Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Aile & Toplum konusunda 430 cevap paylaştı. Alışılmamış, farklı erkek isim önerileri :)
Merhabalar :)
Öncelikle yeğeninizin sağlıkla gelmesini, güzel bir hayat yaşamasını diliyorum. İsim seçmenin çocuk için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Çocuk büyüyüp kendi isminin anlamını öğrenince, kendi de farkında olmadan, o ismin anlamında bir karaktere bürünebilir. Yani ismin anlamı çocuğun kişilik gelişiminde önemlidir. Bu sebeple güzel anlamlı, kulağa hoş gelen ve aynı zamanda da farklı erkek isimlerini, anlamlarıyla birlikte sizler için sıraladım. Keyifli okumalarr <3
<3 - Arel: Temiz ve dürüst kimse anlamına gelir. Türkçe kökenlidir.
- Alpay: Güçlü, cesur, yiğit anlamına gelir. Son sözü söyleyen kişilere denir. Türkçe kökenlidir.
- Aryen: Iran ırkı olan Arya'lardan gelen anlamındadır. Uniseks bir isimdir. Farsça kökenli bir isimdir. Benim erkek yeğenime bu ismi koyduk :)
- Barlas: Kahraman, savaşçı anlamına gelir. Türkçe kökenlidir.
- Bartu: Varlık, servet anlamına gelir. Varılacak yer anlamında da kullanılır. Türkçe kökenlidir.
- Berkin: Sağlam, güçlü, kuvvetli anlamlarına gelir. Türkçe kökenlidir.
- Bera: Doğuştan gelen seçkinlik. Erdemli, doğru, dürüst olan kişi. Uniseks bir isimdir. Arapça kökenlidir.
- Cumhur: Halk, kalabalık, topluluk anlamına gelen Arapça kökenli bir isimdir.
- Candaş: Dost, arkadaş, yoldaş anlamına gelen uniseks bir isimdir. Farsça kökenlidir.
- Çağman: Çağın insanı anlamına gelen Türkçe kökenli bir isimdir
- Doğa: Türkçe kökenli uniseks bir isimdir. Dağ, deniz, ova... Fiziksel dünya
- Dural: Hep aynı, değişmeden kalan anlamına gelir. Türkçe kökenlidir.
- Denktaş: Akran, aynı yaşta olan kimse. Türkçe kökenlidir.
- Enis: Cana yakın, sevimli dost anlamına gelir. Ayrıca yiğit erkek rütbesiz asken anlamına da gelen Arapça kökenli bir isimdir.
- Erim: Bir şeyin erebileceği uzaklık anlamına gelir. Türkçe kökenlidir.
- Efser: Taç anlamına gelen uniseks bir isimdir. Farsça kökenlidir. Bu ismi de erkek kuzenime seçtik <3
- Erten: Sabah, güneşin doğduğu zaman. Dayanıklı, yiğit anlamına da gelen Türkçe kökenli bir isimdir.
- Eray: Şen, yiğit, ilk ay, ayın hilal hali gibi anlamlara gelen Türkçe kökenli bir isimdir.
- Giray: Kuvvetli, kudretli. Kırım hanları tarafından unvan olarak kullanılan isimdir. Dilimize Moğolcadan geçmiştir.
- Gökmen: Sarışın mavi gözlü kimse anlamına gelir. Türkçe kökenlidir.
- Görkay: Güzel gösterişli ay anlamına gelen Türkçe kökenli bir isimdir
- Hazer: Arapça kökenli uniseks bir isimdir. Deniz, büyük su anlamına gelir.
- Hüray: Özgür ay anlamına gelen Arapça kökenli uniseks bir isimdir.
- Ilgın: Akdeniz bölgesinde yetişen bir bitki aynı zamanda hafif esen rüzgar, hayal gibi anlamlara da gelen uniseks bir isimdir. Türkçe kökenlidir.
