Eski halini, eski “seni” özlüyor musun? Hayat, yaşadıklarımız bizi değiştiriyor. İster istemez her şey karakterimizi de etkiliyor, hayata bakış açımızı da. Kimimiz sakin bir bireyken, daha bıcır bıcır olabiliyoruz, ki ben öyleydim :D Çocukluk başlı başına bir memlekettir, hatta sılasıdır insanın. Büyüdükçe sıla özlemimiz artar, hayat giderek gurbetleşir. Sanki ne yaşarsak yaşayalım hep gurbetteyizdir. Büyümek, gurbete çıkmaktır. - Murathan Mungan ✌️
Aksine geçmişteki beni hiç özlemiyorum. O zamanlar daha içine dönük ve daha kapalı bir insandım. Bir çok kişi bu zaaflarımdan fazlasıyla yararlandı. Genel olarak iyi niyetimin kurbanı oldum.
Fakat 28 yaş eşini geçtikten sonra artık hiçbir şey benim için eksisi gibi olmadı. İnsanlara daha az güvenen, kendi çıkarlarına daha fazla önem veren biri olarak şekillendim. Eski ben ile artık işim olmaz.
5 sene önce bugün, tam da şu saatlerde yaptığım ölümcül kaza yüzünden yoğun bakımda olduğumu dün gibi hatırlıyorum. Öleceğimi sanıp ölmemek ve bunun getirdiği ruhsal çöküntü, 3 sene boyunca insanlardan kaçmak ve neredeyse konuşmayı unutmak falan hepsi zorlu ve alışılmalı güç süreçlerdi. Keşke eski ben olsam tekrardan ve o kaybettiğim duygularımı bu defa kaybetmemeye çalışsam diyorum ama nafile:) Yine de yaşandı bitti ve önümüze bakmak gerek diyorum
Hem de nasıl özlüyorum. Hatta bugün işyerinde de konuştuk. Gidip geriye gelmeyen yıllar. Acayip özlüyorum geç, ip giden yıllarımdaki eski beni. Şu anki bende de sorun yok ama yine de özlüyorum :D
Özlüyorum tabiki. Hayat devamlı değişiyor sanki devamlı reankarne oluyormuşuz gibi.. Yaşadığın yerler, arkadaşların , ailen.. herşey değişiyor ve bir daha geri gelmiyor hiç bir şey. Dönüp geçmişe bakmıyorum çünkü kayıplarım canımı yakıyor. Sadece anımı yaşamak istiyorum
Sanada iyi akşamlar, hemde çok özlüyorum mahalle arasındaki futbol maçlarımızı, Mısket oynmayı , koşa koşa bakkala gidip gazoz içmeyi , komşuluk ilişkilerini, sevdiğin insana veya seni seven biri varsa gizlice kalpli bırakılan isimsiz mektupları, nintendo gameboy oynmayı , Pazar sabahı Retkidi, Pazar akşamları Bizikler dizisini izlemeyi ćok özledim. Malesef teknolojiye ve Paraya yenildik ne mutlu banaki sokak aralarında oynayan bir nesilin bireylerinden biriyim. İyiki sordun böyle bir soruyu sosyetic nostalji oldu 2 dakkika bile olsa çoçukluğuma döndüm. Teşekkür ederim
tam soruna göre hayatımı şöyle anlatayım 33 yasınadyım yeni girdim 12 ağustosta... 22 -- 28 arasını çok özlüyorum lise yıllarındanda özlediğim şeyler var tabi...
0 dan 7 ye kadar aklım ermiyodu 7 den 12 ye kadar ailevi sorunlar yarı mutlu yarı mutsuz 12 - 14 kabus 15 - 19 bir takım sıkıntılar vardı ama dolu doluydu 20 - 28 yine bir takım sıkıntılar vardı ama bol anılarla ve dolu doluydu 29 - 32 ufak tefek gelişmeler vardı ama biraz bokada sardı yani pandemisi şusu busu 33 şimdilik güzel gidiyor inşallah bozmaz...
Eski ben'i özlemiyorum çünkü önceden "hep ben" derken şimdi "önce ben" demeyi öğrendim. Bencil değil, öz sevgi sahibi oldum zamanla. Bu da sahip olduğum en güzel özellik benim için.
Geçmişe dair özlediğim tek şey var oda iyimserliğim.. O kadar iyimser olmaya ihtiyacım var ki.. Ama bunu elimden öyle aldılar ki.. Lanet olsun onlara..
Geçmişteki kendimi çok özlüyorum, kendime ne çok haksızlık yapmışım, ne hoyrat davranmışım, şimdi sevgiyle bakıyorum o kıza.. En çok geçmişteki kendimden özür diledim ve geçmişi telafi ediyorum bugünümü güzel yaşayarak, çünkü ben o kıza bunu borçluyum 😊
Hayır. Çünkü eski benliğimi Sindrella misali baloda kaçarken kaybetmedim. Hala benimle, içimde bir yerlerde. Sadece kendimi geliştirdim, yetiştirdim. Çünkü geçmişteki hatalarımız, yanlışlarımız şimdiki bizi oluşturan yégane şeydir.
~özlediğim an hemen içimden çıkarır karşıma koyarım küçüklüğümü -hoş sanki şimdi ne kadar büyüdüysem- 🎩
Çok güzel bi soru olmuş... Evet eskiden inanılmaz eğlenceli, espirili, her girdiği ortamda herkesi gülmekten altına işetebilecek biriydim. Sonra bi gün bişey oldu. Kendimi o kadar değiştirdim ki, tam 180° döndüm. Ağır başlı, olgun, az konuşan, espiri yapmayan ve yapılmasını sevmeyen, daha agresif, çok daha ciddi, her ortama girmeyen biri oldum. Böylesi daha iyimiş. Şimdi zarar görmüyorum.
Hiç ozlemiyorum. Hatta keşke karakter olarak geçmişte öyle birisi olacağıma simdiki ben olabilseydim bile diyorum. Boşuna kendimi gerdigim o kadar çok konu olmuş ki. Ama yaşanmışlıklar dersen 2013-2017 arasını geri getirebilsem harika olurdu. 😂
Geçmişte ki ben çok yaralıydı ve yaralını açan Cinse karşı kötü idi sadece zaman geçirir kızlar ona bağlandığı zaman terk eder giderdi. ortamları vardı sahte de olsa arkadaşlıkları vardı. çok fazla kızla konuşurdu hiç kimseye değer vermezdi. şimdi ki ben bunların tersiyim. ve böyle olmak daha güzel
Kişilik & Karakter konusunda 10,9b cevap paylaştı.
Özlemiyorum hayır geçmişte tecrübesizdim ve mantıklı düşünemiyordum şimdi düşünerek yapıcı bir şekilde kararlarımı veriyorum çocukluğumu o saflığımı özleyebilirim belki 7-8 yaşındaki halimi kastediyorum
Sırf kendime yakışanı yaptığım için zayıf gördüler bunu anladımki herkese hakettiği gibi davranmak lazım küfürme etti? Sende et Cahilmi? Seni dış görünüşündenmi vuruyor? Sende yap
Hayır özlemiyorum. Çünkü gün geçtikçe üzerine daha da koymaya çalışıyorum. Bu gelişme de beni mutlu ediyor. Bu ben üzerinde daha yapılacak çok şey var.
eskiden herşey güzeldi.. sevgi vardı saygı vardı.. komşuluk vardı satın alamayacağın tek şey. arkadaşlık dediğimiz kan kardeşlik vardı. o kadar çok şey war ki yazmakla bitmez inanıyorum ki herkesin aklına gelmiştir dediklerim. Paramız yoktu ama mutluyduk. şimdi? pehhh
Ne çok hikaye barındırıyor insan kendi içinde. Hele kendi oynamışsa hikayelerde, başa sarıp sarıp duruyor. Geçmişe ya da geleceğe takılı kalmam, anda ve akıştayım.
Sanırım lise üniversite dönemlerimi özlüyorum sonraki 8-9 yıl çöp şimdi de alıştım bazı şeylere o yüzden mutluyum. Üniversite yıllarım dışında özlediğim bir ben yok.
Özlüyoruö en çokta çocukluğumu safttık temizdik masumduk
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Yalnızca bir küçük cesaretimi özlüyorum yine de şu anki beni hiçbir şeye değişmem. Ne derler 'kendimde emeğim var', bu halimi bile aramayacak günler dileğiyle..🍷
Çoçukluğumu çok özledim, önceden büyümek için can atardık eskilerin kıymetini bilememişiz, siz siz olun şu an ın tadını çıkarın 5 yıl 10 yıl sonra yapamadım diye pişman olmayın...
Umarım her şey düzelir. Herkesin bazen her şey üstüne üstüne geliyormuş gibi olur. Önemli olan tam tersini yapıp senin üstüne gitmen sorunların altında ezilmemen