Es-selamu aleyküm. Uzun süredir davetlere icabet edemiyorum. Bir şeyler yazmak istedim. Dilerseniz birlikte okuyalım İnsaAllah.

İman edenler için ümitsizlik ve çaresizlik kabul edilebilir bir şey değildir. Zira Allah'ın takdirine rıza gösterenler ve mutlak hakimiyetin Allah'ın elinde olduğunu bilenler gelecekten şek ve şüphe haline düşmezler.
Bilirsiniz, mümin için her hal hayırdır. Bu müminin en belirgin özelliğidir. Başına kötü bir şey gelse, sabreder bu onun hakkında hayır olur. Başına iyi bir şey gelse şükreder bu yine onun hakkında hayırdır. Müminin hali ne güzeldir. Verenin de alanın da Allah olduğunu bilir ve elhamdülillah der.
İmam-ı Azam'ın şu meşhur hadisesini dinlemek istersiniz:
Büyük fıkıh (hukuk) bilgini, Hanefi Mezhebi’nin kurucusu İmam-ı Azam Ebû Hanîfe’nin ilmi faaliyetleri yanında ticaretle de meşgul zengin bir zat olduğu bilinir.
Bu büyük insan, gündüz öğleye kadar mescitte talebelerine ders verir, öğleden sonra da ticarî işleri ile uğraşırdı. Bir gün ders verdiği sırada bir adam mescidin kapısından seslendi:
“Ya imam, gemin battı!…” (İmamın ticarî mal taşıyan gemileri mevcut)
İmam-ı Azam bir anlık tereddütten sonra
“Elhamdülillah!” dedi.
Bir müddet sonra aynı adam yeniden gelip haber verdi:
“Ya imam, bir yanlışlık oldu batan gemi senin değilmiş.”
İmam bu yeni habere de:
“Elhamdülillah!” diyerek mukabele etti.
Haber getiren kişi hayrete düştü:
“Ya imam, gemin battı diye haber getirdik ‘Elhamdülillah’ dedin. Batan geminin seninki olmadığını söyledim yine ‘Elhamdülillah’ dedin. