Elbette ki kadınlar.
Çünkü bacağı güzel diye, hiçbir kadın askıntı olmaz bir erkeğe..."
William Shakespeare😌👊🤝
Her iki cinsin de akıllısı ve aptalı var böyle bi yarışa girmek saçma bence bi kere erkek bakış açısı ve kadın bakış açısı farklıdır kıyaslamak hata erkek bütünü görürken kadınlar detaya takılı kalır bunun gibi
Merhaba dm den size soru sormak istiyorum
Tabi ki buyrun
Cevap
38Cevap
Kadınlar daha zeki erkekler daha bilgili fkdk
Merhaba dm den soru sorabilir miyim size
Bi konu hakkinda sorcam
Aklın cinsiyeti olmaz :)))
Merhaba dm den size soru sorabilir miyim
Dm den yazar misiniz seviyem 1 yazamiyorum
biz erkekler kadınlara pozitif ayrımcılık yaptigimiz icin kadinlar daha zeki deriz ama siz cokta inanmayin zira erkeklerden daha zeki degilsiniz cunku henuz daha bir kain einstein cikmao evrimsel olarakta bizim dha zeki olmamiz gerekiyor cunku erkek atalarimiz ava cikardi ava cikarken avi nasil yakalariz diye planlar yapardi sorumlulugu her zmaan kadin atalarimiza gore daha coktu bu yuzden evrimsel olarakta erkekerin beyni daha cok gelismistir. Ama fiziksel anlamda bir fark yoktur
Kişiden kişiye göre değişir ama kadınlar daha detaycı oldukları için daha akıllılar sadece duygularına erkeklerden daha fazla yenik düşüyorlar.
Karşısındakini idare edebilen/yönetebilen akıllıdır.
Akıl kişiden kişiye farklıdır yanlız şeytanlığa sıra geldımı kadınların yaptıklarını görunce erkekler sıfır yanlarında cok örneklerini gördum şok oldum 😏😏
Us konusunu bacağa, cinselliğe ve cinsiyet ayrımcılığına bağlayan basit bir zeka seviyesine sahip kadının; "Tabi ki kadınlar daha akıllıdır." Demesi çok abest.
Bu soru tartışılır...😂😂🎀🎈
Hangi cinsiyetin, her konuda daha başarılı olduğuna bakacak olursak, e başarının da zekadan geçtiği su götürmezken, erkek cinsiyetinin yakınına bile yaklaşamayacakları aşikardır..
@bowie321 Burada istisnalar değil, kaideler söz konusu. Hangi cinsiyette daha büyük oranda zeki çıkıyorsa, onu baz alıyoruz. Elbette bir kadından çok daha düşük zekalı milyonlarca erkek de mevcut.
Fakat dünyayı yöneten, sanata, bilime, edebiyata, teknolojiye yön veren cinsiyet daima erkek olmuştur.
Hatta öyle ki, kadınlara insan hakları veren dahi bir erkektir, tıpkı bu siteyi yaratan, elindeki telefonu icat eden, internet sisteminin kodlayıcısı ve üreticisi gibi..
Kadin bilim insanlarida var ama erkek olduğundan dolayi görmezden geliyorsun ve iyice arastirin edebiyata ilgili olan birçok yazar vardi ama ataerkil toplumu yüzünden o baski altinda kitap yayinlamalari yasakti anca erkek kimliğiyle basabiliyorlardi Emily bronte bunun bir örneği ve Virginia Woolf'u bir arastirin hayatini ne zorluklar çekmiş hatta bununla ilgili birçok ödev için araştirmalar yaptim umarim anlatabilmisimdir
@bowie321 Son 200 yıldır dünya çapında erkekler ve kadınlar aynı statüdeler.
Son 200 senede erkeklerin ürettiklerine ve kadınların ürettiklerine bakacak olursan, bugün bile kadın devlet başkanlarının bir elin parmağını geçmediğini göz önünde bulundurursan, ''kadın cinsiyetine imkan verilmiyor'' diyerek işin içinden sıyrılamayacağını anlarsın. Tesla alternatif akımı bulurken, kadınlar gelinlik giyme hayaliyle yaşıyorlardı. Üç beş edebiyatçı kadın bizim kıstasımız olamaz. 5 kadın mucit varsa, 95 erkek mucit var 100 üzerinden. Olaylara öyle bakmalı. Kadınlardan kesinlikle başarılı çıkmıyor demedik, çook azınlık rakamı zeki dedik, geneli aptal dedik..
Peki ama yinede cinsiyetle alakali bir durum değil kimse cinsiyetini kendisi seçemiyor bu yüzdende aptal demek yanliş olur önyargiya girer üstelik ben her zaman araştirmayi okumayi seven biriyim ve herkesin ilgi alani farklidir benim matematiğim sayisalim kötüdür ama bu aptal olduğum anlamina gelmez başka şeyler ilgimi çekiyor örneğin müzik, yabanci diller... herkesin basarili oldugu alan farkli bence kendi alaninda basarilimi ona bakmaliyiz! Gecmise takilip su onu icat etti bilmem ne diyerek degil! Simdi ben sorsam sen ne icat ettin diye birsey diyemezsin cunku senin ilgi alanin farkli benim farkli o yuzden simdiye odaklanmaliyiz
bence ikiside çünkü kişiden kişiye değişir yani canim
hangi sulak yerde büyüyüp yetiştiyse o akıllıdır :D
Herkes kendince akıllıdır önemli olan anlaşabilmektir
Bir tarafı tutacak kadar kör olanlar en aptallarıdır.
