Kolay kolay yaşamam bu durumu, hayatım dahilinde olan insanlarla bir olay yaşadıysam eğer karşı taraf haksız dahi olsa bol sabır ve çaba gösteririm, en sonunda ise bırakırım. Sonrasında için daima rahat olur çünkü elimden gelenin fazladın yaptığımı bilirim. Başka konularda da vicdan azabı çekecek kadar büyük şeyler yapmadım insanlara karşı, genelde tam tersi konumda olan kişi oluyorum ve insanlar geliyor bir şekilde vicdanlarını rahatlatmak için.
Eğer bariz bir şekilde doğru olanı yaptıysam vicdanımın sesini kısmaya çalışıyorum. Ama ikilemde kaldığım bir durumsa vicdanıma yenilip gönül alma safhasına geçiyorum.
Vicdan azabını hangi kişiye ya da olgu üzerinden çekiyorsan bir şekilde telafi etmeye çalışırım. Çünkü gerçekten insan bu vicdan azabı ile yaşayamıyorum. İnsanın tüm hücrelerine işliyor ve geceleri uyutmuyor.
Vicdan azabı denince aklıma sadece tek bir olay geliyor. O yaşanan olayı ise defalarca kez çözümlemek için uğraştım, her iki tarafı rahatlamak istedim.
Vicdan azabı çekeceğim hiçbir eylemde bulunmamaya çabalıyorum. Olur da olursam, tüm çabamla telafi yoluna gitmeye çalışıyorum. Vicdan zordur, ağırdır. Kaldırmak zordur, gönül kas yapar.❣️❣️
Gecmiste yaptigim hata ve haksizliklardan dolayi vicdan azabi duydugum oluyor ve kendimi muhasebeye cekiyorum. İyi ki unutmak var diyorum boyle duygular hissettigimde.