Gizli Üye(25-29)+1 yılBUYUR , Ben zamanında liseyi okuyamadım anlamadım ve bıraktım en ufak sorunu deve yaptım evime kapandım bilgisayarın bağımlısı oldum 9,10 senedir de evden çıkmıyorum , sosyalleşmiyorum hayata fazlasıyla yabancı hissediyorum herşeye geri kaldım , 25 yaşındayım 1 kez bile çalışmadım kendimi mecbur hissetmedim , kendime bakmadım dış görünüşüme özen göstermedim her yerim dökülüyor , bana çalışmak , ilişki yaşamak , arkadaş çevre edinmek , hobi aktive yapmak , gezmek , yurt dışına gitmek , araba kullanmak , evlenmek , hepsi yabancı şeyler hiç içine girmediğim durumlar , olsa dahi bu elimi nereye koyacağım neyi nasıl edeceğim gibi korku haline geldi ve kaldıramıyorum birey gibi olamıyorum
066 Yorumla
Soran+1 yılBenceeeeeee, bir yerden başlaman gerek. İlk olarak odandan uzaklaş bir işe gir (yapamam deme herşeyin bi başlangıcı var) ilk aylığınla üç beş modern seni hoş gösterecek kıyafet al sonra yalnız bile olsan kafelerde otur sinemaya git kütüphaneye git kitap oku. Sonra kesinlikle spora yazıl, muhtemelen hareketsizlikten proporsyonun bozulmuştur onu toparlarsın. Bu arada arkadaşlar da edinirsin. Liseyi yine okursun üniversiteyi de, onu dert etme ama konuşmanı diksiyonunu güzel tut kötüyse eğitim al, yoksa toplumda ilk etkin olumlu olmaz. Hepsi benim kendi düşüncem tavsiyelerim değerlendirmek senin elinde
Cevap sahibi+1 yılÇok kilo aldım ya , veremiyorum bu ortamda , sağlığım kötüye gidiyor , engelli kimliğim de var , tüm yetkim abimin üzerine geçti , kendimde halletmem gereken 15 kusur var nasıl baş edicem bilemiyorum boyum bile uzamayacağını vücut çatlaklarımın geçmeyeceğini düşünürsem başlamak için motive ettirmiyor , Ama şu var içimde zerre çalışma aşkı isteği erdemi yok , nasıl olacak , engelli kimliğimde var ayda 700 lira alıyorum , dış görünüşüm kötü önce onları halletmem lazım dişlerim çürük saçım bakımsız , hiç kafe gitmedim , kitap okumayı sevmiyorum , hiç sosyaleşmedim insanlardan hep kaçtım nasıl olacak bilemiyorum , bu zekayla acaba lise , üniv bitirebilir miyim , bilgisayarı bağımlılığını bile bırakamıyorum öleceğim fazla kilodan onun pahasına bile , Valla tavsiyelerin güzelde hepsi zor geliyor Ah bee , hayatta hiç bir yere gelemedim bomboş yaşıyorum
Soran+1 yılBir kaç soru sormak istiyorum cevap verirsen sevinirim. Boy ve kilon kaç? Engelin ne? Yetkin nasıl abinin üzerinde?
Cevap sahibi+1 yılBoy 1.68 - kilo 96.5 buçuk , engelim doğuştan sağ gözüm şaşı yüzde 20 görüyor sol kulağım işitme engelli çok önem arz etmiyor 1 taneneleri sağlam gayet herşeyi duyuyor ve görüyorum ben , ama var işte engelim , benim kendi özel hayatım için hiç bir şey yapmacağımı anladı ailem 2012 yılından beri evde odamdayım hiç çıkmadım benden bir halt olmaz diyerekden ve bu ortamda çok dikkat etmeden yediğim yiyeceklere para yetiştiremeyeceklerini bildikleri için engelli kimliğim çıkardılar yüzde 61 , ve tek başıma resmi bir iş yapamıyorum abimin üzerine geçti mahkeme kararıyla tüm yetkilerim , Akıl zekam yerinde zihinsel bir engelim katiyen yok ama saldığım için hayattan yaşamakdan elimi ayağımı çektiğim için kabul ettim,
Soran+1 yılAdım atmazsan eğer hiç bir şey değişmeyecek ama tembellik etmez ve adım atarsan eğer (spor için, odandan uzaklaşmak için, sosyal hayat için) hiçbir şey kaybetmezsiniz ama çok büyük şeyler kazanabilirsin. Düşünsene çok sosyal başarılı bir hayatın var. Ailen, eski çevren ne kadar şaşırırdı
Cevap sahibi+1 yılAçık söyliyim mi bu ortamda bir de mast bağımlısı oldum kurtulamıyorum bilgisayar ve rahat yaşam konforda çok içine çekti beni ne kadar kötü bir hayatım olduğunu bilsen bir yeri gezemiyorsunuz kapı pencere duvar , önünde sağlıksız yiyecek içecekler , ve hep bilgisayar sabah 9 dan akşam 1 re kadar 9 yıldır hep aynı şeyi yapıyorum , zaman zaman sıkılıyorum , 2 kez denedim çıkmayı ama hep evden başka gidecek yerim olmadığı için aşamadım ötesini , Korona aşısı olmadım fitnessa spora gidemiyorum diyetden de korkuyorum , kola bağımlısıyım , vaka 21 bin olmuş çıkmaya korkuyorum sosyalleşecek tam zamanı buldum , bende onun farkındayım değişimin , Ama bir de şu var ben hep bunlardan korktuğum için bu hayatı seçtim şimdi nasıl korkularımla endişelerimle yüzleşirim kaldıramamakdan korkuyorum , mesela ben hiç bir zaman evlenemeyeceğim istesem bile çünkü kendime güvenim maddiyatım özel bir durumum yok , yani kendi kendimi kısıtlıyorum korkuyorum herkes gibi normal yaşamaya sorumluluk almaya , birey hissetmeye
Soran+1 yılHepsinin başı adım atmaktan geçiyo
Cevap sahibi+1 yıl2 kere attım o adımı , 2016 ve 2021 yıllarıydı , 5 sene önce askerliğimi iptal ettirdikden sonra 0 dan başlıcam dedim bembeyaz bir sayfa açıcam dedim ve spor salonuna yazıldım 2 ay kadar spor yaptım haziran ve ağustos arası diyette yapıyordum kola bile içmiyordum kendime bakıyordum hatta hoca çok bile çalışıyorsun derdi fakat bir gün herşey iyiye giderken , bundan sonra ne hedeflediğim konusunda aklıma bir şey gelmedi ve eve döndüm her zaman ki yerime , sonra bu sene haziranda diyetisyene gittim liste verdi ama bu ortamda 3 gün dayabildim ve yürüyüş yapınca ayak bileklerim yandı , ve yine burdayım , yani ötesi hayal ettirmiyor sana , Ne istediğimi bile bilmiyorum hayattan sebepsiz geldiğime inanıcam hiç hayallerim amacım beklentim yok hayatta , Canım da çok sıkılıyor aktive , hobi yapamıyorum dış görünüşüm kötü engelli kimliğim eğitim durumum yok ve yol iz bilmediğim için , bir de şu var zamanla değişmek yani herşeyimin olması korku haline geldi , sen yapamazsın sen kaldıramazsın diyor içim gerçekden de öyle olduğunu düşünüyorum herşeyimin korku sarıyor heryerimi nasıl baş edeceksin diye sen rahatlığın adamısın diye , ama gördük rahatlığı kilo yüzünden ölüm korkusu ensemde , değişmekden herşeyimin olmasından neden korkuyorum peki
Cevap sahibi+1 yıl@Sanech Sırf liseyi geçemedim başarılı olamadım diye bir kaç fiziksel kusurum var diye , ve hayatın içine karışmakdan yorulmakdan dökülmekden korktum , halbu ki hayat içine karışınca güzelleşiyormuş ne bilim 16 yaşından beri böyleyim ya gençliğim gitti 1 kez bile arkadaş ortamında bulunmadım sosyalleşmedim alemlere akmadım ya , hiç evlenmeyeceğim bile ben ,
Cevap sahibi+1 yıl@Sanech 96.5 kiloyum
Soran+1 yılBu rahatlık rahatlık değil. Bahsettiğin fiziksel rahatlık ama o kiloyla bu kadar sağlıksız beslenmeyle ve hareketsizlikle fiziksel rahata sahip olman da mümkün değil ki varsayalım ki sahipsin önemli olan ruhsal rahatlıktır asıl konfor budur. Denemeden anlayamazsın tabi hak veriyorum. Hele bi üç beş kilo kaybetmeye başla hele bi hareketlen kendine güvenin artacak ve ne ara bu kadar yol kat ettim diyeceksin. Önemli olan başlamak da değil devamlılık
Cevap sahibi+1 yılişte kilo yüzünden ölecekmişim gibi başka bir boyuttayım şu an , aşırı kilolar yüzünden kaç kere sarsıntı yaşadım dengemi kaybettim , spor salonuna gitmem lazım ama aşı olmadım pandemi var diyet yapmayada çekiniyorum , o oluyor kilo verdik sıra azim istek ama evden başka gidecek yerim yok odamda herşeyi tıkınıyorum benim kilo almam için bütün günümü evde geçirmemem lazım ama nasıl , bilgisayarı bırakamıyorum ,
Cevap sahibi+1 yıl@Sanech 25 yaşındayım ama bu 96 kilo bu ortamda 9 sene , dengemi kaybetme , akıl sağlımı bozmama ve yer sarsıntıları , kafam düşmelerine yetti
Cevap sahibi+1 yılAntalya
Cevap sahibi+1 yılBuraya gelen turistler benden daha çok gezdi ya
Cevap sahibi+1 yıl@Sanech Ben hiç işi çalışmayı kendine yediremiyorum ki sanki hayat gereksinimi değil gibi , rahatlık akıyor paçamdan hiç bir iş gelmez elimden , mesleğim hiç olmadı , Ailemin bu durum umurunda değil takmıyorlar umursamıyorlar biraz cahil bir aile ,
Cevap sahibi+1 yıl@Sanech Sana özelden yazayım mı dertleşmeye ihtiyacım var
Soran+1 yılVayy bee sabahtan beri çocuğa burdan dil döküyorum derdini dinliyorum çözüm üretiyorum gitmiş kıza özelden yazayım dertleşmeye ihtiyacım var yazmış. Hayat böyle
Cevap sahibi+1 yılYanlış anladın ben bu özgüvensizlikle bir şey yapacak değilim , art niyetim yok ve tamam sende söyledin ama bana fazla fazla konuşmak iyi geliyor açılıyorum
Cevap sahibi+1 yılbu erkek de olsa diyecektim kimseye özel bir şey değil , sen geri dönüş yapmadın yazılarıma o yüzden
Soran+1 yılOlur öyle napalım, hayatta başarılar
Cevap sahibi+1 yılSadece sen değil bir çok kişi bu sitede çözüm sundu bana ama benim ayaklar gitmiyor bi türlü çok istiyorum değişmek ama senin çözümleri anlamaya çalışıyorum , uzun uzun konuşsak anlasam yarına yine işe koyulamam belki çok piskolojim bozuk
Soran+1 yılHayırlısı
Cevap sahibi+1 yılhznhşgldnn , Sen yerimde olsaydın ne yapardın , hemen dediklerine işe yola koyulur muydun
Cevap sahibi+1 yıl@Sanech ne ile
Cevap sahibi+1 yılhiç hayata girmedim ki başarılar olsun , nasıl kilo vericem ki bu ortamda fitnessa gidemiyorum aşı olmadım , diyetten vazgeçemiyorum , bende biliyorum bir zayıf olsam iyi düşüncem önümdeki şu koca göbekden kurtulsam
Soran+1 yılEvet direk yola koyulurdum
Cevap sahibi+1 yıl@Sanech Gördün işte ben hayatı 9 sene önce saldım 10 Nisan 2012 tarihinde , benden büyük özgüvensiz benden başka kendi hayatını boka çeviren yoktur ki , elimde değil , asıl sizler gibi olmak özgür olmak okumak meslek yapmak sizler gibi eli herşeye uzanan hayatı dolu dolu yaşayan sizlerin durumu korkutuyor beni , sanki sizin ki kötü bir hayatmış gibi , piskolojim hiç iyi değil fazla yaşamam zaten kilo ve stresden elimde değil bu ,
Cevap sahibi+1 yıl@hznhsgldnn Ama unutma son 9 sene kötü de olsa bir düzenin var sınırsız yemekler ve sınırsız konfor rahatlık ve mast da var bağımlılık hepsi nasıl olurda yola koyulurdun merak ediyorum ben denedim ama bırakamadım herhalde sen hiç yaşamadığın için
Soran+1 yılArkadaşa tavsiyelerde bulundum yukarıda. Umarım durum daha da ağırlaşmadan harekete geçer
Cevap sahibi+1 yıl@Sanech Zaten özgüvenim olmadığı için hatta yol iz yordam bilmediğim için o burdadır o şurdadır neyle nasıl gidilir nasıl randevu alınır nasıl o öyle olur bunları kafam basmadığı için gidemiyorum zaten tüm mesele orda
Cevap sahibi+1 yıl@hznhsgldnn diyeceğini dedin bu bu durumdan en güzeli çıkış yolu ama şu var korkuyorum değişmeye bunca yıl rahatlığa alışmışsın şimdi tek başına hayatta binbir zorulukla ben kendimi yönlendiremiyorum ki
Cevap sahibi+1 yılArkadaşlar sorun şu ki kendimi yönlendiremiyorum ne istediğimi ne hedeflediğimi bilmiyorum ki harekete geçeyim kendim için bir şey yapmak geliyorda gelmiyor , nerden başlıcam bilmiyorum ağlıcam ya
Soran+1 yılMesela üniversiteyi hedefle. Önce liseden başla spora devam et üstine başına çeki düzen ver sosyalleşmeye çalış seviyorum dedin ama kitap okumayı dene vs o şekilde liseyi bitir ardından üniversite de aynı şekilde bunu hedef edin ki gerisi tıkır tıkır gelsin
Soran+1 yılSosyalleşmesi lazım kendi başına bir şey yapamaz yine en başa döner sosyalleşmesi için kurs okul şart
Cevap sahibi+1 yılAklım almıyor ki üniversite olayları kpss , öys bana hiç öğretmediler , Açık liseye bile nerden başlanır onu bile bilmem , engeli kimliğimden kurtulmam lazım , dişlerim çürük impirant istiyor dolgu istiyor kanal istiyor , saç derim sıkıntılı dermatologa gidilcek hiç kuaföre gitmedim saçlarım tel tel , boyum kısa , vücut çatlaklarım var , en önemlisi kilo nasıl önüne geçicem bilemiyorum bilgisayarı bırakamıyorum bilgisayarı bırakmazsam o beni hayattan edecek , ne karizma yapabilcek dış görünüşüm ne de sosyalleşecek mekan biliyorum , benim ailemde kimse lise mezunu bile değil bana işlemler çok zor geldiği için bırakmıştım antalya da yaşıyorum değil akdeniz üniversitesine gitmek kapısından bile geçmedim , ya söylediklerin kolay gibi görünüyor ama
Cevap sahibi+1 yıl@Sanech Yaşım sizlerden büyük ama zeka olarak küçük cidden sizin gibi olamıyorum , ailem bakmıyor umurlarında değilim cahil bir aile ilgilenmiyorlar bu durumla , malesef çevremde yok bir kuzenim var benim tam tersi bi hayat yaşıyor , psikologa nasıl gidilir ki devlet bakmıyor ilaç verip yolluyor ben özel tutamıyorum
Soran+1 yılAilen arkanda durmuyor galiba. Hiç mi bu çocuğun gidişat iyi değil bir yoluna bakalım demiyorlar
Cevap sahibi+1 yılAilem fakir cahil bir aile , bu durumuma takmazlar çünkü onlarda ev hali yaşıyor , kimse baskılamıyor beni , ben fazla kilodan öleceğim her gün dengemi kaybediyorum öleceğim pahasına bile değişemiyorum var mı böyle bir şey , canım gidiyor ama ben bir şey yapamıyorum , en güzelini yaşarken hayatı en kötüsünü yaşıyorum , yaşayan ölüyüm ,
Soran+1 yılKimseye ihtiyacın yok kendi başına hepsini başarabilirsin. Başardıktan sonra duyduğun gurur daha sağlam olur.