Yani böyle kıyas yapılmaz doğru olmaz iki tarafda akıllı
İlişki konusunda kadınlar geri kalan her konuda erkekler.
aklın cinsiyeti yok. Aklını yerinde kullanan akıllıdır
Dünyadaki buluşların mucidlerine ya da başarılı firmaların o başarıyı kazanmasına vesile olanların cinsiyetlerini sorgulamak lazım.
Kadınlar neyi başarmışlarda kendilerini daha zeki zannediyorlar. Kadınlar diyenler gerçekten gülünç
Kadınlar neyi başarmışlarda kendilerini daha zeki zannediyorlar. Kadınlar diyenler gerçekten gülünç
Dünyayı erkekler yönetir erkekleri de kadınlar
Şeytanın bile üstadlarım ben geldim cehennemde önünü iliklediği tek varlık kadınlardır.
Etrafında kulladığın eşyaların mucitlerine bak kendin karar ver.
Tabi ki biz kadınlar.
Erkekler olabilir.
Bilim "adamları"
Ressamlar
Müzisyenler
.
.
.
Dünya'nın en zeki "adamı" (Einstein'dan daha zeki) erkek
Mozart erkek
Shakespeare
Da Vinci
İbni Sina
Mimar Sinan
Her alanda erkekler kendini kanıtlamış bence
Edebiyat kısmında önceden Avrupa'da kadınlar "mal" olarak görüldüğü ve değersizmiş gibi davrandığı için takma ad kullanarak kitap yazdıklarını ya da eşinin adına yazdıklarını söylenler de var tabi.
Aynı zamanda savaşta erkek kılığına girip savaşanlar falan ama yine de geçmişe baktığımızda ben hep erkeklerin önde olduğunu görüyorum. Belki de kadınlara şans verilmediği içindir.. bilmiyorum..
Buraya biri görüş mü yazdı ve sen kaldırdın mı? Bildirim geldi
Net kastı
Ve bildirim yok oldu 😳
Hııı Peki 😅😅
Neden heyecanlanayım ki
Üff çok güzel yazmışım 😝
Hıı evet hkgmclsş
tamam hırlamayın birbirinize :P
@Catutigernos ahaaha biz böyle seviyoruz 😜
neyse bir şey diyecektim de demiyorum :D
@Catutigernos söyle ya 😃
cıks ağır kaçar olmaz
@Catutigernos yine mi kırma fikirindesin😟
@Catutigernos hırlamayın diyerek yeterince ağır konuşmuşdun bence 🙄
@DameBlanche ama hııı diyorsunuz diye dedim
@Catutigernos Neden hııılamayın değil de hırlamayın ama 🙄
Bugün alınganlık yapasım var 😒
@DameBlanche yine pislik yapma peşinde 😏
@Catutigernos hııı demeyelim de ne diyelim aşkım canım bebeğim yok hatta şekerparem mi diyelim 😏
@olayhatun diyebilirsiniz herkesin tercihine saygı duyarım beni ilgilendirmez 😈
@Catutigernos sen uyuz olmaktan çıktın artık.
Burada asıl sorulması gereken soru @dameblanche neden hesabı kapatti neden geri geldi neden aynı nicki kullandi aynı nicki kullanacaksa neden hesabı kapatti kafamda deli sorular 🤔
Canı sıkıldı, değişiklik aradı ama tamamiyle farklı biri olarak gelmek istemedi. Hesap kapatma bağımlılık yaptı. Yakında sürekli bunu yapsa mıyım diye düşünmeye başladı
@DameBlanche bu kız ruh hastası not edin bir kenara sonra demedi demeyin 🤨
Ben de şüpheleniyorum..
@DameBlanche şüphelenmeye gerek yok direk belli 🤪
@Catutigernos sen öyle diyorsan..
Tek tek kontrol etmedim değişr
Kendini geliştiren insan akıllıdır erkek veya kız farketmez bence
Bence erkekler daha akıllı sorumluluk daha çok alıyorlar hayata daha çabuk atılmak zorundalar
Kadınlar akıllıdır :D
Erkekler daha mantıksal düşünüyor bence.
Bu konu üzerinde bir karara varamıycam
Akıllı olmak gerekiyor yaptığım işte.
Aklın cinsiyetle alakası yok
Ahah detay mük
Bence de kadınlar
Bilmiyorum valla öyle bir ayrım olduğunu sanmam :D
kadınlar tabi ki
Kendi tarafını akıllı sanan salaktır 😂
Evet çok akıllısiniz
Kadınlar
Kıvrak zekalı olduğumu kabul ederim 😁😁
Yerine göre değişir