Fiziksel ya da karakter olarak, önem verdiğiniz kişi değişmenizi istese eğer kendinizi değiştirir misiniz yoksa olduğunuz gibi kabullenmesini mi beklersiniz?
Hayır tabikide. Ben onların keyfine göre hareket edecek biri değilim ve çevremde beni olduğum gibi kabul etmeyen bir sürü insan var aslında. İşte ben biraz fazla enerjik biri olduğum için biraz çocukça davranıyorum ve bu davranışımı sevdirmek zorunda değilim, o da beğenmek zorunda değil ama olduğum gibi kabul etmeli ve saygı duymalı. Bi ara şakasına çok cringe bişey yaptım işte uwu dedim ve bunu sadece 1 kere demiş olmama reğmen o çevremdeki insanlar beni her yargılamaya başladığında uwu konusunu açıyorlar çünkü başka türlü yargılayamaz. Onlar beni yargılıyor diye kendimi değiştirecek değilim. İnsanlara kendimi beğendirmek zorunda değilim ki. Zaten ne yaparsam yapayım her türlü yargılayacaklar bu yüzdende kafama göre takılıyorum. Bence insan yargılamadan önce kendini yargılaması lazım. Hepimizin bir kusuru var. Yani o çevremdeki insanlar benim arkadaşım olan insanlar aslında. Şimdi düşündüm de benim kendimi değil çevremi değiştirmem lazım :D. Hem ben sosyal biriyim özgüvenim yüksek bu yüzden çoğu kişiyi tanıyorum ve tabi erkekleride tanıyorum gittim tanıştım. Tanıdığım bir erkeği görürsem selam veriyorum tabi bi kızlarada selam veriyorum yanlış anlaşılmasın bunda kötü bişey yok ama arkadaşlarım için kötü. Artık selam verme şunlara pick me oluyorsun demeye başladılar. Abi ne alaka sırf tanıdığım birine selam veriyorum diye pick me olmuyorum. Bide o selam verdiklerim kişilerle de shipliyorlar :/. Ztn birinin yanına gidip ben ondan hoşlanıyormuşum öyle dediler o kişiye ve baya bi sinirlendim, sonra cuma günü o kişiler erkek peşinde koşuyordu. Cidden anlamıyorum bu insanları aga odkd. Bu biraz vent gibi bişey oldu ama içimi döktüm ya rahatladım. Kdkdlfk
Hayır. Kimi seversem seveyim. Ne karakterimde ne bedenimde hiçbir değişiklik yapmam. Ancak kimseyi sevmeme ya da kalbimi komple kapatma kararı alabilirim bana verdiği acılar eşliğinde -tabi verirse-
~yani hayır. Başkası için hiçbir şey yapmam, yapmayacağım da 🌷
Kimse için değişmem örneğin sigara içmiyorsam asla içmem ama bana benim düşündüğümden daha çok değer verdiğini söyleyen biri olursa onun için tahammül sınırlarımı esnetmek isterim ama esner ve bir süre sonra yerine geri gelir. Değişimimi isteyen kişi olumlu yönde bir değişim istiyorsa zaten bunu gördüğümde neden farkedemedim derim kendime :) olay değişimin hangi yönde olduğuna göre değişir. Hepimiz kendimizi geliştirmek zorundayız daha iyi yarınlar için gelişim zorunlu yani eğitim şart. Karakter olarak meraklı bir yapım var bu merakım işimde başarılı olmamı sağlayan özelliğim ayrıca merak ilmin hocasıdır. Tutup birisi bu konuda beni törpülemek isterse olmaz 👎 aslında törpülediği şey kendisine karşı hoşgörüm, sabrım ve sevgim olur.
Kisiler birbirlerini olduklari gibi kabullenmezlerse mutlaka biter bi yerde o iliski. Aslinda o hallerinden etkileniyo, o halleri heyacanlanmasina neden oluyoken, kendi yasam tarzlarina, aile yapisina vs. ters gelmesinden kaynakli degistirme egilimine giriyolar. Bi zamn sonra degistirdikleri kisiye heyecanini kaybediyolar. Begenmiyo lar. Halbuki o halleriyle sevdiler. Hayir biri icin kendi mutlu oldugum, kendime iyi geldigim hallerimden ödün vermem.
Tabi tabi değişelim de bırakıp gittiğinde bir başkası da onun tasarladığı şekilde değişmemizi istesin:) Bir de sadece sevdiğimiz değil, arkadaşlar, aile, akraba vs. herkes kendi istedikleri şekilde olmamızı ister ondan sonra da beğenmezler çok değiştin derler. "Kısaca içimden gelmesi lazım değişmem için..."
Önem verdiğim kişi beni olduğum gibi değil de farklı bir şekilde kabul edecekse kendimi değiştirmem, ona verdiğim önemi azaltır ve sonunda içimde önemsiz bir hale getiririm.
Eğer o değişmemi isteseydi değişmezdim kabullenicek diye bişiy de demiyorum , kalbullenicek olsa zaten böyle bişey istemezdi , böyle bişey isteseydi direk onun doğru kişi olmadığı anlardım, değişeceksem bu kendi istemle olmalı başkaları için kendimi asla değiştirmem, ben kendimi böyle seviyırsam kimse umrumda olmaz olmamalı da zaten bu benim hayatım ve benim hayatıma kimse karişamaz...
Her değişim bir yeniliktir. Bunu bazen biz görür düzeltiriz, bazen de biri gösterir düzeliriz."Bir başkası için kendinizi değiştirir misiniz?" sorusu o nedenle sert vurgu yapıyor.
Değişmek başarıdır, en azından benim için. En büyük intikam başarıdır. Değiş-başar-intikam gibi olur. Bunları eğer o seni sevmiyorsa ve sen mutsuzsan yap. Ama Değiştikten sonra eskiler aklına gelsin ve yüz verme!
Sevdiğim adam için karakterimi değiştirebilirim. Bir ömür birlikte olacağım bir insan benim kötü bir karektere sahip olmamı istemez. Bana yol göstermek iyiliğimi düşünmek ister. O yüzden onun için değiştirirdim.
Değiştirmemi istediği şey gerçekten benim de hayatımı güzelleştirecekse dikkate alırım. Ama onun haricinde kimse için kendini değiştirmeye değmez. Seni seven insan kendi kafasında hayal ettiğini değil, senin karakterini sevmeli.
Hayir degismem neden yapayim ki oldugum kisiden memnunum memnun olmayan varsa tum benligi ile kapiyi yuzune carpip gidebilir bu dunyada kimse icin kisiligimden odun vermem
asla. O şeyiyisiyle kötüsüyle benimdir başkası için en ufak bi şeyini bile değiştirirsen sen, sen olmaktan çıkarsın ve bu başına gelebilecek en kötü şey asla ama ASLA yapmam böyle bişeyi
Değişmem ama bazı huylarımı törpüleyebilirim en azından aramızı bozan bir sorunsa en aza indiririm. Tabii eğer karşı taraf da aynı şeyi yapacaksa tek taraflı bir şey olmaz
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
İslama uygun şeyler konusunda değişmemi isterse elbette değiştiririm sözü bile olmaz