Görüşler için teşekkürler soruyuda beğenebilir misiniz?
Yalan söylemenin altın kuralı nedir?
Görüşler için teşekkürler soruyuda beğenebilir misiniz?

En önemlisi hafızadır. Her söylediğini hatırlaman gerekir. Kendinle çelişirsen yakalanırsın. Sakin kalmak gerekir, heyavn durumunda karşıdaki şüphe eder. Normal konuşmalarında durduğun pozisyonların dışına çıkarsan da kendini açık edersin. Ayrıca yalan söylerken gözlere bakabiliyorsanız bu iyi bir gizleyici olabilir. Ama aynı zamanda gözlerine bakıyorum nasılsa anlamaz diye düşünürken gözleriniz gerçekleri de anlatabilir.
Bence yalan genel olarak çok kompleks bir yapı. Üstelik altın tek bir kuralı da olamaz. Hatta belirli kuralları da olamaz. Çünkü her insanın beden dili ve ifade biçimi farklılık gösterir.
Her kim ki karşısındaki kişiyi yalan söylemediğine inandırmak istiyorsa cümlelerinin içinde vala billa, yemin billah, ekmek kuran çarpsın gibi kelimeler kullanmamalı, bu inandırıcı olmaktan çok yalan olduğunu ortaya çıkarır. ayrıntılara detaylara çok girip rapor vermemek lazımdır çünkü yine anlaşılır. ve her kim ki yalan söylemiyorum diyorsa bilin ki o yalan söylüyordur. en güzeli başınızdan atın, savuşturun. suç bastırısı denilen bi olay vardır. o size soru sormadan , bağrınmadan siz ona bağrının sorular sorun çok eski defterleri açıp karıştırın, zeytinyağı gibi üste çıkın ki o ne diyeceğini unutsun siz de yalan söylememiş olun. Taktikleri verdim gerisi sizde 😅😅
Basit düşünmeliyiz. Detay yalanı doğrulayabilir fakat güçlendirmez. Detayın artması durumunda yalan işini daha çok takip etmek durumunda kalırız ve işimizi daha zora sokabiliriz. Bir kişiyi de yalanımıza şahit edecek olursak yani onu ikna edip tarafımıza çekecek olursak o yalanın anlaşılması çok zor olur. Yalanı söylemeden önce iyi düşünmeli, abartılı bir bahane, yalan kullanmamaya dikkat edilmeli. Biraz da doğruluk payının olması da önemli.
Unutulmamalı söylediğin yalan😂
o sebeple söylemıyorum😂😂💃
Cevap
67Cevap
Hayatım boyu hep doğruyu söyledim perso.
Altın kural bilmem ben.
Böyle daha rahat hiçbir şey ayağına dolanmıyor.
Konuştuğun şey herne ise unuttuğunda sorun yok zaten doğruyu söylemişsin.
Hah bak bu olabilir aslında.
Söylediğin yalanı unutmamak.
Yalan söylemenin altın kuralı yatsıya kadar değil uzun süreli yanmalıdır o mum. Yaa çok iyi yalan söylenmelidir. Ya da hiç söylenmemelidir. Aslında hiç söylenmemelidir ama bazen günü kurtarmak için ya da durumu söylemek zorunda kalıyoruz.
Söylediğin yalana ilk olarak kendinde inanmalısın. Böylece ikna etmen ve inandırıcılığın daha kolay olur.
Yalan söylemenin altın kuralı
Aslında var planı yalanmış gibi söylemeyi becerebilmek.
Bunu yaptıktan sonra büyük bir yalancıya dünüşebilirsin.
Yalan söylemek büyük beceri ama gerek olmayan birşey bence direkt herşeyi saf haliyle söylemek yalan söylemekten çok çok iyi.
Devletimin menfaati hariç hiç bir konuda asla yalan söylemem
Devletimin çıkarları ve menfaati söz konusuysa uzman olabilirim.
fakat diğer konularda asla kimseye yalan söylememek en güzel tercihim
Yalan söyleyenleride hiç sevmem
Yalan Aldatmakla eş değer.
