Kişilik & Karakter konusunda 1,8b cevap paylaştı. Risk almayı sevmem. Risk oluşabilecek durumları hesaplar, sağlam adım atmayı severim. İşimi şansa bırakamam. Eskiden her riski alırdım artık o aptallığı yapmıyorum.
49 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılTabii ki alırım abla risk almadan umut olmaz umut olmadan da hayat.
https://www.youtube.com/embed/ggh_Vt6hS7k
bak sana aldığım risklerden bir tanesini örnek vereyim şu an yurtdışında yaşıyorum Kanada Toronto buraya 2019’da taşındık biz Ekim ayıydı galiba.
normalde Türkiye’de de aslında benim eğitim durumum gayet iyiydi aile olarakta yani bayağı iyiydi ve ben ülkemi seviyordum her şeye rağmen her ne olursa olsun ne kadar cahil yoz Yobaz olursa olsun Bir şekilde seviyordum sonra işte artık taşınmamız kesinleşti ben istemiyordum ama ve ben istemediğim bir şey yaparsam benim için ne kadar kötü olacağını ailem çok iyi biliyor ben gitmeyecektim kalacaktım onlar gidecekti sonra bir gece bir şey oldu birinin fotoğrafını gördüm içimde bir şeyler vardı sanki O fotoğrafı görünce oluk oluk aktı gitti.
galiba birini sevmiştim o an değer verdim ona oda Türkiye’de yaşıyordu başka bir yerinde ama çalıştığı iş zor bir işte bayağı zordu yani elleri filan parçalanıyordu aldığı parada da bir şey yoktu dedim ki gidersem belki sonra ona açılırım Oda beni kabul ederse onu da getiririm yanıma sonra belki dedim oda benim ona verdiğim değerintos kadarını bana verir.
düşünmedim çıktım geldim dil bilmiyordum yer bilmiyordum gerçekten çok büyük bir travmaydı ilk yılım bu ülkedeki ilk yılım inanılmaz tramvayda benim için gerçekten zor zamanlardan geçtim kolay değil yani sonra dayanamadım dedim ben kesin dönüş yapacağım Türkiye ye istemiyorum çünkü 2020 yazı yani geçen sene yaz tekrar bütün eşyalarımı bavullarımı topladım işte Türkiye ailem beni bırakıp geri döneceklerdi sonra Türkiye geldik insanlar artık eskisi gibi uyum sağlayamadığını fark ettim çünkü ben buraya alışmışım Türkiye bana çok bildiğini okuyan aşırı derecede geri zihniyetli insanlar gibi geldi çünkü aslında öylelerdiden önce de bunu farkındaydım ama pek umursamıyordum sonra fark ettim ki aslında Türkiye’ye ait değilim her ne kadar seriyi olsam da Türkiye benim için yaşanılacak bir yer değil ekonomik yönden söylemiyorum bunu ama insanların kafası bana denk değil ben farklı düşünüyorum onlar çok farklı Türkiye’deki insanlar kendilerini aşırı derecede sınırlandıyolar kalıplar içerisinde yaşıyorlar herkes birbirinin hayatına karışmayı kendine hak görüyor gibi gibi bir sürü şey sayabilirim ama uzatmayacam.
sonra işte geri döndüm bu Allahın cezası ülke her ne kadar sevmesem de şu an 19 yaşındayım o daha yeni anlattığım aklımda biri var demiştim değer veriyorum seviyorum demiştim onunla ilgili aklında bir soru oluştu ama kafayı yiyecem böyle cevaplandıramıyorum bir şeyler oturmuyor bu site gözüme çarptı zaten bayadır takip ettiğim ama üyeliğimin olmadığı bir siteydi dedim hazır yaşım 18 katılabilirim artık bir soru sorup cevabı alırsam hesabı kapatırım biter dedim sonra sordum insanlar hoşuma gitti farklı fikirler görmek hoşuma gitti düşünceler destekler sevdim yani dedim arada bir girerim sonra şöyle bir olay artık yaşadım o kişi işte ben burada onun için aslında dolaylı yoldan zorluk çekerken mücadele verirken onun Türkiye’de evleneceğini duydum evlenecekmiş ama son anda vazgeçmiş ama ben de de suç var ben hiç açılmadım hiç çaktırmadım söylemedin hala da bilmiyor bilmeyecekti çünkü artık sevmiyorum onu yani değer veriyorum kesinlikle ama aşk değil eskisi gibi yani yoluna ölüp bitmiyorum artık benim için sokaktan geçen herhangi bir insan gibi sogudum ondan sonra bıraktım sonra sitede bir üye dikkatimi çekti böyle değişik biriydi görüşlerini filan denk geliyordum Büşra normalde bir sürü cevap yazılabilecek sorulara sadece evet hayır tamam gibi şeyler yazıyordu ben bunu bir süre takip ettim öyle ama görüşlerde takip ettim yani takip atmadım utandım yeni öz güvensizliğin devredeydi sonra baktım ki aslında kafası daha değişik çalışıyor sonra işte olayın sonrası geldi konuştuk filan geçmişte iğrenç bir olay yaşamıştım şu anda hiçbir kız çocuğunun yaşamasını istemediğim bir olay onunla konuşurken ben hayatımda yaşadığım negatifliklerden soyutlandığımı fark ettimBana iyi geldi hemde gerçekten galiba farkında değildim ama onunla konuşurken onunla irtibatta iken mutluydum ben bak düşün ben ondan önce birini sevdim ülke değiştirecek kadar sonra onun üstüne gittin böyle basit bir sitede bir insana tutuldum gibi bir şey oldu boşluğuma denk geldi önceden bana ne kadar saçma gelirdi derdim sanaldan sevgi mi olur Allah aşkına insanlar görmeden duymadan bir bileni nasıl seviyor sonra şu cevaplar kafamda oturdu İnsan birini görmeden sever miymiş severmiş kokusunu hiç almadan o kokuyu Özler miymiş Özlermiş hiç sesini duymadığı halde sesi sürekli kulaklarında yankılanır mıymış evet yankılanırmış.
sevdim mi hayran mı oldum ilgimi duydum bağlılık mı herneyse ben hiçbir şey demiyorum çünkü adını koymadım ama ona karşı boş değildim sonra işte yine ben korkak tarafımı gösterdim kısıtladım kıskandım ortada hiçbir şey olmadığı halde sadece arkadaştık oysaki gittim saçma sapan hareketler yaptım adamda haklı olarak bana şöyle dedi yani bir dur istemiyorum artık sıkıldım konuşuyorduk o günden sonra şu an yine hayatımda bir sürü şey değişiyor bu oturduğumuz bölgeden taşınabiliriz okullar değişebilir çevrem değişebilir benim adaptasyonm çok kötüdür berbat deste ihtiyacım var gelecek bir nasılsın mesajına ihtiyacım var evet bu size basit olarak geliyor olabilir şu an içinizden bana şunu diyorsunuzdur hayat bir insana bağlanacak kadar basit değil evet öyle ama şöyle düşünmek lazım bu örneği vereceğim hep bal ile kaymak normalde bal çok güzel bir şeydir sade de yiyebilirsin çok güzel bir tadı vardır Ama belli bir yerden sonra sadece bal sıkar keşke bir kaymak olsaydı dersin iki beklentim yoktu aslında yani bir sevgililik bir flört böyle beklentilerim yoktu benim sadece işte herhangi bir vasıf ile irtibatta kalmak istiyordum olmadı hayırlısı ne diyim canı sağ olsun En azından iyi yaşıyor onu biliyorum tamam daha öte ne var ki sağlıklı en azından kalbi atıyor herhangi bir sorun yok ama şöyle bir şey söylerim beni bu kadar derinden etkileyeceğini bilsem ben bu siteye hiç girmezdim tahmin etmedin beni bu kadar etkileyebileceğini üzerimde etkiler yaratabileceğine elimden bir şey gelmiyor şu an hayatımda aldığım risk de buna yönelik yine bir şeyler değişecek ben ayakta kalmaya çalışacağım tek başıma desteksiz bunu yapabilir miyim yaparım çünkü gücüm var bilgim var cesaretim var istesem çok güzel şeyler yaparım ama işte bunu söyleyecek birini ararım şunu demek isterim derim bak ben bunu bunu başardım böyle yaptım şöyle yaptım sonucunda bu ortaya çıktı sen bana destek olmuştun gibi şeyler söylemek isterdim olmadı bir ara mutlu oluyorum gibi oldu işte şöyle 1,5ay gibi bir süre sonra hepten Çöktü işte ama ben yine kendi kendime kızdım çünkü mutlu olabileceğimi inandım sen kimsin mutlu olacağını zannediyorsun ya mutluluk senin neyine mutluluk nere sen nere Şimdi böyle konuşuyorum geçici diyorsunuzdur ben kesinlikle kesin konuşmuyorum bir konuşmayı bıraktım belli bir süre önce ilerde başka birini sever miyim bilmiyorum ya da bir gün ondan sıkılır mıyım bilmiyorum ama şöyle bir şey biliyorum arada bir bana eser yani aklıma gelir derim böyle böyle biri vardı çok bir süre geçirmedim ama 19 yıllık şu hayatımda geçirdiğim güzel günlere imza attım biriydi.