- İlkin: İlk olarak, önce anlamlarına gelen uniseks bir isimdir. Türkçe kökenlidir.
- Kayra: Yüksek bir noktada olan saygın kişiden gelen iyilik anlamına gelir. Türkçe kökenlidir
- Kamer: Ay anlamına gelen Arapça kökenli bir isimdir.
- Laçin: Sarp, yalçın, şiddetli anlamına gelir. Arapça kökenli uniseks bir isimdir.
- Lema: Parıltı, şimşek anlamlarına gelen uniseks bir isimdir. Arapça kökenlidir.
- Merih: Ateş rengi anlamına gelen Arapça kökenli bir isimdir.
- Mirza: Soylu kişi anlamına gelen Farsça kökenli bir isimdir.
- Ogün: Belirli bir günde doğan anlamına gelen Türkçe kökenli bir isimdir.
- Onural: Şan, şeref kazan, saygı duyulan kimse anlamlarına gelen Türkçe kökenli bir isimdir.
- Özer: Yiğit, doğru kişi anlamlarına gelen Türkçe kökenli uniseks bir isimdir.
- Özmen: Özü sağlam, iyi kişilikli anlamına gelen Türkçe kökenli bir isimdir.
- Özay: Özü ay gibi temiz, parlak olan kimse anlamına gelen uniseks bir isimdir. Türkçe kökenlidir.
- Öztan: Gerçek aydınlık, karanlığı bitiren anlamlarına gelen Türkçe kökenli bir isimdir.
- Pars: Yırtıcı, atik vahşi hayvan türüdür. Ayrıca yüce ve yüksek anlamına gelir. Türkçe kökenlidir.
- Pamir: Orta Asya’da bulunan bir dağ, dünyanın çatısı anlamına gelir. Türkçe kökenlidir.
- Saner: Ünlü, meşhur, tanınmış kimse anlamlarına gelir. Türkçe kökenlidir.
- Seymen: Önemli günlerde törenlere yerli giysilerle, atlı ve silahlı olarak katılan yiğit anlamına gelir. Türkçe kökenlidir.
- Siraç: Işık, nur saçan, çevresini aydınlatan anlamına gelen Farsça kökenli bir isimdir.
- Şansal: Şafak vakti gelen sel, iyi özelliklerinle ün kazan anlamlarına gelen Arapça kökenli uniseks bir isimdir.
- Şipal: Yiğit, kahraman anlamına gelen Türkçe kökenli bir isimdir.
- Tümer: Her şeyiyle yiğit, cesur anlamına gelir. Türkçe kökenlidir.
- Tümay: Dolunay, altın gibi, kıymetli taş anlamlarına gelen uniseks bir isimdir. Türkçe kökenlidir.
- Ulaç: Bağlayan, bağlayıcı, sınır, güzel saçlı, uğraşla elde edilen başarı anlamlarına gelen Türkçe kökenli bir isimdir.
- Uras: Şans, talih anlamına gelen Türkçe kökenli bir isimdir.
- Ural: Aydınlık gece anlamına gelen Türkçe kökenli bir isimdir.
- Ülgen: Yüce, yüksek, ulu anlamlarına gelen ayrıca eski Türklerde Gök Tanrı’ya verilen isimdir. Uniseks bir isimdir, Türkçe kökenlidir.
- Volga: Avrupa’nın en uzun nehri, beyaz nehir anlamına gelen Rusça kökenli bir isimdir.
- Yağız: Esmer, yiğit, bakımlı, doru anlamına gelen Türkçe kökenli isimdir.
- Yalman: Kılıç, bıcak, mızrak, sarp anlamlarına gelen Türkçe kökenli bir isimdir.
- Ziver: Süs anlamına gelen Farsça kökenli bir isimdir.
Benim beğendiğim ve sizlerin de beğeneceğinizi düşündüğüm isimler bu şekildeydi. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Sağlıklı günler dilerimm <342 Yorumla- +1 yıl
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılÖncelikle hayırlı olsun. Rabbim sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin. Ömrü, bahtı güzel olsun..
