Güncellemeler
+1 yıl
Baturözgül kardeşim:
abdülkadir geylani dediğin adam evliya oldugunu iddia ediyor.. kuranı kerime göre şirk ehlidirler yani allahta var olan doğaüstü vasıflara keramet yoluyla sahip oldugunu iddia ediyorlar.. bu vasıflar ancak Allaha aittir ve bu insanlarda şirk ehlidir.. kuranda peygamberimize bile mucize verilmediği çünkü verilse bile insanların yine inanmayacağı söyleniyor.. peygamber mucize göstermemiş ama ümmedine bakıyorsun uçuyor, ölü diriltiiyor, zamanı kontrol ediyor vs gelde gülm
abdülkadir geylani dediğin adam evliya oldugunu iddia ediyor.. kuranı kerime göre şirk ehlidirler yani allahta var olan doğaüstü vasıflara keramet yoluyla sahip oldugunu iddia ediyorlar.. bu vasıflar ancak Allaha aittir ve bu insanlarda şirk ehlidir.. kuranda peygamberimize bile mucize verilmediği çünkü verilse bile insanların yine inanmayacağı söyleniyor.. peygamber mucize göstermemiş ama ümmedine bakıyorsun uçuyor, ölü diriltiiyor, zamanı kontrol ediyor vs gelde gülm
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Ben tanrının bir başka oyuncağıyım değerimi ben değil tanrı belirler/hayattaki amacım sahibine hizmet etmek onu eğlendirmek/öldükten sonra diğer oyuncaklara yerimi birakacam belki ilerde vidalarımdan da yararlanabilirler🤷♂️
tanrı bizi özgür iradeli yaratıklar bıraktı ve onun ilahi olan yanı akılla şereflendirdi bu yuzden felsefe yapıp ölmeden önce neler yapabileceğini neleri miras bırakabileceğini düşünebiliyorsun.. değerini çokta küçümseme çünkü bu sana yaşarken verilmiş bir özgürlük/rahmet
Haklısın ama bana vermiş olduğu özgürlüğü kendi koyduğu ödül ve cezalarla değerlendiriyor bunun ne kadarına özgürlük diyebiliriz ki :)
sana verdiği özgürlük önce beyninin içinde özgür olabilmenle alakalı.. doğdugun çevre ve aile tarafından büyürken sana iyilik kötülük doğru yanlış vb bir sürü kavram öğretildi acaba senin şu an özgürlük ceza ve ödül iyi kötü yanlıs dogru vb dediğin seyler Tanrının bahsettiği kavramlar mı yoksa senin cevrenin sana ezberlettiği kavramlar mı? hangisiyle bunları sorguluyorsun önce buna karar ver..
eğer tanrının yolundaki özgürlük, iyilik kötülük gibi kavramlara gelirsen hepsi Allahın emirlerinin tersiyle alakalı çünkü bizlerde birer biyolojik robotuz ve yaratılış kodlarımız var programımız var.. bunların tersine göre hareket ettiğimizde çevremizi ve diğer canlılara karşı bir soykırıma girişiyoruzki yaratılan herseyi (ahenk ve güzellik içinde olan var olan hersey) mahvetme noktasına getiriyoruz.. senin cinsel ya da para özgürlüğü diye düşündüğün birşey aslında tanrıya göre birinin bedenlerini ve hayatlarını sömürerek ya da köleleştirerek zulüm etmen anlamına gelebiliyorki bu tanrınında kızdıgı birşey çünkü tüm dünyanın eşit ve adil olmasını istiyorki o zaman dünyanın ccennette dönüşeceğini söylüyor evet aslında cennet ve cehennem ahiretten daha cok dünya için kullanılan kavramlardır.. neyse konu cok derin
Kral adam bu yorumun için teşekkürler günaha son çağrı. Adli kitabı okudun mu bilmem ama dediğim gibi tanrı en azından oluşturduğumuz tanrı bizi günaha çağırıyor 😁 neyse dediğin gibi konu derin sonra bir ara konuşuruz ekliyorum seni 👌
insallah
Hayattaki amacım hayatta iz bırakmak öyle yaşayıp gitmek değil dolu dolu yaşamak. Arkamda beni örnek alacak insanlar bırakmak
ya seni takip edenler kötü özelliklerini örnek alırsa?
Abicim felsefe yapmasak
ne yapalım gırgır mı
Sakasina dedim. Kotu ozelliklerimi cok yansitmauan biriyim
İyi ve kötü içimizde, bu savaş son nefese kadar sürer, iş insanın kendinde bitiyor, içindeki kötüye tasmayı takamamışsan korkağın acizin tekisin demektir. öldürmek demiyorum bak.
Allahın kuluyum. Değerim yok maalesef. Öldükten sonra ne bırakacam bilmiyom valla.
Allahın kuluysan açarsın Kuranı Kerimi o kitabın amacına uygun yaşarsın.. O da kerimleşmek/rüşd hale gelmek/aklı işletebilecek hikmet ve erdem sahibi birine dönüşmek..
Ben dinime uygun şekilde yaşıyorum elhamdülillah ve daha iyisini yapmaya çalışıyorum ama bu sadece beni ilgilendiren bir şey
kurana göre mi yasıyorsun? mesela kuranı kerimde mezhepler yok, sünnet olmak yok çnkü insanın mükemmel yaratıldıgını söyleniyor, kabir azabı yok, kandil geceleri yok, en güzel hadis Allahın sözüdür deniyor sadece o da kuranı kerimdir, vs vs.. acaba kuran (Allahın sözleri) sana yeterek mi yasıyorsun yoksa dinine şirk ekleyerek (sana ezberletilen) gibi mi yasıyorsun?
Mezhep kuranda yoktur. Mezhep islama nasıl uyduğumuzdur biz hanefi mezhebine mensup müslümanlar. Bir sorumuz olursa önce kurana bakar orda bulamazsak hadislere bakarız ordada bulamazsak alimlere sorarız. Yani müslüman her türlü bir mezhebe bağlı olarak yaşar nasıl inanıyorsan ona göre mezhep var. Sünnet zaten farz olan bir şey değildir sünnet peygamberimizde olan veya yaptığı şeylerdir. Bizim peygamberimiz sünnetli olarak dünyaya gelmiştir bizde o sünnete uyarak sünnet oluruz.
Allah kuranı yetersiz mi indirmişte hadislere yönelelim diyorsun?
Bu dünya da milyonlarca hatta milyarlarca soru var kuran hepsini cevaplamış olsaydı binlerce sureden oluşurdu. Allah bize bu kitabı gönderdi ve bir peygamber yolladı. Müslümanlar hem kurana hemde peygamberlerin hadislerine göre hareket eder. İşte bunlar Allah’ın belirlediği sınırlardır. Nisa/13: Kim Allah’a ve Peygamberi’ne itaat ederse Allah onu, içinde ebedî kalmak üzere altlarından ırmaklar akan cennetlere yerleştirir. İşte en büyük başarı ve kurtuluş budur.
Sen o zamanlar ordamıydın da bunları biliyorsun? Sahabeler dünyaya yayılmıştır islamı anlatmak için hepsini öldürmüş olamazlar ve 4 halife dönemi var onların zamanında daha katliamlar olmadı. O zamanlar teknoloji olmadığı için hak yolunda olan herkesi bulup öldürmüş olamazlar. Boş yapmasan mı? Ayet apaçık ortada ayete başka anlam vermeye çalışma. Senin gibi şeytana kölelik yapanlardan Allaha sığınırım. Herkes yanlış yolda bir tek sen doğru yoldasın dimi😂😂. Hz peygamberden sonra herşey yalan olmuş olsaydı abdülkadir geylani bu kadar mübarek birisi olamazdı.
1. Şüphesiz sen sen değilsin 2. Hayattaki amacın sen ne istersen o dur 3. Öldükten sonra diğer insanlarda nasıl hatırlanırsan iyi ya da kötü onu bırakıcaksın. Ben işte buyum.
sen sen degilsen sen kimsin? acaba amacını istediğin için mi istiyorsun yoksa beynin yıkandığı ya da öyle şartlandıgın ezberletildiğin için mi istiorsun? ya sen iyilik yaparda insanlar seni kötü olarak hatırlamaya devam ederse?
Fazla düşünmüyorum zira bu ülkede fazla düşünecek kadar vaktim yok lüksümde yok Amerikada doğsaydım daha rahat cevap verebilirdim
İstediğimiz sorudan başlayabiliyor muyuz?
evet
1-alelade biriyim. Değerim herkes için değişir. Annem için değerli sayılabilirim, tüketici ve üretici olarak büyük firmalar için azıcıktan da az biraz bir değerim olabilir.
2-Hayattaki amacım rahat rahat tembellik yapabilmek için sürekli çalışmak çalışmak çalışmak.
3-Hiçbir şey bırakmam.
bu bu nasıl bi soru? saat mi satıyorum ben?
neye ihtiyaç duyup duymadıgını ancak sen bilirsin
anlamadın kanka boş ver
anladım tabiki sana özlü bir sözü hatırlatayayım: Nereye yelken açacağını bilmeyen gemiye, hiçbir rüzgar yardımcı olamaz..
knk bu yazdığım show haberden zencinin isyanı, bildiğin komedi gibi birşey yani, sana laf falan sokmadım
tamam diyojen seni :)