Cevap sahibi+1 yılKeşke sizin gibi pozitif bakabilsem , ama sorun şu ki ben birey gibi olamıyorum özgüven yok , neyin nerde nasıl olduğunu onu bile bilmiyorum ezik kalıyorum hayatın şartlarına gereksinimlere ayak uyduramıyorum , ama ben daha ne istediğimi bilmiyorum , korkuyorum endişe duyuyorum rahatlığım gidecek başka bir kimliğe bürünücem , nasıl elim kolum herşeye uzanacak yabancılık çekiyorum
Soran+1 yılRahatlık bu değil özgürlük rahatlık bunu anla önce. Neyin nerde nasıl olduğunu kimse anasının karnında öğrenmiyo hepsini tek tek yaşayıp öğreneceksin
Cevap sahibi+1 yılAma bu hayattan başka gidecek görecek bir durumum yokmuş gibi hissediyorum en sığınabildiğim liman bu liman , yani gün içinde ne yapıyorsan yap yine evdesin yine a-sosyal olacaksın , zaten dışarı hiç çıkmadım , dışarda beni oyalacak hiç bir iş durum yok , belki düşe düşe öğrenicem hayatı ama ben neden korkuyorum üstümdeki bu fazla kilolar mı yapıyor bunu , kötü düşünüyorum sanki çıkmak özgür olmak daha kötü bir şeymiş gibi geliyor 9 yıllık durumun bozulcak kendini başka hissedicen felan , ve sorumluluk almakdan korkuyorum hiç iş yapmadım çalışmadım bana ters geldi karakterime.
Cevap sahibi+1 yılKUZENİM İLE BENİM ARAMDAKİ FARK https://www.hizliresim.com/cv3njrv
Soran+1 yılGayet algın açık ve herşeyin farkındasın ben seni problemli görmüyorum asıl problemliler mevcut durumu kabul etmez. Senin adım atmaman için hiç bir sebep yok. Yapacaksın şüphem yok
Soran+1 yılÇatlakları çok takmışsın erkek olduğun halde. Bak ben kızım kızlar cilt güzelliğine çok önem verir çünkü güzellik algısı bunu kızlara dayatıyor ve ben çatlaklarımı dert etmiyorum bende de az değil çok var herkeste var bu, şişman olmasa da ergenliğe girince çatlıyoruz gayet normal
Cevap sahibi+1 yılDaha kilo bile veremiyorum aşı olmadım fitnessa gidemiyorum , diyet yapmayı göze alamıyorum , kolasız yapamıyorum bütün gün evdeyim yine yemeklere sarıyorum , kocaman bir engelli damgam var kimliğim muhtaçlığım , eğer istemiyorsan bedava para gider istediğim yiyecekleri alamam , sonra dış görünüşüm en az 15 fiziksel kusur var para istiyor dişler , saç dış görünüş bakım istiyor saçlarım hiç kuaför yüüzü görmedi dişlerim çürük , boyum kısa istemiyorum , vücut çatlaklarım var geçmez diyolar , kendimi yenemiyorum motive edemiyorum , obez midemi nasıl durdurucam , ben liseyi bilmediğim işlemleri o yüzden bırakmıştım şimdi nasıl olur , bilgisayarı nasıl bırakıcam , bir de sosyalleşecek zamanı buldum virüs kapayım bir de tamam olsun , gerçekden sebepsiz yaşıyorum ya hiç bir beklentim yok
Cevap sahibi+1 yıl@Sanech 9 sene 96 kilo ama kapalı alan hiç bir yere çıkmıyorsun kümes gibi düşün kafayı yersin kilolar yüzünden ben ölümden döndüm , dengemi kaybettim yaşadığımı bile bilmiyorum yer sallandı , kafamı düşürdüm , yatakdan zıpladım
Cevap sahibi+1 yılBenim kilo yüzünden çatladı her yerimde dövme gibi işlendi hiç mutlu değilim böyle bir de tabiki boyumla
Cevap sahibi+1 yılCidden sebepsiz boşuna yaşıyorum ya beklentisiz amaçsız hedefsiz öylesine
Cevap sahibi+1 yılHiç yaşayan ölü görmediyseniz buyrun
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Gizli Üye(25-29)+1 yılkova burcu kizin burnuna laf etmistim 1.5 yil once hala engellio beni. napim yaa inatci
00 Yorumla
+1 yılYazarak anlatmak sıkıcı ama
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇok var hangisini anlatıyım
00 YorumlaSenin derdin var mı merak ettim
04 Yorumla
Soran+1 yılVar tabi
Soran+1 yılYok ben dinleme taraftarıyım kendiminkilerden uzaklaşmak için
hangisini anlatayım başın ağrır
01 Yorumla
Soran+1 yılSen bilirsin
+1 yılTeşşekürler