Doğumlar insanı mutlu ediyor, bunlar çok tatlı heyecanlar. Dünyaya bir can geliyor, aileye yeni bir üye katılıyor.. Masum, sessiz, korunmaya sevilmeye muhtaç bir meleğin varlığı herkesi mutlu ediyor.
💖 Tüm aile üyeleri o meleğin başında pervane oluyor..
Tanımadığı bir dünyaya gözlerini açan o masum melek, güvenmek istiyor..
Öyle özel bir his ki anne, baba olmak.. Anne yarısı olmakta ayrı bir his olsa gerek.
Zira anneler çocuklarını kıskanır..
Ama teyzeler doyasıya sevebilirler yiğenlerini..
Çünkü teyze kadar yakındır bir anne bebeğe..
Onun için teyzeler çok şanslıdır bu konuda 🥰
Çünkü insan ya kendi çocuğunu, ya da yiğenini doya doya sevebilir ancak..
Eminim ki maaile heyecanlısınız. Hele birde ilk çocuksa, ilk torunsa, ilk yiğense ne kadar ballıdır o melek 💖
Dünyaya gelecek olan o melek için birçok telaş hazırlık yapılmıştır.. Kılık kıyafetinden tutun, çocuk odasına kadar bütün hazırlıklar tamamlanmıştır doğuma da sayılı günler kalmış, en önemli ayrıntı ise isimdir.. Bebek diye sevemeyiz o güzelliği 😊 O şekerin de bir ismi olmalı 🌼 Oda kendini bu dünyaya ait hissetmeli
Birbirimize hitap etmek açısından isme, mahlasa ihtiyaç duyarız. İsmimiz olmazsa birbirimize hitap edemeyiz.. İsmi olmayan bir insana ya da tanımadığımız bir kişiye ''Hanımefendi, Beyfendi" deriz..
Bu sitede de kendimize has isimlerimiz var. Birbirimizi bu şekilde tanıyor ve bu şekilde ayırt edebiliyoruz. Onun için herkesin bir ismi olmalı.
Hayvansever kişiler hayvanlarına ebeveynlik yapan kişiler hayvanlarına isim veriyor.. Afedersiniz "kedi, köpek" diye hitap etmiyor..
Herkesin bir ismi olmalı bu bakımdan. Doğada birçok çiçek, birçok ağaç var ve hepsinin ismi birbirinden farklı..
Papatya, gül, menekşe, karanfil vb..
Çınar ağacı, Meşe ağacı, kavak ağacı gibi..
Canlı cansız bütün nesnelerin bir ismi var.. Öyle olmalı çünkü, yoksa ifade edemeyiz herhangi bir konuyu anlatırken. Bunun için isimlerin varlığı çok önemli..
Eminim ki canınızın canına en güzel ismi layık görüyorsunuz..
Özellikle de aile büyükleri kendi isimlerinin verilmesini istiyor, içten içe temenni ediyorlar bunu 😊
İsim de bir mirastır bir bakıma. Öyle olmaz mı? En sevdiğimizin ismini vererek onu yaşatmak, onun anılarını yaşatmak istemez miyiz? İsim verme hakkı o çocuğu dünyaya getiren anne ve babanın hakkıdır 🌸🌸🌸
Şu isim konusu en kritik konu. Hem kişi canının parçasına en güzel, en anlamlı ismi vermek ister, hemde o isim kimsede bulunmasın, o ismi ilk veren ben olayım ister..
Dahası aile büyüklerinin de gönül ve rızasını alır..
Çocuğun odası, kıyafetleri, hastane çantası hepsi güzelce hazırlanır da isim konusuna hemen karar verilemez..
