Bazı insanlar karşısındaki kişiye karşı nasıl bu kadar düşüncesiz oluyor anlamıyorum. Günlük hayatta bazen etrafımda görüyorum böyle tipler. Yaptığı davranış ve fiilleri sorgulayan bir insanın başkasına kolay kolay nezaketsizlik yapacağını sanmam. Zira nezaketsiz davranışlar karşıdaki kişinin kalbinin kırılmasına ve incinmesine yol açabilir. Böyle bir duruma yol açmanın ağır bir vicdani yükü olur bence. İnsan böylesine bir yükü nasıl kaldırabilir. vicdan azabı ve pişmanlık acı ve ağır bir his. İnsanları kırmak bazen onarılması imkânsız zararlara da yol açabilir. Ayrıca nezaketsizlik bir zincirleme reaksiyon gibi dokunduğu her kişide başkasına da sirayet eden olumsuz bir tesir gösterebilir. Toplumdaki saygı ve nezaketi sağlamak bireyle başlar ve bireyden bireye etki eder. Saygısızlık da aynı şekilde. Vicdan ve empati sahibi olan insanlara yakın olmakta fayda var.
Her şey gönlünce olsun 🌹
#Ayhan67
Nazik bir insanım , ama işbirliğinden yoruldum.. Kendi işim neyse onu yaparım en iyi şekilde, benim işime de müdahale edilmesinden hoşlanmam, başkasının işini yapmaktan da.. herkes kendi işini yapsın.. İnsanların bir olay veya durum karşısında öncelikle kendilerini veya kendi çıkarlarını düşünmeleri bencillik değildir. Gerektiğinde işbirliğine de girerim , işbirliği de teklif edebilirim. ama mümkün olduğunda kendi işim neyse onu yaparım. Bir işin olmasını istiyorsan, kendin yapacaksın. Rahatsız olduğum şeylere veya yapmak istemediğim şeylere rahatlıkla Hayır diyebiliyorum artık dan dan.. karşımdaki bazı insanlar şoka girseler de o hayırı duyunca.. Bazen gerekiyor.
Evet yatkınım ama nezaket karşılıklı olmalı. Tek taraflı olursa sağlıklı bir iletişim sürdürülemez.
Nazik bi insan olup hayir diyorum Naz yapma diyorlar Nazik olup olumsuz cevap veriyorum Israr ediyorlar.. Arayi bulamiyorum bazen..
Amam umrumda degiller artik.. Kim ne nasil dusunurse dusunsun yorum yapsin Biktim yillardir biseyleri ispat edip yasamaktan..
Thanks canim😘❤️🌺
Cevap
28Cevap
Niyet ettim nezaket ve iş birliği yapmaya ☺️
Yatkınlığım var. Elinden geleni yapmaya çalışırım. Ne kadar evet diyebiliyorsak hayır demeyi üslubu gereğince söylemek gerekir.
Ancak aman beni yanlış anlamasın, kötü olmayayım gibi bir düşünceyle her şeye evet dersek yaptırıma açık biri olur.
Ancak nazik ve kırmadan hayır dersek seçici bir yapın ortaya çıkmış olacak.
Ayni beni tarif etmissin... Şimdi ben ne yapayim benim görüşlerimi görenler diyecekleriki bu adamda hep kendini övüyor benim sucummu benim mizacim boyle😂😂😂
Evet işbirlikçilikyim ve her zaman nezaketliyim..
Adam mikemmel görüyorsunuz anlatmaya gerek yok görüyorsunuz skskskks
Hayatımın her anında karşımdaki insanlara nezaket gösterdim ve anlaşma yolunda ilerledim , hiç bir zaman bencillik yapmadım , iş birliği benim için söylenmiş bir söz bence
Ben nasılsam öyle davranıyorum.
Samimiyetimi kişinin kendisi belirler.
Ama açıkça söylemem gerekirse karşı cins ile aramda hep bir sınır olmasını isterim.
Ve buna özen gösteririm.
desene yurdumda nazik kibar bırı ısen senı ezerız dıye dusunurler .
pekte gecerlı degıl .
ama ben yıne sakın nazık olmaya dıkkat edıyoırum.
Aşırı naziğim 😒 yani burnumdan alev flaan fışkıracak kadar sinirli değilsem sinirim bile kibardır 🙈 işbirliğine ise yatkınım ya uzlaşmacıyımdır sorunlu bir insan değilim
Nezaket; insanın kendisine olan saygısını kaybetmeden hayatını yaşamasıdır. Nezaket, birilerini mutlu etmek değil, uygun ortamda mutlu olurken mutluluğunu paylaşabilmektir.
Elimden geldiğince işbirliği ve daynışma nerede olursam olayım kendimi geri çekmem. Nezaket kurallarına dikkat etmem her şeye evet demem anlımına gelmez.
Bu ülkede erkeğin nezaketi sadece romantizmi etkiler. Kimse kimseye bakmaz.
Soran kusurabakma bana yardımcı olurmusun?
@Huzursevgiplease adlı üyenin bana ulamasını saglarmısın?
Goldenlife_3535 üyeligime giremiyorum bunu söylermisin bana burdan uşalsın olurmu 🙏🙏🙏
teşekkür ederim umarım çok mutşu olursun
teşekkür ederim 🙏🙏🙏🙏
Aşırı nazik kişilere de ayar oluyorum. Sinirleniyorum😀
Nezaketen pek anlamıyor olsamda iş birliği ve dayanışma hayatımın her gününde.
Nezaket içerisinde hak edene hak ettiği şeyi veririm
İşbirliğine yatkınım evet. Ancak çok kibar bir insan olduğumu söyleyemem
İkiside karşımdaki insana göre… Nezaket de işbirliği de…
Ben canım olduğum için evet derim genelde sonra kendimi yerim ve enayiligimle grur duyarim
Nezaketi karşılıklı olarak severim ama yanlış algılandığını fark etsem hayır demeyide geciktirmem.
Hayır dediğim zamanlar oluyor tabiki. Ama genelde evetciyim.
iyi niyetliyim ama bu niyeti kötüye kullananlar var
Plaket vermeliler sana 😅
Adam akıllı soru paylaşıp yorumlayan içerik paylaşan aynı zamanda siteyi bırakmayan sabit giren birisisin gördüğüm kadarıyla 😁 bu sebepten dolayı vermeliler
Rica ederim yılın en bağlı ve itaatkar üyesi 😁
Siteyi kurallarına uygun bir şekilde kullandığın için
Yanlış anlasıldım sanırım kusura bakma. İyi geceler
İnsanları kırmamaya tercih ederim kendimide aciz duruma düşürmem
Kesinlikle nezaket sahibiyim.
Bazıları nezakettende anlamıyor maalesef🙄
Tabiki herzaman kötü bir birlik deilse
Bunu çok zor başarıyorum malesef.. 😔
Biraz nezaketliyim ama işbirliğiyle alakam yok.
Nezaketli olmak her babayiğidin harcı değildir.
Nezaket bizim işimiz. Since 1990.
Herzaman
Şiddete karşıyım
Neden mesela
Ben bayana şiddete karşıyım demek istedim
,👍👍
Fazla nezaketliyim😄😄
@MATRAXCA 🤣🤣🤣 aaa ne nezaketszlgmi gördüğünüz beyefendi
@MATRAXCA he tabi tabi 😂
Oldukça
Herzaman hemde...
Kesinlikle öyle