Olumsuz bir zihin ile olumlu bir hayat aynı anda olmuyor malesef. Ya olumlu bir zihne sahip olup, bardağın dolu tarafına odaklanıp hayatını kolaylaştıracaksın ya da olumsuzluklarla kendi kendini demolize edip hayatını zorlaştıracaksın. sen hangisisin? olumlu bir zihne mi yoksa olumsuz bir zihne mi sahipsin?
Olumlu bir zihne mi yoksa olumsuz bir zihne mi sahipsin?
Herkese karşı olumlu yanımı gösteririm yalan yok. Herkese mutlu olduğumu, eğlendiğimi ya da iyi olduğumu gösterir, öyle yansıtırım. Varsa bir derdim bir savaşım içimde var ve benimle aynı şeyi yaşamayanlar beni asla anlamayacaklar ki derdime çare de varsa bende var. Bu yüzden dışarıya dert tasa anlatmak bana göre değil. Derdimi yandığım birisi var o da can dostum çocukluk arkadaşım. Ötesi içinde gerek yok biz yine iyi diyelim belki bir gün çok iyi oluruz.
Kişilik & Karakter konusunda 11,3b cevap paylaştı.
Kişinin stres dolu bir hayattan uzak durması için kendisine yapabileceği en güzel iyiliklerden biridir. düşüncelerimiz hayatımıza yön verir, olumlu düşünen insanlar hayatlarına daha başarılı bir birey olarak devam eder ve gittikleri her yerde izlerini bırakırlar. güzel bir hayat yaşamanın sırrı aslında nasıl düşündüğümüzle ilgilidir. kişi tüm olumsuzluklara karşı gardını koruyabiliyor ve düşünce yapısını olumlu şekillendirebiliyorsa mutluluk kaçınılmazdır. Ben olumlu tarafıyla bakmaya çalışıyorum her zaman için konu veya kişiler olumsuz olsalar bile.
Bu arada fenomenliğin için çok sevindim kendim almış kadar mutlu oldum tebrik ederim hakediyordun darısı bana artık 😊😇
Olumlu bir zihne sahibim. Cenneti beklemiyorum yaşadığım dünyaya cenneti getiriyorum. Evren bir enerjidir ve siz negatif düşünürseniz olumsuz enerjiyi kendinize çekersiniz. Bu polyannacılık değil , bilinçli düşünerek beyne pozitif olanı vermek ve herşeyin iki yüzü (+ ve -) olan tarafından pozitif olanını çevirmek. Beyne ne verirseniz onun kanıtını arar. Pozitif bakış açınız sayesinde olumlu olan tarafı görmeye başlarsınız. Biri kırılan bardağa takımım bozuldu diye bakarken ben yenisini almam icin fırsat oldu bana diye bakarım. Yaşayacağım herhangi bir sıkıntı bile canımı sıksada bana hayat tecrübesi olarak geri dönecek bir artıya sahip olduğunu biliyorum.
Çoğu zaman olumlu bir zihne sahip olduğumu düşünüyorum. Ya da şöyle ifade edeyim, bardağın hep dolu tarafından bakmak için çaba harcıyorum. Bu dünya hayatı zaten bu kadar zor ve çetrefilliyken, psikolojiler altüst olmuşken bir de biz her şeye kötü pencereden bakarsak, dünyayı kendimize zindan etmiş oluruz. Elbette polyanna olup gerçekleri de göz ardı etmemek lazım. İkisi arasında durabilmek gerekiyor diye düşünüyorum naçizane.
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Ara ara olumsuzluklara takılsamda kendimi çabuk toplarım. Olumsuz düşünmek bir işe yaramıyor. İnsanın tüm enerjisini sömürüyor. O yüzden pozitif düşünmek insana daha çok fayda veriyor.
Çok canıma tak etme noktasına gelmedikçe şaşırtıcı bir olumluluk var bende. Fakat sabrım taşınca patlama anıma çok pis şahit olduk. Bende de bir sabır varmış demek. Taşmış. İnsan bilge seviyesini terkedecek kadar kırılabiliyor demek.
olumsuz bir zihine sahibim ve bunu değiştirmeye çalışıyorum. normalde iyi olan ancak durumla alakalı olarak kişiye göre değişen bir özelliğim de var maalesef o da "realist" yönüm" ve de ağır basıyor bu durumda da olumsuz gördüğüm şeyler genelde oluyor. farkında olmak mı yoksa olmamak mı daha iyi emin değilim.
Pozitif ve olumlu olduğumu düşünüyorum. Zira empati yeteneğimin gelişmiş olduğu konusunda kendime güveniyorum. Gerçekten de , olumsuz bir zihin ile hayat çekilmez olacaktır. Polyanna olmayalım ama daima karamsar olmak , kalbe ve bedene zarardır.
Olumsuz bir zihne sahibim ama bu Başak burcunun mükemmeliyetçiliğinden kaynaklanıyor. Her şeyi kusursuz isterim. en ufak bir pürüzde o işe olumsuz , negatif bakarım.
Olumsuz bir zihinle gercekleri erken gorursun. Olumlu bir zihin seni hayal dunyasina tasir. Dengeli olmak lazim. Bunun icinde yadadiklarini sindiren faydali olanlari kana cana dinusturen zararlilari bagirsakta ogutup atan kisilige sahip olmali.
Böyle düşünmen sadece her şeyi daha da kötü yapar. Kendine değer vermezsen tabiki mutlu olamazsın bir insan kendine bunu nasıl diyebilir? Olumlu olmak zorundasın çünkü hayat zaten zor ve sende kendine zorluk çıkarıyorsun bari sen kendine yardımcı ol.
Fiziksel özelliklerin kötü neye göre kötü sürekli birileri ile kendini karşılaştırma ya da daha iyisi olmayı bekleme yakışıklı veya güzel değilsin, kime göre neye göre aynaya geçtiğinde kendine çirkin deme hakkını kendine bile verme olumlamalar yap Örneğin:mutluyum güzelim/yakışıklıyım
Kimse tamamen olumlu ya da olumsuz bir zihne sahip olamaz, hayatımızı kolay kılmak ve yaşamdan zevk almak için sadece zihnimizi olumlu düşünmek için eğitebiliriz o kadar