Görüşleriniz için teşekkürler soruyor Beğenebilir misiniz misiniz
Mutluluk neden bu kadar kısa sürüyor?
Görüşleriniz için teşekkürler soruyor Beğenebilir misiniz misiniz

Mutluluk o kısacık anlarda saklıdır zaten, bu yüzden anı yaşamak çok önemli. Sürekli mutlu olmak ya da uzun süreli mutlu olmak diye bir şey yok. Böyle olsa kıymetini bilmezdik. Mutluluk aranan ya da peşinden koşulan bir şeyde değildir. O kendi gelir zaten, yeter ki görmeyi bil. Bazı insanlar yapıları gereği sürekli negatif olma eğilimindelerdir. Önlerinde ki mutluluğu da göremezler çünkü geleceğe ya da geçmişe odaklı yaşarlar. Oysa ki hisler sevinç, mutluluk, üzüntü anlıktır. Huzur hali bunlara kıyasla daha uzun süreli yaşanabilir. Yani huzurlu bir hayatın varsa bir yandan mutlusundur da zaten bu yüzden bu daha öncelikli benim için...
Aslında anılarıma baktığım zaman mutluluklarım daha çok. Ama aynı zamanda mutlu anların daha kısa sürdüğüne de katılıyorum.
Bu durumu kendimce şu şekilde açıklıyorum; insanoğlu hep daha iyisini, mükemmeli arar. İstediği iyi bir pozisyona ulaştığı zaman mutlu olur ama sonra daha iyisini istediği için mutluluğu geçer. Buna karşılık mutsuzluk öyle değildir. Çok nadir insan karanlıktan zihinsel olarak yara almadan çıkar. İnsna bir kere düştüğü zaman hep daha kötüsünü düşünmeye başlar. Düşündükçe daha da mutsuz olur. Bu yüzden de mutsuzluklar kendi kendini çoğaltır aslında.
Mutluluk mutlu olmak isteyene aittir 🤔
Merhaba Perso,
Aslında haklısın. Acılar ömür boyu sürerken mutluluklar bu denli uzun sürmüyor. Sürse bile hatırlamıyoruz. İnsan beyni sadece olumsuz durumlara takılıp kalıyor. Bana göre de hiç bir mutluluk ömür sürmez. İlla ki bir yerlerde tıkanırsın. Bir yerlerde bocalarsın. O yüzden en iyisi mutlulukta anın tadını çıkarmak. Bozulacak diye korkmamak. Eninde sonunda bozulacağını bilerek hareket etmek. Kendini kötü sona hazırlamak.
Cevap
32Cevap
İnsan ne isterse onu görür. Çoğunlukla acıyı düşünmede daha yoğundur. Anlık mutluluklar kişiye yeterli gelmez. Çünkü kafasında sürekli geçirdiği olumsuz bir gün ve onu takip eden olumsuz düşünceleri olur.
İkiside eşit orandaymış sen sorunca fark ettim.
Mutluluk sadece ikili ilişkiler ile olmuyor perso.
Mutlu olmak için kişilere gerek yok.
Çok anlam yüklememek gerek insanlara.
Mutluluklar daha fazla insanlar kendilerini mutsuzluğa alıştırıyor mutluluğu tadını aşıp bırakıyor ama mutsuzluğa sağlandığı için takılıp kaldığı için o mutsuzluk sonsuza kadar sürüyor zannediyor. İnsan kafasında bitiyor herşey mutsuzluk 1 günde sürebilir 100 günde 30 senede bence herşey kişinin iradesine bağlı. Sürekli geçmişten birşeyler getirmek yerine gelecekten şimdiye birşeyler getirmeye çalışmak her zaman mutluluk getirir. Mutsuzluk insan zihnine kazanır ama mutluluk balon misali havası bitirmi uçar gider
Kısa da olsa güzeldir.. Biri biter biri yine başlar... mutluluk mutlu olmak isteyenindir... Senin için buraya bir ruh öküzümu bırakıyor ve yüzünün gülmesini temenni ediyorum...
https://www.youtube.com/embed/NFnWFo4xBN8Seviliyorsun.. iyi sabahlar kuzum 😘
Uzun sürseydi sürekli bu hissi kovalamazdık ve mutluluğun değerini bilemezdik. İnsanın hayattaki gayesi yerine gelen bu duygunun, kolay kolay elde edilebilen bir şey olmaması ve yakalayınca elinden bir kuş gibi kaçıp gidebilmesi de oldukça paralel bir durum maalesef.
Kanka sadece mutluluk kısa sürmüyor ki. Bütün duygular kısa sürer. Kalıcı bir duygu yoktur. Üzüntü bile kısa sürüyor zamanla etkisi azalıyor. Yine aynı şekil heyecan, korku gibi duygularda kısa sürer.
