Bir insan nasıl 28 yaşında iş adamı oluyor? Aranızda 28 yaşında iş adamı olan var mı bir ayda 300 bin TL kazanınız var mı?

Şu dinine yandığımın KS'sinde hangi kezbanla takışsam. Yaş aralığı (18-24) iki üniversite bitirdiğini, çok zengin olduğunu, nişanlısının iş adamı olduğunu söylüyor. Türkiye İş Adamları Derneği (TÜSİAD) hep bu sitedeki kızlarla mı sevgili, evli, nişanlı? Bir insan 28 yaşında nasıl iş adamı olup da aylık 300 bin TL kazanır a-m-k? Galericiymiş güya. Sürekli çok olgun, çok zengin diye vurgu yapıyor. 28 yaşındaki adamın olgunluğundan ne olur? Şöyle bir 35 yaşını devir bir devir bir 40'ına bir merdiven daya bakalım da öyle görelim olgunluğunu. Ayrıca 28 yaşında güya ayda 300 bin kazanıyormuş. Ticaret denilen şey deneyim ister. Defalarca hata yapacaksın. Hatalarından ders çıkaracaksın. Tecrübe kazanacaksın. 28 yaşında ne kadar bir hayat tecrüben oluyor da galericilik, al sat yapıp da aylık 300 bin tl kazanıyorsun? Ha, onu yapan vardı bir tane PUDRA ŞEKERİ REİS. Gördük onu da. Paranın kaynağı ne? Vergisi nerede diyorum. Nasıl vergiye rağmen böyle zengin olabildi böyle bir gelir elde ediyor diyorum. Cevap yok bilmiyorum diyor. E, güzelim demin sayıyordun ya şu kadar kazanıyor bu kadar malı var. Ailesi şunu alıyor. Mardinli diye. Bunu mu bilmiyorsun. İŞ ADAMI deyince ben böyle 45-50 yaşında, takım elbiseli, şişmanca, kel, kalantor bir adam gözümde canlanıyor. Öyle 28 yaşında bir erkek canlanmıyor. Babası zengin olsa bile hiçbir adam o kadar parayı falan 28 yaşında toy bir adamın tasarrufuna vermez. Böyle adamlar parayı kolay kazanmadıklarından hatta oğullarına da en az güvenenler onlar olur. En ufak bir hata bile gözlerinde büyür benim malımı mülkümü bırakacağım çocuk bu mu derler. Çünkü oğullarını kıskanırlar. Ben onun yaşındayken it gibi çalıştım didindim defalarca iflas ettim. Bu p*şt babasının benim malıma konuyor diye düşünür. Oğlunun kendisinden daha iyi daha üstün yetenekli olması yönünde temennisi vardır. Ama yine de güvenemez kolay kolay.

Yine 18-24 yaş aralığında nasıl 2 üniversite bitiriliyor kardeşim? 2 tane açık öğretim okuyorlar oluyor sana 2 üniversite bitirdim. Açık öğretim üniversite falan değildir. Yiyorsa bir tarafınız üniversite sınavına gir. 2 Seneni ver o sınava sonra örgün eğitimi kazan 4 yıllık fakülte bitir bakalım. Ondan sonra konuş ben üniversite bitirdim diye. Ben de bundan sonra 27 yaşında Yale Üniversitesinde fahri doktora unvanım var diyeceğim. :D :D :D :D Bir de gelip küfür etmiyor mu orrrrlar *mların bacağımı sokasım geliyor.
Bir insan nasıl 28 yaşında iş adamı oluyor? Aranızda 28 yaşında iş adamı olan var mı bir ayda 300 bin TL kazanınız var mı?
Güncellemeler
+1 yıl
Gerçek olun gerçek. 2 hafta önce belediyeye doğalgaz aboneliği başlattım. Abonelik için 2000 TL bir verdik. Abonelik oldu. Gelip plan mı ne çizeceklermiş kat onayı zımbırtısı mı ne onun için babam tekrar 800 lira bir ödedi. Yetmedi ben tekrar gittim 600 küsur lira bir daha ödedim. Yetmedi ondan önce 14 bin TL zaten tesisat için ödedik. Her şeyin vergisinin vergisini alıyorlar. Ailem öyle kül fakir de değil a-m-k. 300 bin TL para kazanıyorsan devlete o paranın vergisini ödemen lazım.
Güncellemeler
+1 yıl
Babamın patronunun kaç para vergi ödediğini gösteren bir kağıt okudum. Adamlar Avrupaya, Arap ülkelerine mal yapıp satıyorlar. sanayici. Yıllık geliri 2 milyon küsur. Devlete ödediği vergi 1 milyon küsur. Yalan değil yani gözümle gördüm. Al sattan 300 bin alıyormuş bu mantıkla en az bunun 100-150 bini vergiye gitmesi lazım. Vergiyi nasıl ödüyor deyince sıkıştırınca fakir kelimesini hakaretvari şekilde kullanıp daha başka sin kaflı küfür ediyor. Galerici motoru. Namussuz deyince de hakaret ediyo