Hayatta belki de en çok cekindigim konuların başında geliyor.
Bazı gençlerin bunu özenti için yaptığını düşünüyorum.
Kesinlikle karşı olduğum durum ama anlayışlı olmaya çalışırım.
Elimden gelen her şeyi yaparım sanırım.
Onu incitmeden ama bunu neden istediğinin derinine inerim.
Mutlaka bir uzamandan yardım alırım.
Bu durumun çocuğumun elinde olmadan gelişen bir durum olduğunu öğrenirsem de etrafta ki her şeyden uzak tutarım.
Topum pskolojisinin etkisi altına girsin istemem.
Özel hayatını da gözler önünde yaşamamasını isterim.
Yine de Allah korusun...30 Yorumla
En İyi Cevaplar
Çocuğum böyle hissediyorsa, düşüncesi böyle ise, ona hasta muamelesi yapmak yerine anlamaya çalışırım.
Tercihinden emin olup olmadığını sorarım, emin değilse ona tercihinin zorluğunu anlatırım, mutlu olacaksa tercihinin arkasında durmasını söylerim. Asla tercihini kötü etkileyecek bir şey söylemem.
Tercihinden eminse ona köstek olmak yerine, destek olurum. Tercihine saygı duyarım. Kendine çok dikkat etmesini, bana her zaman danışabileceğini söylerim. Onun güvenini kazanırım.
Sonuçta o benim kanımdan, canımdan evladım, benim bir parçam. Tercihlerine saygı duymam, onu her şartta korumam ve babalık güvenini ona sağlamam gerekiyor.
Nedruî 🌿32 Yorumla
Kişilik & Karakter konusunda 3b cevap paylaştı. Ben saygı duyarım ama topluma açıklamasını istemem. Çünkü bu toplumda bu durum ağır bir psikolojik yıkım getiriyor ve herkes bunu kaldıramayabilir. Zaten hayat yeterince ağır yükler veriyor , bir de extradan bu yükü almaya gerek yok. Açıklama , içinde yaşa derdim.
20 Yorumla
Saygı duyarım ama böyle şeylere karşıt bir ülkede yaşadığımız için korkar elimden geldiğince korumaya çalışırdım😊🌹
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
46Cevap
Kişilik & Karakter konusunda 726 cevap paylaştı. Gorusleri okuyorumda aşiri itici asarim keserim tayfasi toplanmis onlarinda bir birey olduklarini ve bunun tedavisinin olmadigini ne zaman anliyacaklar acaba gerci biz goremeyiz o gunleri o kesin neyse soruya geleyim
Bir sey yapmam yaninda olurum saygi duyarim ne istiyorsa onu yapsin
Çevresine zarari olmayan bir durum icin cocugunuza niye kotu davranirsiniz ki?718 Yorumla- +1 yıl
Çok haklısınız
- +1 yıl
- +1 yıl
https://youtu.be/EDktzyUL390 izleyebilirsin 30 dakika dinleyebilir misin bilmem uzun deme izle...
+1 yılAsla onu kendimden uzaklaştıracak sert tepkiler vermezdim. Böyle bir hissi var ise zaten hormonal bozukluktan hissediyordur istekli ya da isteksiz durumu anlatıp tedavisini olması için elimden geleni yapardım tedavi olduktan sonra da aynı hissediyorsa yani bir hastalıktan dolayı değil gereçkten hala bir sevgi kaldıysa eşcinsine saygı duyardım. Ama tedavi olduktan sonra böyle bir his kalacağını düşünmüyorum
20 YorumlaYapacak birşey yok ne yapabilirim? Kendi tercihi sizden birisi cinsel yöneliminizi değiştirmenizi istese yapabilir misiniz? Saygı duyarım insan öldürmüyor, hırsızlık yapmıyor kimseye zararı yok. Sevişmekten zarar gelmez hak yiyenlerden, hırsızlarda korkun.
10 Yorumla
+1 yılKorktuğum bir durum. Eğer olursa öyle birşey tedavisi için elimden gelenin en iyisini yaparım. Onunla konuşur yanında olurum, ona anlatmaya çalışırım. Uzmandan destek alırım. Ama devam ederse gerçekten iyi bir tepki de vermem bir süreden sonra. Müslümanlar için ters düşen bir durum en iyi örneği Lut kavmidir. Allah korusun inşallah böyle birşeye çevre etkisiyle özenmez çoğu zaman merak insanı bu hale düşürüyor. Yani umarım öyle birşey olmaz.
37 Yorumla- +1 yıl
Normal birşey değil bu kendini kandırma. Normal olmayan birşey daha var sizin buna aşırı normalmiş gibi davranmanız. Müslüman değilseniz sizinle tartışmayacağım ancak müslümansanız şaşırırım doğrusu.
- +1 yıl
Cidden şaka gibi birde savunmaya çalışıyorsunuz hala. Cahille tartışmak iyi değil diye biliyorum çünkü aptal gibi savunacağınızdan eminim. Müslümanım Elhamdülillah demenizden şüphe ettim doğrusu.
- +1 yıl
Çocugun dogdugunda senin dinine inanmak zorunda degil artik sunu anlayin ve o da bir birey ayrica bu tedavi edilebilecek bir sey degil dogustan gelen bir sey? Bir igne yapip veya hap yazip hetetoya donusturemiyorsunuz yani dogustan geliyor madem dininize tersse siz hic cocuk yapmayin yani oyle olma ihtimali var sonucta cocuga yazik sizin gibi bir ailesi olucak.
- +1 yıl
@Shazam6 Size kalmadı bunu söylemek ☺️ siz belkide bunu söyleyecek en son kişisiniz. Doğuştan böyle birşey gelmez beyfendi. Tedavi görmesini isterim doğuştan gelen birşey olsa bile bu, bunun normal birşeymiş gibi karşılamak mümkün değil hele ki böyle bir ülkede. Ama tabiki dediğim gibi bana bu cümleleri söyleyecek son kişisiniz belkide.
- Kişilik & Karakter konusunda 2,9b cevap paylaştı.
+1 yıleşcinsellik son zamanlarda özendirilen birşey öncelikle onun gerçekten öylemi olduğunun yoksa bi özenti akımınamı kapıldığının kesin olarak ortaya çıkmasını sağlarım
40 Yorumla Öncelikle özentilik mi Yoksa Gerçektenmi öyle hissediyor bunu araştırırım eğer ki gerçekten öyle bir duygusu varsa içinde bastırmasını istemem tedavisi varsa ilk onunla toparlamaya çalışırım olacak gibi değilse saygı duyarım
20 Yorumlaola bilir bu hayat bu basimiza ne geldigini bilemeyiz cok kotu olaylar geldi basima. kollamaya calisirim co ugumu yapacak bisey yok yani insan sonucda oldugu guibi kabullenmek lazim onu. cocugum yok burdan hemde allaha deyiyorum souzmu onca basima kotu olayalr geldi bu durumuda yapama nolursun benimle alay edecekelr beni istemeynler dusmanlarim falan dusmanalrim cok benim yapma bunu nolursun sana yalavariyorum sirf alay konusu olmamaktan otru yoksa ayrimcilik yapmama.
00 Yorumla
+1 yılfeminist ben tahmin ettiğim gibi erkeklerin çoğu red ederim psikoloğa gitsin bakmam gibi ezikler ken kadınların çoğu destekliyor ya da iyi karşılıyor ahh artık anlasalar bir kızın kıza aşık olması ya da erkeğin erkeğe aşık olması normal birşey hastalık olsa idi sonradan gelen birşey din kitaplarında yer alacak kadar eski olmazdı bu içten gelen birşey virüs değil kabullenin normal birşey bu
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 22,4b cevap paylaştı.
+1 yılBaygınlk gecirecek kadar ayıplayacak deglm aşk cinsiyetsizdr diye onu destekleyecek de deglm böyle mahrem bir konuyu özelini bana actıgı icin onu cesaretinden dolayı önce tebrik ederm ve adı üstnde daha cocuk oldugunu düsuncelerinde sabit olmaması gerektiginde fikirlerini degistirebilecegini söylerm veya karsı cinsle ilgili bir yara mı aldn onları secemeyecek kadar tiksinc buldugn ne var diye sorarm şuuraltına inmeye calısırm
00 Yorumla
+1 yılNeden böyle olduğunu anlamaya çalışır ılımlı yaklaşırdım ve psikolog eşliğinde normal olanı göstermeye çalışırdım
40 YorumlaTek soruyla cahil mıknatısı gibi bütün alt kültür eziklerini toplamışsın tebrik ederim.
Kafanıza vura vura insanların hayatlarına saygı duymayı öğreteceğiz.50 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 629 cevap paylaştı. Üzülürüm, sebebi toplumda kabul görmesinin zor olacağıyla alakalı tamamen. Kimin kimi s. ktiğine bu kadar karışılmasından pek hoşlanmıyorum
30 YorumlaSaygı duyarım. Çünkü onun hayatı ve onun yaşamı. Eğer karşı çıkarsam onu kendimden daha da uzaklaştırmış olurum. Önemli olan her kararında yanında olmak. Ama bu kararın geçiçi bir şey olmadığını, önemli olduğunu ve ileride onu nelerin beklediğini anlatırım.