Öyle ki isme karar verip son zamanlarda bebeğin ismini değiştiren ebeveynlerde var 😊
Eee o çocukta yıllarca o isimle yaşayacak, ismi anlamlı olmalı. Öyle ki büyüdüğü zaman teşekkür etmeli ailesine "iyi ki bana bu ismi verdiniz" diye..
Hem isimler kişinin karakterini de etkiliyor ben buna çok inanıyorum. Kişi isminin anlamını taşıyor, bunun için değerli isimler vermek gerekir çocuklara.. İsmin anlamı çok önemlidir. Bu durum çocuğun karakterine etki eder çünkü.Anlamı güzel olan erkek isimleri nelerdir?
Hepimiz birer bireyiz ve bizlere ismimizle hitap ediliyor, bizi birbirimizden ayıran isimlerimizdir..
Bence isim her yaşa hitap etmeli.
Hem araştırdığım ve anlamını beğendiğim, hemde çok sevdiğim erkek isimlerini tavsiye edeceğim, umarım yardımcı olabilirim 🌷
Yeni doğan erkek çocuğu için isim önerilerinde bulunacağım. İnşallah ismiyle müsemma bir kişi olur 🌷
1) Fatih: Fatih ismini çok seviyorum ve bence her yaşa hitap ediyor.. Fatih Sultan Mehmet çok sevdiğim bir padişahtır. Eskimeyecek bir isimdir bence.
Alışılmamış bir isim değil evet ama Fatih isminin anlamı da fetheden, zafer kazan demektir.
2) Umut:İnsanlar ismini anlamını taşır demiştim, Umut isminin anlamı ise ümit etmektir..
Kişi hiçbir zaman ümit etmekten vazgeçmemeli. Bu ismi taşıyan bir erkeğin pozitif olacağını düşünüyorum..
3) Emin:Çok güzel bir isim. Hatta arkadaşları ''Emin misin?" diye sorduklarında bastıra bastıra "Eminim 😊" diyerek latife yapabilir..
Anlamı da çok güzel. Güvenilir, inanılır anlamına gelir.
4) Tarık Sabah yıldızı, zümre, Venüs anlamına gelen Tarık ismini bir ayrı seviyorum. Her yaşa hitap eden, eskimeyen harika bir isim bence Târık
5) Adnan
Ednan diye esprisini yapanlarda olabilir tabi 😊 Adnan isminin anlamı ise Üstün insan demektir ve bu isimde her yaşa hitap eden, kulağa hoş gelen bir isim bence..
6) Alişan
Bu ismin anlamını çok sevdim, beğendim. Şan ve şerefi yüce olan anlamına gelmekte ve alışılmamış bir erkek ismi bence.
7) Baha
Kulağa hoş gelen bir isim anlamı da bir o kadar güzel. Zariflik, üstünlük, değer demek..
8) Doğan
Atılgan ve yiğit anlamına gelen bir isimdir, kelime anlamı olarak hoş bir isim diye düşünüyorum..
9) Ekrem
Ah ne güzel isim, her yaşa hitap ediyor. Kelime anlamı olsakta çok hoş bir isim.. İyiliksever, çok cömert anlamına gelen bir isim..
10) Ercümend
Muhteşem, şerefli, itibarlı anlamına geliyor ve bence alışılmamış erkek isimlerinde yerini alan bir isim..
11) Ertuğrul
Temiz yürekli, doğru insan.. Ne de güzel bir anlamı var..
12) Eymen
Çok talihli anlamına gelen bir isim..
13) Faruk
Hak ile batılı ayıran.. Kelime anlamı olarak benim çok hoşuma giden bir isim.
14) Furkan
Doğruyu yanlıştan ayıran, iyiyi ve kötü arasındaki farkı gösteren anlamındadır..
15) Kerem
Cömert, eli açık, asalet ve İzzet sahibi anlamına gelir ve her yaşa hitap eden bir isimdir.
16) Kerim
Kerem ismine yakın bir isimdir. Bu güzel ismin anlamı da asil, soylu, cömert anlamına gelir ve bence her yaşa hitap eden bir isimdir. Kişi yaşlandığı zaman bile büyük bir onurla taşır bu ismi.
17) Selman
Barış içinde bulunma, huzur anlamına geliyor.
18) Turan
Cesur, atılgan, yiğit anlamına gelir.
19) Vefa
Sözünde duran, dostluğunu devam ettiren anlamına gelen vefa ismi ne kadar da kıymetli bir isim..
20) Vakur
Ağırbaşlı, temkinli anlamına gelir.
21) Vedat
Sevgi ve dostluk gösteren anlamına gelir.
22) Yağız
Yiğit kişi, güzel ve bakımlı anlamına gelir.
23) Yavuz
Yaman, korkusuz anlamına gelir. Ağır bir ismi taşımasa daha iyi olur. Bazı isimler anlamı bakımından çok ağırdır.
Benim nazicane tavsiyelerim bu yönde. Sağlıkla gelsin paşa ve tüm güzellikler onunla olsun 🌷31 Yorumla- +1 yıl
Yorumu okuyuncaya kadar uykum geldi 😂
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
145
Cevap
136Cevap
Mahir
İsim anlamı : Hünerli, becerikli elinden her iş gelen anlamında.
Yuşa
Peygamber ismi rivayet edilen Yuşa b. Rahibe00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılAcar Affan Altemur Aytekin Bahtiyar
Barın Bahtiyar Berkan Câbir Candar
Candaş Cârullah Canib Celayir Civan
Cihanşah Ceyhun Çağatay Çağrı Dâi
Çağdan Çelebi Dağhan Dâhi Dânâ
Çağdaş Daniş Danişmend Dâver Değer
Çağlar Deha Demirkan Dilhan Dilaver
Çağlayan Doruk Ecmel Ecvet Ede
Çağıl Edhem Edip Edis Ediz Efdal
Çağın Efken Eflah Egemen Ege Ekber
Cübeyr Ekin Ekmel Ekrem Elvan Emced
Cankut Celayir Emek Ercümend Erkam
Berkin Beşer Beşir Esed Esved Eşref
Bilal Evran Eymen Ezrak Fahir
Bilgehan Fahrettin/Fahri Fazlı Fahreddin
Bişr Fâlih Faris Fasih Fatin Faysal
Barın Batu Behnan Fazlullah Feda
Behram Fedai Fehmi/ Fehim
Ayvaz Feramuz Feramuş Ferhan
Babacan Feridüddin Feridun Ferit
Baha Ferman Ferruh Fettah Fevzi
Âmir Feyyâz Feyzi Feyzullah Feza
Ammâr Aşkın Atalay Gani Galip
Atâullah Gazanfer Gazi Gediz
Avşar Gencer/Gençer Gençay
Aykan Gevheri Gıyas Giray Gökbay
Âgah Gürbüz Habbab Habil Hacib
Âhi Hafi Hafid Haki Haldun Halife Hamdullah Hammâd Han Hanefi Hani
Acun Hâtem Haseki Hasibi Hasin Hâtem
Afşa Hattâb Hatip Hayali Hazım Hüccet
Hulusi İhvan İmadeddin
İmam
İnayetullah
İslam
İsmâil
İzzet
Kaan
Kabil
Kadem
Kâdirİkrime
İlhami
İlyas
İlkay
İlker
İlterHurşid
Huzeyfe
Hüccet
Hüdâvendigâr
Hüdayi
Hümayun
Hüsameddin
Hüseyin
HüsrevHızır
Hicabi
Hilmi
Himmet
Hişam
Hud
Hulusi
Hurşid.
HuzeyfeHaydar
Hayrani
Hayri
Hayreddin
Hayrullah
Haşim
Haşmet
Hazar
Hıfzı00 YorumlaHayırlı olsun 🌸🌸Umarım beğenirsiniz, beğendiğim isimler bunlar.
1. Almir
2. Barkın
3. Behram
4. Civan
5. Dilhan
6. Giray
7. Demir
8. Dağhan
9. Buğra
10. Berkan
11. Cihan
12. Çağrı
13. Çınar
14. Doruk
15. Ediz
16. Eray
17. Erim
18. Evren
19. Gökçen
20. Göktuğ
21. Hazar
22. Ilgaz
23. İlke
24. Koray
25. Korcan
26. Oğulcan
27. Orkun
28. Oytun
29. Pars
30. Pamir
31. Poyraz
32. Sergen
33. Ulaş
34. Uras
35. Uygar
36. Yalın
37. Yiğit
38. Yaman
39. Yankı
40. Ümit
41. Alpay
42. Ayberk
43. Aybora
44. Bartu
45. Aras
46. Cemrehan
47. Doğa
48. Berkin
49. Ekin
50. Egecan00 Yorumla
+1 yılÖncelikle hayırlı olsun diyeyim. o zaman öz türkçe isimlerden yazayım.
Togay: Dolunay
Algan: Fatih, Fetheden
Atilay
Bakuy: Saygıdeğer, bilge kişi
Çinkay: Sözüne güvenilir, özü sözü bir
Erdem
Ergun: yumuşak huylu
Erik: ermiş, olgun, bilge, filozof, becerikli
Erman: erdemli
Kuvat: sevinç, mutluluk
Orhun: sır saklayan, sırdaş, gizemli
Daha niceleri var. Sağlığıyla gelsin ve tekrar şimdiden hayırlı olsun.00 Yorumla
+1 yılAybars= “Aybars ismi, Hun kralı Atilla’nın amcasının adıdır. Ay gibi temiz, parsa benzer yırtıcı anlamında kullanılabilir. Ay Pars isimlerinin birleşiminden türemiştir. Türk isimleri kökeninden gelir.“
00 YorumlaMerhaba;
Kendi ismimi öne sürerek "Ada" demek istiyorum erkeklerde çok nadiren karşılaşılan bir Unisex isimdir daha çok kızlarda duyulan ama erkeklerde çok az duyulan isimlerin başındadır.
İyi Günler Dilerim. ☘️10 YorumlaBence AZAD yapılmalı karışılığı özgür demek özgür kelimesiyle eş deger bi sürü dilde aynı anlama gelıyor türkçe de beni azad et diyorsun misal yani beni özgür bırak anlamları cok dilde aynı türkçe kürtçe fasca ve bir cok dilde
Hür, serbest
- Kimseye bağımlı olmayan
- Kurtulmuş
- Zarif ve nazik10 Yorumla
+1 yılAsaf ismi güzel ve çok sık duyduğum bi isim değil
Arşan diye bi arkadaşım vardı lise de onunki de farklı geliyordu
Tugay da çok sık kullanılan bi isim değil00 YorumlaAile & Toplum konusunda 582 cevap paylaştı. Baykutay: zengin, talihli kişi; sağlam, sert kişi, kutlu ay kişisi gibi anlamları var. Benim için alışılmış bir isim ama sizleri bilemiyorum.
Hayırlı olsun.00 YorumlaAllah analı babalı büyütmeyi nasip etsin sağlıklı doğsun da isim o kadar önemli değil daha çok anne ve babaya düşer isim katmak bence onlar katsa daha iyi olur nacizane fikrim
00 YorumlaAnlamına bakıpta koyarsan senin için iyi olur isim karaktere yanıyor çünkü. isim olarak zeyd, üneys, taha, Furkan, Muhammet Hamza, batın, bunlar çok güzel bence sana kalmış.
00 YorumlaMerhaba, senin adına sevindim. Allah analı babalı büyütsün. Sağlık bir hayat dilerim.
İsim olarak bende birkaçtane öneri de bulunayım.
Deniz, Toprak, Ali, Mahir, Ulaş, böyle yani.00 Yorumla
+1 yılMete, Buğra, Alp, Kaan, Altay, Akın, Alperen, Atay, Atakan...
30 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yıl(burak) ya da (berkant yılmaz) üvey oğullarımın ismi :) evli değilim bekarım nasıl oluyor diye sorma anlatması uzun hikaye :)
10 Yorumla
+1 yılyeğen çok başka bir şey...
umarım hayırlısıyla kucağınıza alırsınız, yeğeninizi..
valla bu zamana kadar duyduğum en ilginç isim Galatasaray ın altyapısında oynayan cafer can ismiydi..
ama yine de siz bilirsiniz :)00 YorumlaErdenay ismine bayılıyorum!🤗 Çok sevdiğim bir sınıf arkadaşımın adıydı. Bir tek onda duydum
00 Yorumla
+1 yılAlışılmamış erkek ismi..
80 milyon insanın yaşadığı ülkede alışılmamış isim bulmakta ne bileyim yoktan var etmek gibi bir durum gibi 🙃00 Yorumla
+1 yılArthur koy ABD menşeli ama Türkçe okunuşu da güzel Artur.
10 Yorumla
+1 yılİlteber
Melikşah
Kılıçarslan
Alpertunga
Pars10 Yorumla
+1 yılKerimcan, abuzer, taci
Şükrü, coşkun, cirlop, selami v. b. leri10 Yorumla
+1 yılBarkan: Çölde bulunan kum tanecikleri anlamına gelir. Barkın:Gezgin, yolcu, yolculuk eden. Barlas:Savaşçı, kahraman. Berkin:Kuvvetli, sağlam, güçlüOmay: Seçkin, seçilmişOytun: Mübarek, kutsal.
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 394 cevap paylaştı. ben de geçenlerde kurt dayı oldum 😂
isim konusunda ise saçma sapan isim koymayın bence00 Yorumla
+1 yılAtlass çok hoss ya ben çok istiyorum erkek çocuğum olursa
00 YorumlaPamir, Saltuk, Tuğra, Diriliş, Gökbey. Bunlardan biri olabilir.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılBarbaros, baykal, asaf, poyraz, seçkin, yekta,
durul00 Yorumla
+1 yılşahsen filmlerde dizilerde duyduğum isimlerden etkileniyorum. şahsiyet dizisinde agah (şapkalı a ile okunur) ismini duymuştum kendi çoçuğuma koyar mıyım bilemiyorum ama koymak isteyenler için iyi bir alternatif olabilir.
10 Yorumla
+1 yılAlp güzel isim hem sınavlarda da kolaylık sağlar. 😀 İleriyi düşünmek lazım. 🙂
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAtatürk'ün ismi bence güzel olur... Mustafa Kemal... Hatta bazı erkeklere Ata ismini koyuyorlar o da güzel...
11 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılFarklı alisilmamis bir isim istiyorsaniz da melodi olabilir mesela yağmur olabilir
Kuzey, Alp, Ayaz, Aytaç, Barkın, Canberk, Berk, Berkcan, Cem
10 Yorumla
+1 yılMelih, güneş, koray, arda olabilir.
