Son 1-2 haftadır hayatın aslında tamamen boş ve gereksiz olduğunu düşünüyordum. Hala fikrim değişmedi hayat tamamen boş ve gereksiz. Çalışıyorsun para kazanıyorsun yıllarını veriyorsun. Belki çok iyi derecede para kazanıp lüks bir hayat belki borçların içinde boğulup geçen bir hayat. İkisinin sonunda ölüm var. Bu dünyada ne yaparsanız yapın her şey boş. İsterseniz milyarder olun isterseniz bir gram paranız olmasın... Bu düşüncelerimden sonra kendi geleceğimi düşünmeye başladım. Şu anda üniversite öğrencisiyim. Üniversitem bittikten sonra iş kaygısına gireceğim. İş kaygısı para kaygısı evlilik kaygısı gelecek kaygısı emeklilik kaygısı... Hayatım tamamen kaygılarla geçecek. İş bulması dert, iş bulsam alacağım parayla geçinmek dert, alacağım parayla kendimi geçindiremezken başka bir insan hayatımda olmayacak. Parasız erkeği sadece annesi sever... Hadi bir şekilde eşim oldu diyelim. Bunun ev alması var araba alması var çocuğu var bebesi var var var var...
Her şeyi düşünüyorum ve geleceğimin bok gibi geçeceğini daha doğrusu geleceğimin olmadığını her türlü fark edince hayatım boş geliyor.
Bir motor hayalim var ehliyet ekipmanlar motor falan filan her şeyi katarsak 30.000₺ parayla hayalimi gerçekleştireceğim. Bir bilgisayar istiyorum olmuş 15.000₺ hayallerimi gerçekleştirecek bir durumda bile değilim. Milletin milyonluk villaları altında bmwleri istediği zaman istediği yere para derdi olmadan gitmesi... Bu durumların bu şekilde devam etmesinden dolayı benim "ilahi adalete" karşı olan inancımı kaybetmeme sebebiyet veriyor. Yine neyse benim durumumdan daha kötü insanlar maalesef var ama dostlar kötüye bak şükret mantığıyla hiçbir şey olmuyor. Bu mantık zenginlerin fakirlere uyguladıkları bir perde sadece.
Kısacası geleceğimden bir umudum olmadığı için hayat bana anlamsız geliyor. İntihar edecek cesaretim olmadığı için ve aileme asla böyle bir şey yaşatmak istemediğim için hala yaşıyorum. Eğer böyle bir ailem olmasaydı ve cesaretim olsaydı şu anda bunu yazmıyor olurdum...
Açıkça düşüncelerini baya net anlatmışsın. Kaygı insanı bitiren en başlıca şey 🤢 kaygıdan uzak olmak zor olsa da bunu yapmaya çalış dostum her şey olacağına varır sen ne kadar debelensen de olması gereken olur. Tabiiki çabalayıp gerisini her şeye gücü yeter zat'a bırakmak şartı ile. Aslında bu şekilde sorgulaman seni çok güzel bir yere götürüyor ama bırakıp yanlış yere sapmak da yine senin elinde 🤷♀️ güzel şeyler dusunuyon ama bir yandan da en mükemmel görünene bakıp isyan boyutuna giriyon bu çok saçma çünkü herkesin kendine göre derdi ve sorunu var aynı zamanda herkese kaldırabileceği şekilde yük yüklenir ki şu da var ki bu tür zorluklar insani güçlendirir hayatında şu tür sorunlar bile yaşamamış insanlarla muhattap olmak bile hosuma gitmiyo. Olması gerekenleri en güzel şekilde yapmaya çalış gerisini bırak, hayatı kendine zindan etme bir rahat bırak kendini. "Bu mantık zenginlerin fakirlere uyguladıkları bir perde sadece." Bu düşünce dinlerin zenginler rahat yaşasın diye çıktığı ile aynı ve aşırı derece saçma çünkü en başta insanin islam inancı varsa dinin en çok zenginler için gerekli olduğunu bilir. Hem her şey ya çaba ya da gereksizlik (o da yine caba) ile oluşur. Birilerinin varlıklarına bakıp kederlenmeye ve isyan boyutuna gelmek lüzumsuz. Hayatta mutlu olabilecek şeyler bul bir an önce, yoksa kendini kaybedersin
Hayata kaygı olarak değil keyifle bakmalısın her şey nasip çünkü. Ancak emek vermek çabalamakta lazım fırsatlar ancak bu şekilde değerlendirilebilir. doyuma bu şekilde ulaşılabilir
calismainin neresi bos dostum. bi ac kal yemek yeme su icme o zaman soylerim sana calismagin paranin bos olmadigini. cok oyle derinleri dusunme her kes gibi yasa öl bende oyle yapicam cunki. aptali oynuyalim akilli olup biz dunyanin kahrini cekmeyelim aptal olalim dunya bizim kahrimizi ceksin.😉😉😉aynen 7 yil bundan onceki halim senin yazdiklarin.