10 Yorumla
+1 yılHerhangibi bir tepkim olmaz ben karşı cinsimden hoşlanıyorum diye oda karşı cinsinden hoşlanmak zorunda değil
20 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 840 cevap paylaştı.
+1 yılSaygı duyarım tabii ama bunun tedavi edilmesi lazım yani gidipte çocuğuma sen neden eşcinselsin olamaz böyle bir şey diyemem.
20 Yorumla
+1 yılBen yıllardır çocuk tedavisi gördüm ve çocuğum olmadı. Normalde karşıyım dinimiz yasakladığı için. Ama çocuğum olsa böyle bir durumu olsa kıyabileceğimi sanmıyorum. Umarım büyük konuşmamışımdır.
11 Yorumla- +1 yıl
Enerji kesinlikle konuştuğumuz şeylerden de sorumluyuz.
Psikologa getirmeyi denerdim sanirdim yapacak fazla bisey yok evlat reddedemezsin.
10 Yorumlaİstemem tabi öyle bir şey, ama olursa da yavrum o benim, her şekilde yanında olurum.
10 Yorumla
+1 yılDini olarak ve toplumumuza aykırı olan bir şeyi ben kabul etmiyorum çocuğuma gelecekte elimden gelen eğitimi ya da gerekli bilgileri veririm... bizim kültürümüzde olmayan bir şeyi gelip de kabul göremem
seçimi kendine ait olan şahıslar var beni ilgilendirmez ama çevremde o kişiler olamaz...00 Yorumla
+1 yılBenim açımdan kabullenmesi çok zor olur. Muhtemelen direkt ilişkimi keserim ama sahipsiz bırakmam. Annesi vazgeçemeyeceği için annesi üzerinden koruyup kollamaya devam ederim.
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 301 cevap paylaştı. 18 yaşındaysa evin dışında yaşayabilir sonuçta kendi kararlarını verecek kadar büyümüş. 18 yaşının altındaysa hayır olamaz ebeveynler bu olaya karışabiliyor.
01 Yorumla
+1 yılBir süre onu erkek ya da kız olduğuna ikna etmeye çalışır onu buna özendirmeye çalışırdım. Ha baktım olmuyor onu olduğu gibi kabul ederdim.
10 Yorumla
+1 yılKendi bilir yönelimi böyleymiş demek ki ama konuşmak isterdim ya ne zaman nasıl farkına vardın vs vs
20 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılYani kendi isteği değil doğuştan gelen. birsey yaradan onu oyle yaratmış yapacak birşey yok saygi duymaktan başka
10 Yorumla Cinsel tercihine saygı duyduğumu ve dikkatli olmasını söylerim. Eşcinsel olması onu sevemeceğim anlamına gelmez.
00 Yorumla
+1 yılİlk önce bir doktora götürürüm ama korkutmam o benim çocuğum kıyamam ki isteği ve benliği ne yönde ise o yönde hareket ederiz
00 YorumlaNasıl Bi lanet günah batagında oldugunu anlatırım seçimini yap derim
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 994 cevap paylaştı. olumsuzluklar karşılaşmamak için çocuksuz hayat kampanyasına destek verenlerdenim 😄
10 YorumlaTepkim olmaz tercihinde yanında olmak dışında bir şey yapmam.
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 4,1b cevap paylaştı.
+1 yıl😂🤣 pes edene kadar devam. İnadima dayanamayacagi için mecbur düzelecek
00 Yorumla Çok ağır bi şekilde tepki vermem tedavi etme gibi düşüncesine girmem ruhsal açıdan zararı olucağını düşünerek onu anlamaya dinlemeye çalışırım.
