evlenmek sizce de saçmalık değil mi?
evlenip ayrılmış birisi olarak, evlilikten beklentilerinizi söyleyin; cevaplamaya çalışayım =))
evlenip ayrılmış birisi olarak, evlilikten beklentilerinizi söyleyin; cevaplamaya çalışayım =))
bence saçmalık kadınlar evli burada dışarda fellik fellik ikinciyi arıyorlar sorsan biz evliyiz kimisi de yapıyor herşeyi kendini kapatmaya kapı arıyor adı evlilik toplum artık evli olduğu için yargılamıyor bir kadının hayatı nasıl bir erkeğe bağlı olur anlamıyorum adamlarda birşeye benzese yanmıyacağım evlilikte aşkta sevgi de hesap kitap olmaz seçici olmalısın beğendiğin sevdğin için evlenmelisin parası mevkisi için değil ama evliliğin en iyi avantajı çocuk yapmak bence gerisi topluma maskeli gözükmek
sen onlardan olma (:
waw hatuna bak be
Zoraki evlilikler saçma, yani evlenmek zorunda hissedip de evlenmek :) Çoğu evlilikler de bu nedenle yapılıyor. Boşanma sorunu da olmasa insanlar evlenip ayrılabilir kolayca, o zaman saçma olmaz.
bazı insanların yaşayış tarzına göre evet, onlara saçma gelir haklısın ama iki makul insan anlaşır diye düşünüyorum herkesle evlenilmez yani
Cevap
15Cevap
Ben bu devirde artık insanların tek başlarına yaşamaları gerektiğine inanıyorum. Artık insanların birbiri için fedakarlık yaptığı veya diğer tarafın bu fedakarlığın değerini bildiği bir dönemde yaşamıyoruz. Bence artık dünya çok bencil ve mutlu olmaya çalışmaktansa nasıl kolay yoldan köşeyi dönerim nasıl güvenli bir yere kapağı atarım diyen insanlar ile doldu. Biraz güvensizim gibi gelecek ama artık sokağa çıkınca bile iki defa düşünür oldum. Artık dışarı çıkarken saat takıp güzel giyinmeye bile korkuyorum çünkü insanlar her zaman kıskanacak bir şey buluyorlar. Sadece pahalı veya önemli yerlere giderken giyebiliyorum. Bu yüzden genelde küçük yaşta tanıştığım arkadaşlarımla veya akrabalarımla zaman geçiriyorum bu ülkenin çivisi çok çıktı. Durum böyleyken nereden güvenebileceğim bir kızla tanışayımda evlenecek kadar tanıyayımda evleneyim. Hikaye artık bu işler dünya resmen savaş alanı gibi oldu. Sadece zengin olup fakirleri ezme dönemi. Küçükken gold diggerları bulup param olduğunu hafiften gösterip sanki parasını yedirecek birisi gibi davranıp kızlarla yatıyordum ama artık bunu yapmak beni rahatsız ettiği için yapmıyorum. Bir yandan da bu işe yaramaz insanları dünyayı bu hale getirdikleri için cezalandırıyormuş gibi hissediyordum lisede falan. Zaten para peşinde koşmayan insanlar bu tuzağa düşmüyorlardı. Ne insanlar gördüm dışarıda sadece beni sevecek birisini arıyorum deyip onlardan hoşlanan insanlara kendilerini zor gibi tanıtıp işte senden emin olmam lazım biraz daha birbirimizi tanıyalım diyipte paramı gördüğü anda kucağıma atlayan o kadar fazla kız tanıdım ki artık insanlara güvenim kalmadı. Üstelik bu insanlar bunu kendilerine hak görüyorlar. Bu ülke böyle bir ülke kimse karşısındakini düşünmüyor artık insanların iyi olmak için bir nedeni olduğu zamanı geçtik. Daha geçen bizim yan komşu boşanmak üzereydi. Avukatı ona kafasını duvara vurup sonra mahkemede kocasından dayak yediğini söylemesini istemiş. Bütün bunları görünce artık bu işler cidden hikaye. Ama bu fakirlerin acı çekip para için bu kadar yakınmalarını izlemek çok hoşuma gidiyor. Çünkü hakkediyorlar. Zaten çalışkan olan, kendi parasını kendi kazanıp evliliği bir kazanç değil de kendi arkası sağlam olup, kendi kazancını kendisi sağlayıp başkasına muhtaç olmadan sadece sevdiği birini arayan insanlar yolunu buluyorlar azda olsa. Bu canım bu şekilde eleniyorlar.
Evlilik güven eksikliğidir. Bir imzayla güveni sağlamlaştırmak gibi bir şey. Ama şunu unutuyorlar, yapan evliykende yapar. Evlilik denilen şey yüzünden bir sürü çocuk zorla gelin oluyor, dul kadınlar laf çıkmasın mantığıyla evleniyor. Evli olmayan kadınlara bacım gözüyle bakılıyor. Ciddiyim evlilik kadar saçma bir şey görmedim. İnsanlar bir şeyleri isimlendirmeye hasta, zaten çoğu şey bu yüzden oluyor ya. Yok kadın, yok eşcinsel, yok ateist, yok türk, yok kürt. Dünya bu gruplandırmalar yüzünden bu halde. Evlilikte onlardan biri. Aşık olduğun kişiyle olan arandaki şeyi, bir imzayla kanıtlamak zorunda değilsin. Bu sadece güvensizlik ve insanlara şow. Aşık olduğun kişiyle aranda olan bağı, herkes bilmek zorunda değil. Sen evliyiz diyebilirsin kendince, bunu imzalamak sadece saçmalık.
Doğru insani bulduktan sonra niye sacmalik olsun. Evlenip. mutlu olamayan da cok mutlu olan da çok. Senin evlilikte aradigini bulamadin diye niye evlilik kotu olsun ki. Ha evlendiğin adam evlenene kadar iyidir evlendikten sonra içinden canavar cikmistir onu bilemem. Ne adamlar var diaardan melek ama sapik salik fantazileri var. Kimin içinden ne cikacagi belli olmuyor maalesef.
hah şöyle işte (:
ben bunu her zaman söylüyorum ama özellikle bayanlardan inanılmaz eleştiriler alıyorum bir kadının hayatı evlilikten ibaret görmesi ne büyük bir aptallık.
Bazen katılıyorum söylediklerine erkenden hayata atılmak saçma geliyor evliliğin bir sürü sorumlulukları var haklısını ama sen sevdin ve evlendin unutma...
dikakt et dul kalabilirsin (: üzüm üzüme baka baka kararır.
Evlenmemek daha saçmalık. Doğru kişiyle evlenmemiş olabilirsin veya yapmış olduğunuz hatalar evliliğinizi bitirmiş olabilir. Bu her evliliğin saçma olduğu anlamına gelmez.
sen yaşadıklarından dolayı saçma bulabilirsin ama her evlenen senin yaşadıklarını yaşayacak diye bir durum söz konusu değil bence..
afferim sana (:
bu sitedeki herkes neden evliliğe karşı :( evlilikten beklentim sevdiğimle huzurlu mutlu bir hayat
genelleme yapma (((: ben karşı değilim
kimse karışmadan birlikte yaşayabilmek için bir çözüm olarak görülüyor. ya da çoluk çocuğa karışmak isteyenlerin tercihi.
Tabii ki saçma bu hayatta evlenmekten daha önemli şeyler de var para gibi mesela sırf adet diye toplum kuralı diye veya sevdiğim için evleniyorum diyene de tedavi öneriyorum zira mantıklı bir kafadan böyle bir fikir ve eylem çıkmaz
Evlenmek değil marifet..
Meziyettir evli kalabilmek..
Saygılar.
evliliğin kötü yanlarını bir yazsana nelermis merak ettim sogut beni evlilikten?
Çok haklısın. Bir bardak süt için inek beslemeye ne gerek var:))
neden ki?
sonuçta bir ailen oluyo eşin oluyo.
hayat kuruyosun yeniden sorumluluklar falan :D
beklenti olmaz keklenti olur
Daha evlenmedik seni bekliyorum :)
neden saçma olduğunu açıklar mısın
Bence evlilik değil, sen saçmasın!
bu yüzden dulsun işte (:
evliyim ve mutluyum
Ismin ne?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar