Kişileri manipüle etme teknikleri nelerdir?
Manipülasyon teknikleri nelerdir?

Bunu narsistlere sorsan daha iyi örnek bir cümle diyebilirim 'ben senin iyiliğini düşünüyorum'. :D
haksızken bile kendini haklı çıkarman
insanların olmak istediği şeyi veriyormuş ya da zaten ona zaten sahipmişsiniz gibi davranıp kaybetme korkusu aşılamaktır. biraz güç ve ya zeka ve yaa yetkinlik gösterisinde bulunup az bir miktarda etkıleyerek insanları kednıne baglama şekldir. olmayanı olmuş gibi göstermek en etkili yoludur. insanların görmek istediklerini göstermek filan.. ben en uygununu yazdım bu yazdıklarımı yaparsa tamamdır :)
Birde en etkilisi bu ego ile manupile etme egomuz konusunda çok hassasız ve birisi bizim egomuzu okşayıp yükselttiğinde kesinlikle bu kişiye karşı savunmasız hale gelebiliyoruz. İşte bunun farkında olan kötü niyetli kişiler de öncelikle karşısındakinin egosunu şişiriyorlar, onu avucunun içine alıp kendine bağımlı hale getiriyorlar. Ardından da tıpkı bir kukla gibi istedigini yaptirirsin o kişi sana ait olur hisseder kendini
Cevap
5Cevap
En basit ama en geçerli olanını söyleyim.
İnsanlara duymak istediklerini söyle, gerçekleri değil. Bu kez “biz aynı kafadayız” düşüncesine girecek ve senin isteklerine yakınlaşacak
YouTube a yazarsan birden fazla teknik bulabilirsin.
Güzel ama dolaylı yoldan manipülasyon u tercih ederim
Manipüle derken tam olarak birini ele geçirme gibi biseymi ruhunu falan meselâ
Bak yapan arkadaşım var çok iyi uzman hemde sorarım ona senin için yardımcı olurum sana knk
Yani istediğin kişiyi kontrol edebilirsin yönete bilirsin çok rahat istediğini yapar sana tapar kısaca elinin altında olur hep eğer yapmak istediğin böyleyse onu yönetmek istiyorsan sorayim senin icin
Bir şeyi sürekli ve yüksek sesle söyle. Adolf hitlerin propaganda bakanının sözleri :D
Google da aratmak çok zor olmasa gerek ya da youtubeda da açıklamalı dinleyebilirsin bunları.
Mani yi alıp epilasyon salonuna gotur
Kiyabı var oku
her türlü
Genelleme yaparak
Hmmmmm. Sağolun
Soru çok güzel ama son derece geniş alana sahip bir soru. Ama kısaca da olsa buraya bir şeyler paylaşmanın faydası olacağın düşünüyorum. Ama geniş bilgi için tam da bu konuda Algı Yönetimi üstüne iki kitap yazdım merakı olan arar bulur okur ve hem kendini korur hem de ilginç bilgiler sahibi olur.
Gelelim işin teknik taktik kısmına. En basitinden birkaç tane isimlendireyim.
Gaz Lambası Tekniği: Dünyayı algılama şeklinizi ve neyin doğru neyin yanlış olduğu konusunda kafanızı karıştırma. Sizi kırbaçlayanın o kırbacı yemenizin sizin suçunuz olduğu ve sizi kırbaçlarken yorulduğu için daha da büyük suçluluk hissetmeniz gerektiğine sizi inandırması.Projeksiyon: Toksik insanların sebep oldukları tüm problemleri başkalarının üstüne yıkma tekniği. Asabiyim ama sebebi sensin. Seni aldattım ama bu senin suçun diyenlerin yapmaya çalıştıkları.
Genelleme: Bütün sene tek bir hata yapmadan çalışmış ama sadece yıl sonunda tek bir hata yaptığınız zaman müdürünüzün "sürekli hata yapıyorsun senin yüzünden performansımız düşüyor" diyerek tek hatanızı tüm yıla genellemesi.
Hedef değiştirme: Derslerinden geçersen sana Playstation alacağım diyen babanın çocuk derslerinden geçince "takdir alman gerekirdi bu sebeple seneye takdir alırsan alacağım" şeklinde dönüş yapması. Size verilen hedefler sürekli yükseltilerek kukla haline çevrilirsiniz
Saldırgan espriler: Size sürekli espri adı altında aşağılayıcı laflar ederek kendinize güveninizi ve saygınızı kaybetmeniz sağlanarak zaman içinde kontrol altına alınırsınız.
Biraz daha ilginç bir teknik için kanalımda bulunan "Davranışsal Şartlandırma Modeli" isimli videomu izlemeniz de farklı bir deneyim olabilir.
Sevgilerimle.