10 Yorumla
+1 yılSokaktaki bir insanın bile duygularına ve kişiliğine saygı duyuyorken bunu çocuğumdan esirgeyecek değilim. Benim için bir şey değişmez. Sadece biraz korkarım. Çünkü ne yazık ki yaşadığımız dünyada, ülkede zarar görme ihtimali çok yüksek.
00 Yorumla
+1 yılHangi çocuk? Ne çocuğu kardeşim yok öyle bişi denedik olmadı.
10 YorumlaDüzelmesi icin elimden geleni yaparım sonuçta bunu o istemedi doğuştan cahil cahil asarım keserim diyorsunuz
20 Yorumla
+1 yılEvladıma doğru yolu gösteririm tedavi olanlar var ve düzeliyorlar o tedavi eden kuruma götürürüm. Derdi neyse çözeriz yeter ki fıtratı bozulmasın.
28 Yorumla- +1 yıl
@bonichang benim fıtratım bozuk değil ki hayırdır ananıza mı sövdük de tedavi olmam gerekiyor?
- +1 yıl
@bonichang önce dinlemeyi bilseniz keşke de sonra zihniyetten bahsetseniz...
- +1 yıl
@bonichang sordun mu ki hemen azarladın.
Sonuç olarak o da bir birey ve kendi alacağı kararlara saygı duymak zorundayım. Ebeveyn olarak sadece bu süreçte ona yardımcı olmak gerekir. Onu yalnız bırakmak ya da aşağılamak hiçbir işe yaramaz..
00 Yorumla
+1 yılTepkim olmaz ister hetero olsun ister homo sorun yok her türlü arkasında olurum
20 YorumlaOlumlu karşılarım ve onu desteklerim
20 YorumlaArkasında dururum kesinlikle aksi iddia olunamaz
20 Yorumla
+1 yılGiren bana değil ona sonuçta umrumda olmaz
20 Yorumlabende eşcinselim... evlatlık alırım ve eşcinsel olduğunu açıklarsa daima onun yanında olur desteklerim
00 Yorumla
+1 yılTürkiye'de çok yorulursun, çok yıpranırsın hep bir şeylerle ve birileriyle savaşmak zorunda kalırsın, kaç kurtar kendini derim.
00 YorumlaTepkim olmazdı önceden nasılsak yine öyle ilişkimiz olurdu :)
10 YorumlaGelip bana söylemesi bile zor olacaktır ona. Ama o bunu başardıysa sonuna kadar desteklerim.
10 Yorumlaher türlü yaninda olurum
10 YorumlaAnlayışla karşılarım ve saygı duyarım :))
10 Yorumlakzlara yönelmesi icin gnl eve gtrrdm mili yprdm büyük ihtiml meraktan o yola girmistir
00 YorumlaO an biraz şok olurum ama o an konusacagimi sanmam biraz dusunur oyle konusurum sanirim
00 YorumlaYapicak bisey yok bir insanada baski yapamayizki tercihi onun ama escinsel olmasini istemem tabiki
00 Yorumla
+1 yılçiçeğine koyarım yaa bilmem aslında insanın kendi çocuğu olunca da bişey diyemiyor
00 Yorumlasaygı duyar, kimseye ezdirmezdim.
20 YorumlaÖyle şey olamaz, müsaade etmem.
20 Yorumlacinsiyetini değiştiririm
10 Yorumla
+1 yılBunu duymaya henüz hazır olduğumu düşünmüyorum.
10 YorumlaPsikologa götürürüm asla kötü davranmam
10 Yorumla
+1 yılÜzülürüm düzelmesi için uğraşırım
10 YorumlaAllah bizleri böyle bişeyle sınamasın
113 Yorumla- +1 yıl
@selmma44 arkadaş olalım mı malatyalı kardşeim :D
- +1 yıl
olsun yine de arkadaş olalım @selmma44 istersen finansal kölen de olurum seve seve
- +1 yıl
vallahi ciddiyim 500-1000 atarım
- +1 yıl
yokluk meselesi değil zevk meselsi
- +1 yıl
@selmma44 at bi dm ölmezsin ya
- +1 yıl
@selmma44 evde kalırsın inşallah suratını köstebekler yer kimse yüzüne bakmasın inş
- +1 yıl
sen defol :D
Sonuna kadar desteklerim ve çok mutlu olurum 🌈
10 YorumlaEvden kovarım evlatlıktan red ederim
10 YorumlaVay çakkal çay koy da içelim derim
10 Yorumla- Devamını Gör (36)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem