Karakteri bence önemli bir etken karakterin yanında hayata karşı bakış açısı fikirleriyle birlikte harmanladıysa.. Ve saygı.. ancak önce kendine sonra diğer her canlıya cansıza her düşünceye ona aksi gelen düşüncelere bile saygılı kalıyorsa.. Ve kabaca ön yargılarıyla insanları sınıflandırmıyorsa.. kaliteli bir insan diyebiliriz
En baslı olarak kişiliğinin oturup oturmamasıdır benim için. Illa şu örneği vermeyelim şimdi "karakteri tam oturacakken sandalyeyi çekmişler. " o yüzden kaliteli birinin ilk maddesi kişilikten doğar. Içi neyse dışı öyle olmalı her zaman öz olmalı. Ağzından çıkan sözler konuşmada naiflik derecesi, hal ve hareketleri de önemli bir rol oynar bu durumda. Asla yalan söylememesi her zaman dürüst olması. Yine en önemlisi kendine has ilkelerinin olduğu bir insan olması. ✔👍🏽
O kadar insan gördüm ki bu hayatta , adamda para trilyon ama garsona davranışı ya da yemek yiyişi rezalet , parasız insanlarda tanıdım, onlarda bir şey bilmeyip görmedikleri için kaliteden mahrumlardı , insana kaliteyi doğuşta veren veriyor zaten , ister oku , ister paran olsun ya da fakir bu böyle şeylerle ölçülmüyor , kalite insana yaradılışından nakşediliyor.
Alçakgönüllülük, kibirden uzak olmak, merhamet, dürüstlük, bencil olmamak, başkasının menfaatini de en az kendi menfaati kadar gözetmek, adil olmak, hak yememek, eleştiriye açık olmak, riyakar olmamak, dedikodu yapmamak. Sadece niyet değil...
Kişilik & Karakter konusunda 11,1b cevap paylaştı.
-Mütevaziliği -İlerici düşünmesi -Sarkastik mizah anlayışına sahip olması -Kibarlığı ilke edinmesi -Yersiz açıklamalardan kaçınması -Topluma kusursuz bir biçimde uyum sağlarken, aynı zamanda göze çarpmayı başarabilmesi -Prensip yerine, mantığı benimsemesi
Bilmiyorum ya bence niyet değildir. Sonuçta cehenneme giden yol iyi niyet taşlarıyla örülmüştür gibi bi söz duymuştum o günden sonra niyetin insanın kalitesini çok etkilediğini düşünmüyorum.
Bir insanın kalitesini zekası, davranışları ve tavırları belli eder. Kimsenin içini göremeyiz niyetini bilemeyiz bu yüzden kaliteyi gözle görülür şeyler belli kılar benim gözümde.
Huyudur efendim.. Çünkü 2 türlü insan vardır.. İyi huylu insan, kötü huylu insan.. Malesef boşanmaların çoğuda bu huyların evlendikten sonra çıkmaktan kaynaklıyor efendim...
Her türlü olaya bakış açısı karakterini gösterir.. konuşmaları ve yanıtları bunu belli eder. Merhametli oluşu, geniş düşünebilmesi , ... Neyse şimdi yoruldum yazamıycam🙃🙃