- Renklerin anlamları nelerdir?
- Renklerin sizde bıraktığı etkiler, izlenimler neler?

#renksizim
#ruhkasifiyim

Bence
Mavi huzurun rengidir gökyüzünün denizin suyun yaşamanın rengidir göze en hitap eden renktir mavi en güzel gelen çünkü bize hayat veren suyun rengidir her yerdedir mavi güzel olan herseydedir mavi umud rengidir
Yeşil doğanın doğallığın rengidir rahatlığın rengidir yeşil çimlerde uzanmanin aldığı yorgunluğun rengidir ağaçtan aldığımız yapraktan soluduğumuz nefesin rengidir yeşil çiçeğin emek verilen bir tarlanın rengidir fedakarlığın çabanın emeğin rengidir
Sarı vardır üzerimizde sıcaklığını hissettiğimiz dünyayı aydınlatan güneşin rengi gözlerindeki ışıltının rengidir sarı aydınlığın rengidir..
Pembe umutla binbir düşünceyle kurduğumuz toz pembe hayallerin rengi yıkılmaya mahkum hayallerin rengidir masum pembe yankıları al al olmuş heyecanın mutluluğun rengidir
Beyaz vardır bir sayfa kadar temiz anne sütü kadar ak ve saf beyaz
Siyah renk benim hayatımın rengi en sevdiğim rengim duyguları kuyusunda saklayan renk kötüyü sakladığı kadar da asil duran renk geceyi saklayan hüznü saklayan renk yasın rengi siyah karamsarlığın olduğu kadar şıklığın rengidir siyah...
Kırmızın hayatımda pek bir yeri yok tutkunun rengidir
Harika bir görüş olmuş, kalemine sağlık. Tamda diğer renkler evlatlık mı diyeceğim anda senin yanıtını gördüm 🥳
Ben hayatımda olan renkleri yazmayı tercih ettim yanlış olduysa kusura bakmayın
Yok yahu ne yanlışı? Gayet güzel olmuş. Eğer görüşlerinize yapılan yorumlardan rahatsız oluyorsanız görüş paylaşırken 'yorumsuz' özelliğini kullanabilirsiniz. Böylece soru sahibi hariç hiç kimse yanıt veremez
Teşekkür ederim😊
Bilmiyodum uygularım 😊😊❤
Rica ederiim 🤗
Mavi güzeldir..
denizdir, gökyüzüdür. izlerken dinlendiren, sakinleştiren büyük bir boşluk. istediğin şeyleri içine katabildiğin, mutlu olduğun, sonrasını düşünmediğin, bitirmek istemediğin hayallerle doldurduğun bir boşluk. bütün dertlerini, mutluluklarını dinleyen bir dosttur mavi. sesi çıkmaz ama içten içe cevap verir. içten içe mutlu olursun, orada olduğunu bildiğin için. ama korkarsın, çünkü gidecektir, ya yerini siyaha bırakacaktır ya da griye. o yüzden evine çekilirsin, döneceği zamana kadar pencereden bakarsın. dertlerini biriktirirsin, dibe vurursun. pencerede beklerken gözlerin kapanır, o kurduğun hayallerin yerini kabuslar alır. istemediklerinle dolu, mutsuz olduğun, bitiremediğin kabuslar seni boşluğuna alır. artık bu korkuyu kaldıramadığın bir an gelir. maviden, mütemadiyen ayrı kalmak zor gelmeye başlar. hayatına bir mavi gelsin istersin. sürekli derdini dinleyebilecek, hayallerini paylaştığın; ama bu sefer sussun istemezsin. o da anlatsın istersin, kendi hayallerini, dertlerini paylaşsın. ortak hayalleriniz olsun istersin. onun mutluluğunu dert etmek, dokunduğun zaman hissetmek, nefesini duymak istersin. sana ait olan ve senin ait olduğun bir mavi. mavi mutluluk olur o zaman..
Çok güzel anlatmışsın. Kalemine sağlık ✨
Mavi benim rengim 🏝🏔🛳 deniz gökyüzü huzur çağrışımı yapıyor bende
Beyaz saflik temizlik
Siyah asilligi çağrıştırır
Kırmızı seksi
Pembe sevimliligi
Yeşil doğayı hayatı
Sari güneşi ve sıcaklığı
Mor elitliği
Kahverengi toprak yaşamı
Gri kararda kalmayı
Çağrıştırır
Çok teşekkürler, detaylı görüşün içiiin 🌷
Rica ederim ⚘
Çocukluğumda moru çok severdim ama mor deyince aklıma hastalık geliyor. Mor bir eşofmanım vardı hastanede yatarken onu giyerdim. Siyah asaletin ve İslam'ın rengi gibi geliyor hem örtümün rengi. Mavi... Özgürlüğün rengi...
Yaa morun sendeki anlamı bir başkaymış. Paylaştığın ve görüşünü belirttiğin için teşekkür ederiim 🌷
Cevap
5Cevap
Mavi deyince aklıma ilk gökyüzü geliyor. Ve gökyüzüne bakmak bana huzur veren şeylerin ilki. Öylesine uçsuz bucaksız ki, öylesine güzel ki bulutlarla olan ahengi. Gökyüzüne bakınca bu yalancı dünyanın asıl diyarımız olmadığını anlıyorum bir kez daha. O yüzden yükseklere ve maviliklere baktıkça içimdeki derin boşluk biraz daha doluyor. Keşke içimi gökyüzüyle doldurabilsem diye geçiriyorum hep kalbimden...
Daha sonra deniz aklıma geliyor. O da rengini gökyüzünden alır zaten. Onun da o belli olmayan ruh hallerinin kendime benzetirim. Bazen dalgalı, bazen sakin bazen de hırçınım ben de.
Bir de nedense aklıma denizin ne kadar çok kucaklayıcı olduğunu hissediyorum. Herkesi içine alabilecek kadar geniş ve merhametli. Ben de böyle bir insan olabilsem keşke diye düşünürüm çoğu zaman.
En sevdiğim renklerin başında geldiği için mavi, biraz uzunca anlattım. Renklerin bizim soluk hayatlarımıza farklı soluklar getirdiğini düşünüyorum.
Görüşüne yorum yapmıştım ama silinmiş sanırım 😔 Neyse bir daha yazayım: Ne kadar güzel anlatmışsın maviyi. Maviye karşı bakış açım değişti sayende 🥰
Gece gece biraz tefekkür ettim :) Sonucu da böyle oldu. Teşekkür ederim 🥰
Ne güzeel hepimiz yapmalıyız ara sıra. Ben teşekkür ederiim 🤗
Mesela mavi diyince aklıma mavi geliyor indirim vardı 2 pantolon 250 ye falan düşmüştü gidip alsam gidiyorum.
Yeşil diyince rte nin katlettiği ormanlar.
Pembe diyince pamuk şeker.
Kırmızı diyince çocukken giydiğim rugan ayakkabılar.
Beyaz diyince omo reklamları xjxjdj
Kırmızı diyince bir tadelle bekledim ama gelmedi ksdvfksblssfvk
bdjnfhbjdks iyi bare
Mavi gibiyim uçsuz bucaksız sonu görünmeyen engin bir deniz gibi :) Beyazla saflığı siyahlada asilliği yansıtırım.
MaaşAllah renk cümbüşü gibisiin 🥰
Teşekkür ederim :)
Mavi denilince deniz, deniz denilince sevgilimin mesleği, sevgilimik mesleği denilincede sevgilim geliyor. Bu durumda mavi aşk😂🤣
Baya dolaylı oldu ama olsun fhdjkfbdkf
Bir daha yazamam aynısını 😂🤣
🤣
Deniz, gökyüzü, huzur..
Gökyüzü ve göz geliyor
Gökkuşağı renklerini severim
Beyaz
Beyaz ne?
Sevdiğim renk
Mavi deyince Atmosfter aklıma geliyor
suyu
Mavi sakinlik.