Bazı insanlar vardır anlamadan dinlemeden Sebebini sormadan etiket yapıştıran... Kendi kendine hüküm veren. Aynı zamanda Sizin için kıymetli olan... Bu tip insanlara ne yapmalı? Nasıl davranmalı bilemedim ben... Kendimizi ifade etme yoluna mı gitmeli yoksa Gerektiğinde onun o güzel kalbini mi kırmalı?
Neydi o yazı gerektiğinde o sözü söylemek, o kalbi kırmak, bazı insanları kaybetmek gerek. Tam hatırlayamadım. Ama evet öyle gerekiyorsa kırmak lazım. Bizdeki de taş değil yani , öyle heybeye bizim kalpler kırılacak başkası mutlu olacak durumu yok. Canımı sıkanın canını sıkarım , çaresiz kalıram da her yeri yakar yıkar kaçarım. Beni mutsuz edeni ben gidip mutlu edemem. Ne ekerlerse onu biçerler.
Ben 13 14 yaşlarında artık net bir şekilde kalp kırmanın ne kadar kırıcı üzücü olduğunu anladım hicbir insanın kalbi kırılmamalı diye düşünürdüm çünkü insanları kendim gibi gerçekten bu düşüncede olduklarını sanardim sonra liseye gittim farklı insanlarla tanıştım arkadaşlıklar edindim aşık oldum hala fikrim aynıydı sonra bir zaman sonra çevremdeki insanların gerçekten sözlerinde tavırlarında kırıcı olmamak için değil de kırıcı olmak için çaba harcadıklarını farkettim özenle seçilmiş kırıcı cümleler seviyorum diyip kandiranlar gidenler dostuz diyip birbiri arkasından kuyu kazanlar...2 3 sene bunları seyrettim ve düşüncem artık yavaş yavaş değişiyordu çok istisnalar vardır elbet kırılmayı haketmeyen diye sonra gün geldi gözlerim kalp kırıklığı haketmeyen 1 2 insan dışında kimseyi görmedi kendim gibi sanmıştım herkesi ama büyüdükçe gördükçe anladım ki yanılmışım... şimdi ise son 4 yıldır hala diyorum istisnalar var ama bu istisnalar on parmağımı geçemeyecek kadar az ama gerçekten bazı istisnalar varki zerre kadar kırılmayı haketmez kimisi vardır ki çok hakeder ama biz kıramayacak kadar merhametliyizdir... kalp kırıklığı tamir edilmez kimisi hakeder gerçekten dibine kadar ama biz kendimize yakıştıramayiz...
Cevabını koskoca bir gün düşündüğüm sorulardan biri daha.
Bazı insanların kalbi kırılmadıkça değişmez. Önceden bende 'Aman kimse kırılmasın, üzülmesin.' derdindeydim. Ama zaman geçtikçe anladım ki bazı insanlar kırılmadan anlamaz.
Kırılmalı ki kalbi, kırık bir kalbin ben olduğunu hissedebilsin. Kalbi kırılan bir kişinin nasıl olduğunu, düşündüğünü anlayabilsin.
Kişilik & Karakter konusunda 11,7b cevap paylaştı.
Ben genede herkese saygıyla ve mantıkla yaklaşmaya çalışıyorum kimi zaman istemeden de olsa bir sözle, bir hareketle karşımızdakini incitmektir kalp kırmak öyle anlar olur ki kalbini kırdığımız kişiden bile daha çok üzülür, pişman olur kendimize kızarız yaptığımız için. bu durumda telafi etmek için uğraş verir, gönlünü almaya çalışarak onarmaya çalışırız o kırık kalbi. ve önemli olan da budur aslında; o kalbi yeniden kazanabilmek, bunun içinden çabalamak, gayret göstermek ve bunu içten bir şekilde yapmak. çünkü en büyük zararı, üzüntüyü o kırılan kalbi umursamamakla veririz aslında..
Ya kıracaksın, ya kırılacaksın ya da bunlara sebebiyet vermeden oturup düzgünce konuşacaksın, he eğer bu olmuyorsa, gerektiğinde kırmakta gerekiyor, yapılabilirse tabii. Genelde kırılan taraf bir hamle yapmazsa buna mahkum olur, daha çok sevdiği için kıyamaz, kızamaz, kendinin üzülmesini yeğler. Çünkü kendini bir kenara bırakan, başkasının bu tür davranışlarına da katlanır işte ne beklersin ki…
Senin için değerli biri ise, sen onda bir takım güzel huylar gördüğün içindir.
Ona yardımcı olabilirsin, bu yanlışını düzeltmesi hususunda... Nasıl mı olacak dersen: 1- Sözleri ile ne kadar kırıcı olduğunu, ne kadar acı duyduğunu ona mutlaka bildirmelisin. Çünkü o, ne kadar yaraladığını farkında değil. 2- Kendi kafasinda kurguladiklarini, sen de bulmak yerine ; seni yargisizca , yorumsuzca dinlemesini ve anlamasını isteyeceksin.
Bu yontemleri uygularsan, birbirinizi daha fazla kazanmış olacaksınız.
Sadece bu tip insanlara değil gerektiğinde herkese maalesef… Çünkü incitmezsen yapamadığını düşünüyorlar, kolay harcanabileceğini düşünüyorlar, vasıfsız olduğunu düşünüyorlar hatta işi o kadar ileriye götürüyorlar ki karakterine laf ediyorlar duruşu yok diyorlar… Oysa sen sadece seviyosun kırmak dökmek istemiyorsun ama bu akıllarına bile gelmiyor… Ama bi kez olsun incitince nasıl oluyosa bağımlın oluyolar… Velhasıl kelam insanoğlu tuhaf bir canlı.
10 dk önce maalesef oldu bu olay ve kalbini mi kırmak dersin yoksa ağzına mı etmek dersin öyle yapmak gerekiyor. bugüne kadar yapmadığım için pişmanın az kıymet bilinsin
Deneyebildiğim kadar anlatmaya çalışırım derdimi Yorulana usanana kadar Ancak baktım ki anlamiyor Cevap vermem artık susar kenara cekilirim Sen bu söylediklerimi bir düşün istersen derim Kirmam kalbini
Kalp kırmamaya dikkat ederim. Hâlâ zorluyorsa , kötü bir üslub ve muameleyle yaklaşıyorsa onu hayatımdan çıkarırım. Ve hayatıma müdahil etmesine asla izin vermem.
Ben yapamıyorum ama galiba kalp kırmak lazım. Yoksa uğradığın haksızlığı kolay kolay sindiremezsin. İçindeki ateş sönmez kendi kendine zarar verirsin. Şu an bana olan bu.
Kendimi ifade ederim tabi, kişiden kişiye değişir.. Bazıları vardır nefes tüketmeye gerek yok. Beni kırmaya çalışanlar kırılır. En iyisi hiç uğraşmamak da bende böyleyim.
Merhaba Lotus, şahsen baya bir süredir kalp kırma işini yapıyorum. Sırf birileri kırılacak veya küsecek diye sürekli alttan almak saçma. Karşımdaki beni biraz düşünse daha anlayışlı olur zaten
Lazım evet. Sana zarar veren, hayatına olumsuz etkisi olan tüm insanları yaşamından silmek gerekir. Böylece daha huzurlu oluruz. Zaten böyle davranışları varsa kıymetli falan da değildir.
Kâlp kırmam için benim o insanı düşman gibi görmem gerek. Kıyamamak ruh hali bende çok acayip. Akıl, gurur amigo gibi haydi kır o kâlbi diye bağırsa da... Yok. Napalım. Canım sağolsun.❣️❣️🐝
Gerekiyor ise hiç düşünme. Anlatmak belki bir veya iki kez işe yarar. Her seferinde anlatmak zorunda kalıyorsan kır o kalbi, bırak o sana anlatsın.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Susarak bir yere varılmıyor. Böylesine düşünce trafiğine sokan, her anlamda kıran insanlar ile anlayacakları dilden konuşmak, kendimize göstereceğimiz büyük bir saygı. Elinde dolu silah ile gelene çiçek fırlatmak, aptallık.
Eger karşıdaki benim kadar duygusuz biriyse sen küsünce geri dönmek yerine umursamayabilir. Ama cok duygusuz biri değilse kalbibi kımak bence daha cok işe yarar. Kalbi kirilmayan kalbi kirilani anlayamaz.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Kalp kirmamali. Ama had bildirmeli. Kalbini kıranın kalbini kır tabi o ayri
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Kırmak demeyelim de. Hak edene hak ettiğini vereceksiniz diyelim. Lafımızı çekmemek lazım. İyi anlaşacağız sırf diye lafını korumamak lazım. Fren yapmamak lazım. Ben bunu çok geç anladım size de tavsiye ederim.