Nasıl bir kişiliğim olduğunu bilmiyorum?

Özet geçerek açıklayıcı bir şekilde anlatmaya çalışacağım. Ben kişiye göre değişen bir insanım. Yani insanların sevgisini saygısını kazanmayı severim. Beni küçüklüğümde kimse sevmedi, ailem dahil, kimse. O yüzden mesela X kişisi nereleri, nasıl insanları severse, ben de o kişiliğe bürünür onun sevdiği bir insan olurum. Tüm çevremle böyleyim. Mesela ailemle birlikteyken h0mofobik bir insan oluyorum, aksi taktirde beni sevmezler. (Bu sadece bir örneği, daha çok şey var bunun gibi). Y arkadaşımlayken, müzik dinlemeyi seven, astrolojiye inan, sessiz sakin bir insanım. Z arkadaşımlayken, komik, deli dolu, objektif, azimli bir insanım. Yanı kısaca o kişinin yanında beni seveceği şekilde olurum. Bunu tanıdığım tanımadığım herkesle yapıyorum. Ve artık kendi kişiliğimi sorgulamaya başladım. Ben beyin? Benim asıl karakterim/kişiliğim ne? Tek başıma olduğum zaman çok garip hissediyorum. Çünkü o kişi benim, ama kendi kendimi bile tanımıyorum? Ben neleri seviyorum, neleri sevmiyorum, mesela şöyle böyle olaylar olsa nasıl davranırım, nasıl hissederim? Bilmiyorum… kendime yabancıyım. Bu sorunu nasıl çözerim?
Nasıl bir kişiliğim olduğunu bilmiyorum?