yine Allaha şükür hiç karşılaşmaya da bilirdik bir yandan da öyle diyorum en azından karşılaştık zaten güzel şeyler kısacık sürüyor onu biliyorum yani bugün mutlaka işte partimizin kopucağını biliyordum ama bu kadar kısa olacağını beklemiyordum zaten ben de kalmayacağını biliyordum ama en azından uğradı öyle düşünmek lazım hiç gelmeyedebilir değil mi bunada şükür şükretmek gerek bazen hem risk almak gerek hem de riskin sonunda şükretmek gerek allaha inanıyorum dua ediyorum öbür tarafın varlığını inanıyorum beni şu an sadece kalbimin atmasına sebep olan şey benim öbür tarafı olan inancım öbür tarafta bir şeylerin güzel olabileceğini inandığım için şu an atan o kalbi hala durdurmadım Bu tarafta olmadı belki öbür tarafta olur Allah kerim.49 Yorumla- +1 yıl
💙💛
- +1 yıl
Aslında normalde ben de Beşiktaşlıyım da koptum ondan yavaş yavaş fenerbahçeli oluyorum gibi artık sanki
- +1 yıl
🖤💛🤍💙.
- +1 yıl
Beşiktaş bırakılır mı be perso, ayıp ettin kara kartalımıza..
- +1 yıl
Yaşadığın olaylar çok üzücü umarım kalbine göre birine bulup mutlu olursun ve Toronto da yaşayan türkler de vardır onlarla iletişime geçebilirsin adaptasyon bakımından sana da yardımcı olurlar yalnız olmak çok güzel ama bir zamandan sonra sıkıntılı kendimden biliyorum bu arada 🖤🤍 iyi fbli olup kanser olma zaten çok üzülmüşsün birde fb üzmesin
Kişilik & Karakter konusunda 10,9b cevap paylaştı. Hocalardan biri final sınavında sınıfa gelmiş ve sınav sorusu olarak tahtaya, "why?" (neden?) yazmış.
öğrenciler ilk önce ne yazacaklarını şaşırmışlar, sonra herkes birşeyler yazmaya başlamış.
yalnız bir öğrenci, sınavın ilk dakikasında kağıdını teslim etmiş.
öğrencinin cevabı da soru gibi kısaymış: "why not?" (neden olmasın ki?) bu öğrenci sınavdan "100" almış.
aynı hoca başka bir sınavda "risk nedir?" diye soruyor.
yine bir öğrenci sınavın ilk 10 saniyesinde teslim ediyor kağıdını.
kağıdın üst kısmında sadece "isim-soyadı" yazıyor, gerisi ise bomboş beyaz yaprak.
en altta ise "işte risk budur" diye yazıyor.
ve sonuçta da sınıftaki en yüksek notu alıyor.
hocanın bir sonraki sınavında yine "risk nedir?" sorusuyla karşılaşan öğrencimiz tekrar boş kağıt verince bu sefer "0" alıyor. tabii koşa koşa hocaya gidip sebebini soruyor.
işte hocanın cevabı:
- "aynı şartlar altında, aynı riski iki kere almak aptallıktır13 Yorumla
Kişilik & Karakter konusunda 2,5b cevap paylaştı. Mükemmel bir soru gerçekten.. Çünkü inanın verecek bir cevabım yok efendim.. Benim geçmişim pek iç açıcı değil efendim.. O yüzden bu anlattıklarınızın hepsini yaşamışlığım var hatta hiç olmayı bile... Fakat ne hikmetse sizin sorularınız veya görüşleriniz karşısında tutulup kalıyorum.. Ama yine de risk aldım çoğu kez başarısız oldu hep..
14 Yorumla- +1 yıl
https://youtu.be/PBbyBqyQhQM
Buda benden size gelsin efendim..
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
55Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 32,5b cevap paylaştı.
+1 yılRisk almaktan korkan kaybetmeye mahkumdur. Risk alırım kazanırsam çok mutlu kaybedersem daha tecrübeli olurum.
20 Yorumla Hiç risk almamak diye bir şey yoktur. Yapılan her şeye riskler dahildir. Sadece var olurken bile bir sürü risk alıyoruz. "Ben risk almam." diyen kişi aslında "Ben büyük risk almam." demek istiyordur.
Genelde risk ne kadar büyükse potansiyel kar ve zarar da o kadar büyüktür. Benim bir riski alıp almayacağım o riskin bende oluşturacağı potansiyel karın ve zararın boyutuna bağlıdır, düşünür değerlendiririm. Yeterince mantıklı bulduysam alacağım riskin boyutunda bir sınır yok. Ayrıca aynı risk farklı durumdaki kişiler için farklı boyutlarda kara ya da zarara sebep olabilir.10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 4,1b cevap paylaştı. Bir olayın çözüm yollarını ararım ve bunu bulmaya çalışırım. Baktım ki alabileceğim yol riskli ve sonunda çözüme kavuşuyorsa riski alırım.
Düşünmeden risk almaya kalkışmam. Düşünmeden hareket etmek, hata payını artırır ve hiçbir olay çözüme kavuşamaz.10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 3,8b cevap paylaştı.
+1 yılRisk almak akıllılık mıdır 😂🤦♂️
Kusura bakmayın ama riks almam.
Bir işe başlarken onu iyice analiz eder uygun görürsem adım atarım.
Bir kere düşünce kimse elini uzatmıyor.12 Yorumla- +1 yıl
Yok canım ne gerek var :D
+1 yılEvet alırım korkmam kendime güvenirim iyi olacağına dair yüksek olasılık olur zihnimde. Büyük cesaret sahibiyim risk durumlarında.
10 Yorumla
+1 yılOhoo aldığım riskleri saysam 😃
Severim entrika ekşın 😂32 Yorumla- +1 yıl
Tabii dünyaya bir kere geliyoruz 😃
+1 yılSocrat bu sözünden dolayı darağacına götürülmüştu🤦♂️
15 Yorumla- +1 yıl
Sonra onu ipe götüren vezir de ipe gitmiştir orası da ayrı tabi 😀
- +1 yıl
Ben herkesin yaşattığını yaşadığına yaşayacağına inanıyorum.. belki birebir aynı şekilde kılıflandirilmasa da , farklı şekillerde aynı acıyı hissetmek gibi... Ve tabi ahirete hesap gününe de inanıyorum.. burda yaşattığını yaşamadan ölene daha çok acıyorum...
Kesinlik yok fakat mükemmel bir yaratan var bu yüzden şüphem yok..
Ipe götüren de haketmistir demekki..🙄 - +1 yıl
Zalimler için yaşasın cehennem 🙄
Kişilik & Karakter konusunda 4,1b cevap paylaştı. 13 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 629 cevap paylaştı. Her kritik adımım risk alma yönnde oldu bu zamana kadar, öyle de devam ediyor. Ama risk almanın stresini almak, sürekli tetikte olmak, gelecek ve sonuç kaygısı taşımak hiç de basit değil
10 Yorumla
+1 yılHer zaman en riskli olan seçeneği seçtim ama anladım ki verdiğimiz kararlarda ki risk oranı, kararın doğruluğu ile doğru orantılı değil...
10 YorumlaKafaya taktığım birşey için, Her türlü riski göze alırım. Bazen risk almadan birseylere sahip olamıyoruz değil mi?😊😊
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 19,5b cevap paylaştı.
+1 yılHayatın bir diğer yanı risktir. Risk alırım, o riski alırken olayların benim aleyhime dönmesi durumuna karşı gereken tedbirleride beraberinde alırım.
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 21,6b cevap paylaştı.
u +1 yılÖyle her şeye körü körünede “risk alayım” diye atlanmaz ki :D
20 Yorumla
+1 yılSokratescim her şey öyle dendiği kadar kolay olsa keşke.
10 Yorumlaalırdık bir zamanlar. öyle parasına malına değil. telafisi olmayan şeylere.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 3,5b cevap paylaştı.