00 Yorumla
+1 yılSoyadina gore koysak daha guzel bence. Ya biraz itici diyebilirsiniz ama bana hep ilginc gelmiştir soyadi atar ya mesela adini roket koyuyolar hem cocuga guzel bi ani olur hayati biyunca taşıyacağı
01 Yorumla- +1 yıl
Burdan gelecekteki cocuguma selam olsun. Eger olursa
Gizli Üye(25-29)+1 yılBu isimler bence çok güzel:
Ender, Elbrus, Elvin, Gediz, Kuzey, Canel, Derin00 YorumlaOğlumun adı Uraz Atiba, gayette alışılmamış olacakki her gittiğim yerde ne atiba mı? Atiba ne demek yabancımısınız diye sorular alıyorum 😃
02 Yorumla- +1 yıl
Cidden manası ne acaba internette bulamadm
+1 yılAdem anlamı insan demek tabi alışılamayan bir isim bu zamanda insan yok veya çok az insan postuna bürünmüş tipler var
00 YorumlaIsim bir cocuk icin onemli derler gelecegine yon verdigi dusunulur guzel isimlerdem biri de yigit efe dir
00 Yorumla
+1 yılAltemur
Anlam: Kızıl demir
Dil: Türkçe
Ünlü hükümdar Timur'un adı da demir demektir
Aktemur
Anlam: Beyaz demir
Dil: Türkçe00 Yorumla
+1 yılKısa ve net. Güç. Anlamını açıklama derdi de yok ve akılda da kalır bak :)
10 Yorumla
+1 yılBenim ismim olsun Akil Türkiye de yaklaşık 400 kişide var jdjshs anlamı akıl sahibi bilgili insan
10 YorumlaHadi iyisin (Desef) ismini kullanabilirsin. Kimse tarafından kullanılmamış bir isim.
10 Yorumla
+1 yılBaşkomutanımızın bu ülkeyi egemen kıldığı günleri düşünerek:
"Egemen"10 YorumlaUzay bence çok güzel isim erkek çocugum olursa Uzay koymak isterim.
12 Yorumla
+1 yılNasır
Aryen
Said
Sami
Şahmaran
Rangin00 Yorumla
+1 yılAli Asaf
Fatih de güzel isim
Görkem
Abdülhamit olabilir
Tolgahan00 Yorumla
+1 yılSaddam , karşı koyan demek
Biliniyor olsa bile alışılmamış bi isim01 Yorumla- +1 yıl
Hay ölcem bu yorumlara 🤣🤣saddam diyor ya hedef olmak istiyorsan sen koy
Acar
Acun
Afşa
Adem
Adil
Adnan
Affan
Âgah
Âhi
Ahmed
Alican00 YorumlaÖncelikle hayırlı olsun sağlıkla büyüsün bence alparslan veya mete
00 YorumlaKutay , Aytuğ , Yağız , Rüzgar , Demir , Ediz , Kaya
00 Yorumla
+1 yılAllah sagsalim kucaginiza almak nasip etsin. Tuğra... ismini cok severim
00 Yorumla
+1 yılAlışılmış bir isim ama en güzel erkek isimidir kendisi Mert gibi Mert
00 Yorumla
+1 yılSEYHAN bence çok güzel bir isim hem alışılmadık da ☺
00 YorumlaGüneş 👼🏼 Allah sağlıkla, kolaylıkla doğmasını nasip etsin 🧡
00 Yorumla
+1 yılCaner anlamı Mehmetçiğin canı demek. Cihan anlamı dünyanın hakimi demk.
00 YorumlaBatıkan, Arkın, Efdal, Buğrahan, Kurtal, Arslan, Tezcan, İhtar, Merit, Furkat
00 Yorumla
+1 yılTimuçin Berk berkecan her biri taktik yok bambam 😂😂
00 Yorumlaalışılmış ama hem ince hem anlamı güzel olarak;
Yiğit
Burak
Mert
Çağatay00 YorumlaBera ( sahabe ismidir )
30 Yorumlaökkeş, Vakkas, Gıyasettin, Rüknettin, Kudbettin...
22 Yorumla- +1 yıl
Abdulkadir yandanbakan
- +1 yıl
@Dumanseven kütürdettin döşşek gibi olmuş :)
Zeus koyun tanrı gibi tapılan olsun.
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 375 cevap paylaştı. Haydar gaffur Süleyman Cabbar Namık
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılTardu. Geçenlerde bu isimde biriyle tanıştım ve sanirim çok nadir bulunan bir isim hiç duymamistim. Armağan, hediye anlamına geliyor, Türkçe kökenli.
00 Yorumla- Devamını Gör (221)
Devamını Gör(266)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem