Sizin siniriniz saman alevi gibi midir, yoksa önüne kattığı her şeyi yıkar geçer mi?

Saman alevidir fakat zamanında sabredip, sakin kalmayı başarabilmiş, bir çok kez tartışmanın alevlenmemesi için yapıcı olmaya çalışmış, alttan almıştır. Karşı taraf ise bunu fırsat bilip, inatla üste çıkmaya çalışmıştır çünkü "güçsüz insan" yahut "fazla kibar insan" izlenimi yaratmıştır.
Her zaman susan tarafın sabrı bir noktada sona erer. Artık sinirlendiği an ateş püskürtür haldedir ve haklıdır da.
Bunun için biriyle aranız bozulduysa ve ortada gergin bir hava varsa, hele ki karşı taraf susuyor ya da "tamam artik uzatmayalım" diyorsa, siz de yapıcı olmak adına bir kaç adım atın, aksi halde karşınızda ki bir gün öyle patlıyor ki, geri dönüşü olmuyor. Haklı olmak kadar, haklı kalmakta önemlidir..
Öfkeli iken yapılan eylemlerden dolayı genellikle pişmanlık duyulur.
Bu yüzdendir ki sinirlendiğinde kendini kontrol edebilmek çok önemli fakat bazı insanlar ciddi zorluyor…
Sinirim çabuk geçer olaylar karşısında ortalığı karıştırıp sonra da terk ederim kim ne yaparsa yapsın modunda oluyorum.
Ortamı terk etmekte ki bir diğer düşüncem ise kimsenin kalbini kırmak istemediğim için. Karşımda ki kişi sinirlenirse bile ona karşı çizgimi bozamıyorum bu durumlara çok dikkat ederim. Kendim dikkat ettiğim gibi karşımda ki kişiden de bunu beklerim. Eğer bana karşı tersi durum ise davranışlarımı değiştirmeyi o zaman düşünebilirim
Merhaba,
Sinirim genelde saman alevi gibidir. Fakat bu alev harlandığı zaman kısa sürede olsa büyük yangınlar çıkartabilir. Kendimde en sevmediğim taraf diyebilirim. O esnada mantıklı düşünüp sağlıklı bir karar alamıyorum.
Biraz yıkıcı tarafım ortaya çıkıyor. Yani bir nevi kısa sürede ortaya çıkıp. Yine kısa sürede yıkıcı etki gösteren hortum gibi. Tabi bundan sonrasının telafisini yapmak biraz zaman alabiliyor. Keşke hiç olmasa ama oluyor işte.
Cevap
11Cevap
Çabuk sinirlenirim ama hiç uzun süreli olmazdır sinirli oluşum. O yüzden sinirlendiğim zaman çok konuşmam kalp kırmamak adına. Geri dönüşüm zor olmasın diye.
Saman alevi gibidir. Tabi bunda benim katkım çok, sinirlendiğim zaman beni sinirlendiren ortamdan uzaklaşırım ve sakinleşene kadar oturup konuşmam bu sayede aklım başıma geldiği için mevzuyu çözmek çok daha kolay hale geliyor. Otokontrolü yönetmeyi bilmek önemli
Saman alevi olduğunu düşünürdüm çünkü gerçekten seviyorsam iki güne unuturum yapılanı, son zamanlarda eski bir arkadaşım sinirimden ürkmüş olmalı ki, arkadaşlığını bitirmek istedi.
Bazı insanlar kendilerine ayna tutmayı bilmezler, sadece yapılanı satırlarca eleştirirler, sonunda da söylenen sözlerin altında kalmaktan yıkıcı olmak zorunda kalırız.
Böbürlenmek gibi olmasın ama aşırı sabırlı olduğumdan dolayı hiddetlenmem. Ama damarıma basıp bunu milyarlarca kez yapılıp, zorbalığa uğrarsam taviz veremiyorum. Tahammülsüz oluyorum.
Biriktirilmiş öfkele büyük bir patlama yapar. Hiçbir doğal afet engelleyemez...
Sinirliyim, sinirliyken konuşmayı sevmem. Sinirimi de inadım takip eder. Ama İşte aynen böyleyim 👇

😃 memnun oldum
Bende bikaç senedir farkettiğim bi durum var, aslında ben sürekli sinirliyim içten içe fakat onu kontrol edebiliyorum. Sadece bazen bilinçli olarak kontrol etmekten vazgeçiyorum ve dışa vuruyorum. Saman alevi gibi kolay sinirlenip sönrn bi adam değilim zor sinirlenirm, öyle insanlarla da pek anlaşamam
Çabuk sinirlenirim ama çabuk da geçer sinirim. O sinirlendiğim ara da yıkarım yani. İkisi de diyeyim sjdlf
Pek fazla sinirli bir insan değilim, sadece belli kırmızı çizgilerim aşıldığında sinirlenir ve sinirlendiren kişiye hayatının en korkutucu gününü geçirtebilirim.
Sinirlendiğimde bile kolay kolay yıkıcı olmam. Kolay da sinirlenmem zaten. Sadece söz konusu en sevdiklerime yapılan bir haksızlıksa tutamam kendimi. Yoksa gayet kontrollüyüm. Öfke anında bile.
Saman alevi gibi. Damarima basilirsa hemen parlarim ortaligi yakarim sonra ben sakinlesirim ama karsimdaki trip atmaya baslar
Hiçbir zaman sinirli biri olmadım fakat kindarım. Yani karşındakine sinirlenmem, sinirlensem de saman Alevi gibidir. Fakat asla unutmam.
Yıkıcıdir ve aşırı kinciyimdir.15 sene önce olmuş ve beni çok sinirlendirmis bir olayın intikamını alacak kadar sinirime yenik düşüyorum
Yıkıcı bir sinir durumundan sonra saman alevi moduna geçiyor
Sinirleri Küslükleri Tripleri vs uzun uzadıya uzatmak faydalı değil🤷🏻♀️
Çabuk sinirlenmem ama sinirlendiğimde de geçmiş olsun. Ne kadar sinirli olsam da karşıdaki kişinin can damarına basacak şeyler söylemem.
şu an The 100 izliyorum ironik ama öfkemi bastıran biriyim en son birinim sağ köprücük kemiğini kırdım
Önemsiz şeylerde sinir çabuk geçer. Diğer türlü en çok zararı ben görüyorum uykusuzluk iletişim kurmama gibi
Önce saman alevi, eğer çözüme ulaşmıyorsa yıkıcıya doğru dönüşüyor
Derin nefesler almasam hayatta kimse kalmaz o denli
Saman alevi, yıkıcı olması için çok uğraşmaları gerekiyor
Kişiye ve konuya göre değişir ama genelde anlık sinirlenme yaşar 10 dakikaya kendime gelirim
Yıkıcı. Öfkem büyük olur. Ama hemen kızmam.. çok zor kızarım.
Yıkıcı maalesef ama ben rahatlıyorum gerisi önemli değil
saman alevidir ama karşımdakilerin hep yıkıcı olmuştur😔
benim sinirim geçmez geçmiş gibi zannedilir ama içten içe devam eder
Saman alevi. Çok kin tutamam. Takmıyorlarda zaten. Ama arkadaş ortamında çoşturuyorum artık.
Benimki tam inatla birleşen en yıkıcı türden malesef
Samanları yakarım yetmez ormanı yakarım sonra geçer karşısına izlerim kendi kendime yansın dursun
Yıkıcı bir saman alevi gibi. Çabuk söner ama yandığında etrafını da fena halde yakar.
Kolay kolay sinirlenmem ama eğer sinirlenirsem hemen sönerim
Fazla sinirlenmem, öyle anlarda yalnız kalacağım yer bulur kendi kendimi sakinleştiririm
Bazen gecmiyor dun cok siddetli basagrisi cektim agridan zor uyudum
Çok değişken. Eğer kin güdüyorsam geçmez. Kolay kolay herşeyi unutmam.
Çok sabrederim elimden gelini son damlasına kadar yaparım baktım hain yine hain silerim affetmem bi daha Bi kere üstüne çarpı attığım insanı tekrar hayatıma almam
Fazlasıyla yıkıcı. Hiçbir şeyi görmez gözüm. O yüzden sinirlenmemek için elimden geleni yaparım.
Her zaman sinirliyim ama içimde tutarım. Çok zor hiddetlenirim, öfkelenirsem karşımdakinin canına okumaktan çekinmem.
bi koç burcu olarak sabrederim sabrederim ama eğer o sabır taşarsa karşımdaki kişiye cehennemi de yaşatırım
Saman alevi gibi yakıcı
Çok sabırlıyımdır. Ama çok sinirliyimdir. Bu yüzden yıkıcı olmamak için. Sinirlendiğim an kaçarım. Ağzımdan düşüncesizce bişi kaçmasın diye.
Yıkıcı üstelik karşındakini sadece takmıyor benide yapıyor.
bu konuda ayarsızım ben yakıp geçiyorum resmen.
Saman alevi gibidir ama yüksek dozda 😑
Benim ki saman alevi
Saman alevi ama çabuk gecmes iki gün falan
Hem saman alevi hem yıkıcı.
Saman alevi gibidir 30 dakika sürer
Yıkıcı oluyor maalesef
Sinirim anlık, öfkem yıkıcı...
yıkıcı maalesef hemen geçmez
Kinci değilim sinirim iki üç günde geçer.
Anlık yıkıcı sonra saman alevi.
İstikrarlı ve uzun süreli
Yıkıcıdır genel olarak.
Yıkıcı
Yıkıcı
Saman alevi 😑
Anlık saman alevi
yıkıcı
Yıkıcı
Yıkıcı.
Saman alevi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?