Sağ elin verdiğini sol el görmesin, yapılan iyilik dillendirilmez derler ama hadi bir öz eleştiri yapalım En son ne zaman hiçbir çıkar beklemeden birine bir iyilik yaptınız?
İyilik yapan biri bunu söylemeyecek kadar olgundur diye düşünüyorum. Ha buraya söylemişsin ha o kişiye haber vermişsin. Ama bazı iyiliklerde paylaşmak gerekiyor her iyilik gizli olmaz. Gizli olan iyilik mesela gidersin fakir bir aileye erzak alırsın kapısına bırakır not yazarsın o zaman tamamdır ama toplumsal bir olayda paylaşman göstermen lazım ki hem teşvik olsun hem de daha çok kişiye ulaşsın.
Kişilik & Karakter konusunda 11,2b cevap paylaştı.
İyilik, karşılık gözetmeksizin yapılan yardımdır. İyilik yapmak insanı acı çekmekten kurtarır ve insanın kalbine huzur verir. Ayrıca hayata pozitif bakmanın başka bir yoludur. Başkalarına iyilik yaparken aslında biz kendimize de iyilik yaparız. “İyilik eden iyilik bulur” sözü boşuna söylenmemiştir. Nefes alırken kendimize, gülümserken hem kendimize hem herkese iyilik etmiş olmuyor muyuz? İşte tam da burada söylenmesi gereken şey “iyi düşün iyi olsun”dur. Ne çok şey söylenmiştir iyiliğe dair ve ne çok şey yapmıştır insanlar karşısındakileri mutlu edebilmek, onlara yardım edebilmek için. İyilik yaptıkça insan içindeki kötülüğü adım adım siler ve iyilikle kötülük arasındaki o ince çizginin olması gereken kısmına geçer. Bende karşılıksız iyilik yapmayı çok sevenlerdenim en son evsiz bir kardeşime yardım etmiştim kalacak yer ve biraz yardım yapmıştım maddi anlamda çok mutlu olmuştum gözlerinin içi gülüyordu yanında unutamayacağım anlardan birisiydi benim için.