+1 yılhayat risk.
her gun işletmenın acılması 2000 en az gider. umut guzel birsey.10 Yorumla Katılıyorum denenmiş yaşanmış olur akılda soru işareti kalmaz.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılBence böyle bir Türkiyede yaşamak bile bi risk bence ve ben yaşıyorsam demekki risk alıyorum🙏🙄
10 Yorumla
+1 yılHerzaman mantıklı risk alırım. Kaybetmeyi göze almayan kazanamaz.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılRisk almadan hayatin tadi cikmaz.. Her zaman olmasada evet risk aliyorum..
10 Yorumla
+1 yılYakında alacak gibiyim birtakım riskler. Sonu ne olur tabii muamma. Mantıklı risk almak iyidir
10 Yorumla
+1 yılRisk almam gerek yok kaybetmeden de akıllı olunabilir
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 6,3b cevap paylaştı.
+1 yılHayatta risk almayan kişi asla olgunlaşamaz, gelişemez, değişemez
10 Yorumla
+1 yılEvet alırım, risk alıp kazanırsan başarılı olursun kaybedersen büyümüş olursun :)
11 Yorumla- +1 yıl
Bana yorum yapma
- Kişilik & Karakter konusunda 8,8b cevap paylaştı.
+1 yılZiyadesiyle çok çok büyük riskler aldım almayada devam ediyorum
10 Yorumla
+1 yılçok büyük riskler aldım hem özel hayatımda hemde ticaretimde..
artık daha stabil bir hayat yaşamaya çalışıyorum..10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 12,3b cevap paylaştı. duruma göre değişir kazanç olasılığım fazlaysa alırım
10 Yorumla
+1 yılHayatım boyunca hep risk aldım başaramadıklarim bana tercube oldu şimdi diceksin neyi başardın 🤣🤣hiç bisiyi ama risk almamı deydi tercube edindim
00 Yorumla
+1 yılBence önemli olan sadece risk almak değil.. Riski yönetmeyi bilmektir.
00 YorumlaKonfort alanımızı genişlendirmek için risk almak şart ama çok da korktuğumuz için yerimizide sayıyoruz
10 Yorumla
+1 yılKesinlikle risk almaktan kaçınırım öyle bir aptallık asla yapmam
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 603 cevap paylaştı.
+1 yılYaşamak zaten bir risk değilmi zaten.
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 8,8b cevap paylaştı.
+1 yılGereksiz riske girmem hiç.
10 Yorumla Aldım alırım almaya devam edeceğim.
10 Yorumla
+1 yılBazi riskler alinmamali.
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 4b cevap paylaştı. Harika bir tespit Harika bir söz
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 7,2b cevap paylaştı. Aldım bile.
İnşallah kötü sonuçlanmaz...10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 621 cevap paylaştı. Risk almak gerek hayata karsi guclu olmak icin
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılbenim hayatım kumar risk nedirki
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 3,4b cevap paylaştı.
+1 yılRisk alırımm ama olur olmaz konularda değil..
10 Yorumla
+1 yılyatakta risk almam ama hayatta alırım :D
10 Yorumla
+1 yılDuruma göre değişebilir
10 Yorumla
+1 yılRisksiz hayat yasanilmaz illaki alacaksın
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,9b cevap paylaştı. Risk almayı bıraktım planlı daha iyi oluyor
10 Yorumla
+1 yılRisk almak benim işim
10 Yorumla
+1 yılÇook çok aldım hala alıyorum
10 Yorumla
+1 yılSonuna kadar
Yaşamak risk değil mi zaten?10 YorumlaMaddi konularda maalesef alamıyorum
10 Yorumla
+1 yılRisk almak en sevdiğim şeydir
12 Yorumla- +1 yıl
Potansiyel var gibi
- +1 yıl
@HandeBjk1903_ nereden anladın
Kişilik & Karakter konusunda 2,5b cevap paylaştı. Bazen alırım. Risk almadan bir şey olmuyor.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 3,6b cevap paylaştı.
+1 yılAlırım, almasaydım şuanki konumumda olamazdım
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 26,3b cevap paylaştı.
+1 yılNeoliberalizm yalanları vol bilmem kaç.
10 Yorumla Korkaklar kahraman olamaz
20 YorumlaHer zaman 😎
20 Yorumla
+1 yılÇok fazla aldım
20 Yorumla
+1 yılevet
20 YorumlaAlırım
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 8b cevap paylaştı. Alırım
10 Yorumla
+1 yılAlırım bazen
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılÇekinmem
10 Yorumla - Devamını Gör (16)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne