başına dilediğin gibi yürümek, çok sevdiğin restoranta yalnız gitmek bunlar hep iyi gelir insana. Bu süreçte yaralarınızı sararsınız.
Bazen de yapmak zorunda kalırsınız. Dışınıza bir kabuk örer maskenizi takınırsınız sadece insanların neyin var ne oldu sorusunu cevaplamamak ve de yargılarından korunmak için oyun oynarsınız. bazenleri siz bile bilmezsiniz bu soruların cevabını, bazenleri de sadece anlatamazsınız. Sürekli güler, aşırı enerjik olur ortamdaki en mutlu en keyifli insan gibi davranırsınız. Rol yaparsınız, genelde insanlar ay ne kadar neşeli pozitif insan der, sizin ise tek çabanız kabuğunuzun içindeki aslınıza kimsenin ulaşamamasıdır. Sadece kısacık anlarda kendinize izin verip düşünür, kabuğunuzdan çıkıp hava alırsınız. Sonra oyuna devam edersiniz.
Çok olmadı kısa bir süre önce. insanların yalanları, kelimeleri bile bıktırdı artık her şeye üşeniyorum biri ile sohbet etmeye bile yazarlar ama ben görüldü atarım o derece unutkanlık, bıkkınlık var üzerimde çok çabuk sıkılmaya başladım ortamı olsan ayrı kazık yiyiyorsun, biriyle konuşsan ayrı. En iyisi merhabalaşıp yalnız olmak güvendiğim 3-4 tane arkadaşım var onlarla çıkıp kafa dağıtırım bazen önceden bu sayı 10 falandı ama gereksiz kalabalığa hiç gerek yokmuş gerçekten her kafadan çıkan bir ses, her kazık gibiymiş.
Kendi kabuğumda yaşamaya başlayalı o kadar uzun zaman oldu ki ben bile unutum. Ne en yakın dostlar ne akrabalar hiç kimse kalmadı hayatımda beni eleştiren herkesi tek tek sildim ve yapa yalnızım. Mutlumuyum diye sorarsan evet mutluyum hiç mi özlemiyorum o neşeli günleri evet özlüyorum ama 1-2 saat yaşanacak sahte gülüşlerin ardındaki dedikodulardan öyle sıkıldım ki böylesi daha güzel. Bir ben birde keyfimin kahyası yalıyoruz işte
Zaman zaman soyutlanmak iyi bir şey. İnsanın kendisiyle bile çok zaman arası bozuluyorken bir başkası ile bozulmaması tuhaf olurdu zaten. Ve biraz nefes almaya, sadece kendim için varolmaya ihtiyacım oluyor. Başkalarını dinlemekten kendime sağır kesiliyorum çünkü.
Kendi kabuğuna çekilmek zannedildiği kadar kötü değildir. Günümüzde asosyal insanlar için kullanılır ama tam tersidir. Kişi kendi ile haşırneşir olur. Bedenini ve duygularını eğitmeyi öğrenir. Bu herksein yapamadığı ama görünce de burun kıvırdığı bir şeydir.
Son birkaç yıldır tam olarak çekilmemiştim ama bu sene çok büyük bir şekilde çekildim evet yanlızlık zannettigimiz kadar güzel olmayabilir ki degerlendirebilene guzel... yanlızlık güzel olmasada yanlış insanlara güvenmekten onlarla takılmaktan çok daha iyidir diye düşünüyorum
Uzun zaman oldu.. İnsanlardan herşeyden soğudum.. yalnızlığa alıştım en iyisi böyle.. ne görüyorsun ne duyuyorsun insanların yaptığı kötülükleri söylediği yalanları.. iki yüzlü oluşlarını.. yüzlerine bir çeşit arkalarına bir çeşit konuşulan herşeyi.. kısaca yalnızlık ve Kendi kabuğuna çekilip Kafa dinlemek en iyisi kimseyle muhatap olmuyorsun kafan rahat en azından..
Kendi kabuğuma çekildiğim dönemlerde de oldu. Dışarı çıktığım dönemlerde. İnsan sosyal bir varlıktır. Zaman zaman yalnız kalmak iyidir ancak yalnızlık bir yaşam tarzı olarak benimsenirse pek sağlıklı olmaz. Şu an kendi halinde kısmen kabuğuma çekilmiş sayılırım. Ama bunun sebebi önümde ki hedefler. Kısıtlı zamanımı iyi değerlendirmeye çalışıyorum sadece.
Geçen yıl Kasım dan beri işimi şehrimi ortsmımı bıraktım çıktım şimdi yaşadığım yere geldim.. Geç bile kalmışım yaşadıkça bunu anlıyorum.. Şu anki aklım olsa 10 yıl önce yapardım:)
2 yıldır ne yapıyorsam kendime yapıyorum geziyorum tozuyorum muhabbet falan filan rahatım ama öncesinde yaşadığım uzun iliski ve bir çok gereksiz arkadaşlık kurmanın sonucunda da bu duygu halinde olabilirim belki
Yaklaşık 2 senedir kendi kabuğumda sade bir hayat yaşıyorum elimde olsa insanların olmadığı yere giderim de işte..
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ben hep böyle oldum. Kendi kabuklarımı kıramadım. Çatladı bazen, çatlaklardan derin nefesler çektim. Sonra o çatlaklar da kapanıverdi. Suç bende mi, yoksa beni bu hale getirenlerde mi bilmiyorum. Bildiğim tek şey, geçen zamanı geri getiremem. 🥺
Hiç çıkmadım ki, hesap etmedim doğrusu. Ben hep ordayım. Kendi dünyam. Kendi dört duvarım. Açık olmak gerekirse kimsenin bana zararı dokunmuyor bu şekil de olunca. Ara da bir tabi başımızı çıkarıyoruz o ufacık pencere den. 🙃
"kabuğuna" kendi iç dünyayana dönmektir tüm o çevrende kilerden kendini izole etmek, "Kabuğuna" çekilirsin bazen her hangi bir sebepten ve bilirsin ölene kadar orada kalmazsın.
Şimdi gider gelirim iç dünyama yaralarım iyileşir gelir, tekrar yara alır giderim.