Yalanın girdiği hiç bir yerde huzur kalmaz.
Söylediğin kişinin tam gönünün içine bakacaksın. Sakin kalmak , Fazla detay vermemek , versende aklında tutmak. Ve duruma tam uyacak bir yalan olduğuna emin olmak gibi fikirleri uygularken bile yorulur insan doğruyu söyle kurtul yalan yalanı getir ve küçük bir sorun öyle büyür ki artık altında kalkamaz duruma gelir insan. En iyi yol bu bence.
Kendini iyi ifade edebilirsen inan yalan söylemeye gerek yok. Yok ben x sebeple edemiyorum veya kestirme bi yol istiyorum diyosan:
Altın kural zeka, kapsamlı düşünme, iyi kurgulama, zamanla ortaya çıkacak yalanı destekleyici doneler. Yalanın en büyük handikapı yalanı söyleyenin yalana ilk inanan olmasıdır. Çünkü kendine inandırmazsan karşı tarafa asla inandıramazsın. İşin sonunda patlarsan da efsane patlarsın. Hayırlı yalanlar 😂😂🤣🤣
Kalsın altın kuralı. Sonradan verdiği pişmanlığın ağırlığından kurtulmak için vicdanının fişini çekmen gerekiyor. Onu da yaptığımda kalbinin ayarları alt üst oluyor.
Söylemeyin yalan falan. İbret alacaksanız bana bakın, bir kere bile söyleyenin hali ne oluyor diye.
Yalan söylemenin altın kuralı yoktur. Zeki ve aklınızı kullanabilen birisi iseniz başarırsınız. Kural yazanlar başaramayanlardır.
Abimin meşhur bir sözü vardır: "Söylediğin yalana önce kendin inanmalısın" diye :)
Düşününce mantıklı geliyor.
zekici bir yalan olması bide yakalmamak
söylerken panik yapmamak rollünü inandırıcı oynamak ,
anlatıgın yalanı yaşamak anlatırken yaşıcaksın
bu konularda çok tecrübeliyim
Hafıza önemli. Sonra kurduğun yalan ortaya çıktığında kıvarabileceğin bir yalan olmalı. Ama en iyisi doğruları konuşmak. O zaman hiç bir şeyi aklında tutmana gerek kalmaz.
Prensip olarak yalana karşıyım. Masum, pembe, küçük, beyaz gibi çeşitlerine de karşıyım. Gerek insan gerekse evlilik ilişkilerini çok olumsuz etkiliyor.
Altın kuralı belli etmemektir. Yüz ifadeleri yalan söylerken farklı olur, karşımızdaki kişi yüz okumayı biliyorsa ve biz yüz ifademizi sabit tutamıyorsak, olmaz.
Yüz ifadesi bence. Ben mesela yalan söylerken gözlerimi normalden az daha açarım. Kimse anlamaz da annem anlıyor işte 😂
Yalan soylmrm soyleyen işten kovarım o kdar zıtım yalana işten arazi olmak ıcın kanser tedavisi görmuyom dıyen elemanda gordum yalann
Kanka ustalıkla yalan söylemenin inandırmanın en kolay yolu doğruyu yaşanmış gibi söylemek işte o zaman inanmaz 🤣🤣🤣
Yalan söylemeye pek beceremem. Zaten sevmem de açıkca söylerim.
Bence altın kural yüz ifadesi.
Yalan söylerken bile mantıklı açıklamalar yaparak yalan söylenebilir.
Ama en önemlisi kar yürüyecen ama izini belli etmeyecen yoksa yakalanın..
Soğuk kanlı olmalısın, demir gibi bi iraden olmali ki yalan konuştuğunu hicbir sekilde beden diline yatsitmamalisin
Bir iki kere yalanını gördüğüm kişinin bir daha asla dogrusuna asla inanmam yalandan haz etmem sevmem
Altin kurali mi var bu isjn ben yalan söyledim mi elime yuzume bulastiririm kesin belli ederim terlerim kizaririm 😂😂
Yalan söylemek zorunlu olmadığı taktirde
Korkaklık ve özgüvensizliktir
Benim gibi unutkan iseniz söylediğiniz yalanı bir kağıda yazın derim
tereddüt etmeden söyleyip karşındakini şüpheye düşürmemek
Altın kural iyi rol yapabilmek. Birde söylediğin yalanı asla unutmamalısın 😂
Söylediğin yalanı unutmamak hafızanın kuvvetli olması lazım
söylerken boş boş duygusuz bir şekilde gözünün içine bakmak xdd
Söylediği yalanı sürdürebilmek. Bir çoğu sürdüremiyor çünkü yalan söylemekte akıllı işi.
Söylediğiniz yalana önce kendiniz inanmalısınız ki diğerlerini de inandırabilin
Çok Zor Kalmadıkça Yalan Söylemem. Hatta Sonradan Zamanı Gelince Onun Yalan Olduğunu Da Söylerim.
Ciddi durmak gülmemek ses tonunu iyi ayarlamak olabilir.
Bunun cevabını vermekten nefret ediyorum ama en iyi yalan içinde gercekler barındırandır
Söylediğin yalana sen bile inanırsın. Bunu yapan çok
Söylediğin yalana kendin bile inanacaksın, altın kural budur 😋
Hiç beceremem yalan söylemeyi. Elime yüzüme bulaştırırım.
Söylediğin yalana kendin bile inanacaksın o zaman hiç açık vermezsin 😃
Detaya girmeyeceksin sıkışmamak için her söylediğini unutmayacaksın.
Yalan söylemek basit ve korkak insanların hareketidir. Aslanlar olarak bizler gerek duymuyoruz.
Yalan söyleyip açığa çıktığında yüzüme vurulmasındansa bi bok yediğimde bi bok yedim diye millete diyorum böylece yüzüme vurulmuyo bence siz de yalan söylemeyin sizin yalan söylemeye ihtiyaç duymanıza neden olan kişilerden uzaklaşın
Yalan söylemek hiç güzel degil ya
Yalan söylemenin altij kuralı ona kendini inandırip söylediğin gibi olmak bence ki benim gibi herşeyi ağzında olan scik sözlü insanlar yalan soyleyemez söylese bile uzun sürmez
Doğruyu öğrenince karakterini nasıl ütülerler diye düşününmek. Kıpss
Yalan söyleyen insan buna Kendi inanıyor adeta onu yaşıyor ve uyguluyor yalan bedava olduğu için herkes söylüyor
Soğukkanlı olmak ve mükemmel manipülasyon yeteneği yalan söylediğimi anlayan insanlara ben böyle yalan söylüyorum diyorum diğer türlü anlamaları imkansız
Valla ben bilmem bu işleri hiç de anlamam🤣 Hayatımda yalana yer yok🥲
İnsanın yalanı gözlerinin içine baka baka soyleyeceksinki inansın😃😃
Altın kural yalanın altındaki tüm cevaplara verilecek mantıklı cevaplar ile yalana kendin bile inanabilirsin😅😅🤦🏻♀️
Sesi titrermemek kekelememek gözü kırpmamak ve yalanını unutmamak 😂 tam da bu yüzd n asla yalan söylemem
söylediğiniz yalana sizde inanmalısınız yalan oldunu bilmeli ama sizde inanmalısınız yoksa yalan söylediniz çok belli olur
Şu kadınlar diyenleri de bir türlü anlayamadım. Sanki erkekler pürüpak. 😂😂Sütte leke var, onlarda yok.
Kuyruklu yalan ve soyledıgın yalana kendın dahi inanmalısınız...
Birden fazla küçük yalan söyleyeceğine bir tane büyük yalan söyle.
Yalanını destekleyecek yalanları önceden hazırla
Soğuk kanlı ve rahat davranmak
Söylediğin yalanı unutmamak 🤣🤣🤣
Mantıklı bir şey söylemek
Yalan soylemenin altin kurali hatirlamaktir.
altın kuralı başarlı olmak
bunu profesyonel yalancılar bilir
her şeyi yalana göre planlarım açığım olmaz yani
Söylediğin yalanı unutmamak
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?