Hayatta her şey geçici. Biz bile kalıcı değilken (üstelik her yönümüzle somutken), soyut şeyler neden kalıcı olsun ki? Üstelik hayatı hayat yapan her türlü duygunun yaşanması. Hüzünler de kalıcı değil, heyecanlar, mutluluklar, sevinçler, hiçbir şey kalıcı değil. Önemli olan o an ne hissediyorsan onu dibine kadar yaşamak. Hüzünden, acıdan kaçma. Bir de şöyle düşün, hüzünler olmasaydı mutluluğun değerini bilir miydik?
Hayatta her şey geçici. Biz bile kalıcı değilken (üstelik her yönümüzle somutken), soyut şeyler neden kalıcı olsun ki? Üstelik hayatı hayat yapan her türlü duygunun yaşanması. Hüzünler de kalıcı değil, heyecanlar, mutluluklar, sevinçler, hiçbir şey kalıcı değil. Önemli olan o an ne hissediyorsan onu dibine kadar yaşamak. Hüzünden, acıdan kaçma. Bir de şöyle düşün, hüzünler olmasaydı mutluluğun değerini bilir miydik?
Para=mutlulukKarnın toksa, gelecek kaygısı yoksa, sosyal aktiviteleri kolaylıkla yapılabiliyor, sağlık harcamaları rahatlıkla yapabilyor, istediğin şeyi rahatlıkla alabiliyorsan mutlusundur. Bunların hepsi para olmadan olmuyor.
Hayatta mutluluk kadar hüzünler de olacak ki hiç yaşamamış birisi bunu bir anda yaşarsa tecrübesi olmayacak ve hata yapma ihtimali yüksek olacak. O yüzden "her şer'de bir hayır vardır" sözüyle hareket etmek gerekir.
Mutlu olmaya çalış. Kendini hep mutsuz olarak görürsen çıkamazsın bu işten. İnsanlardan uzak dur mesela ben insanlara çok ilgi gösterdim arkamdan vurdular. Oyun oynamaya başladım şimdi çok daha rahatım oyunlar bizi üzmüyor.
Bunun birçok sebebi var. Kimisi için ekonomi, kimisi için huzursuzluk gibi.
Bu tür şeyler mutluluğun kısa sürmesine neden olur. Günümüzde de bunlar maalesef çok fazla
Mutluluk bir heves gibi gelir geçer, diğer durumlar ise hayatın tamamı acı, dert , keder tutku. Kim olursa olsun bunların hiçbirinden kaçamaz kaçsa da hayat elbet bir gün yakalar.
Şu koskoca ömrümde 😄😄😄 mutluluğum 10 parmağımın sayısını geçmedi ama tam 10 parmak olmuştur fazlası yok😂😂 ahh persom ahh😒
Mutluluk kısa ve az.
Biz de böylece daha fazlası için mücadele motivasyonu sağlayıp mutluluk savaşçıları oluyoruz sanırım...🐝
Mutluluğu ne kadar önemser ve istersen mutluluk kısa sürdüğü kadarda bir o kadarda insanı bulmaz.
İkisini de yaşamak gerekiyor ki hayatın anlamını öğrenebilesin
Mutluluk daim olsa kafayı yerdik, malak gibi gezerdik ortada, aynen böyle...😜
Mutluluk değerinin bilinmediği yerde ve kişilerde pek az kalır.
Uzun Sürseydi Dünyanın Cennetten Farkı Nasıl Anlaşılırdı?
mastürbasyın gibidir, okşarsı okşarsın boşalır 3-5 dk sonra keyif biter. mutlulukta böyledir
Bura cilehane cunku. bize dogarken mutlu olacaksiniz denilmedi. Sadece ismimiz soylendi. eger mutluluk uzun surse ayy ben cok mutluyum basima birseymi gelecek diyerek onunda tadini cikartamayiz
Az olan şey kıymetlidir. Mutluluk da az olacak ki kıymeti olsun.
Bir sebebe bağlandığı için ve genelde dışsal sebepler sürekli değişim halindedir gerçek mutluluğu içsel ruhunda bulmalısın
bu biraz güzel bir yemeğin az olmasına benzer güzel olan şeyler kısa ve az oluyorlar
Aslında üzüntü de aynı ikiside anlık şeyler ama insanoğlu üzüntüyü içselleştirip ömrünü uzatıyor
Mutlu olmak mı? Hiç bir bilgim yok efendim..
Değerini bilmemiz için.
bende bi anlıyamadım ki
Çabuk tüketiyoruzda ondan
John coffey ölmedi kalbimizde yaşıyor
orgazm'da kısa sürüyor.
Dogumsuz olduğumuz için
Az olmasa kıymeti olmaz
çile çekmeye gelmişiz resmen awk
Erken geliyo demek 😕
Degerli olan seyler azdir
Değerini anlamamız için
Hayat bu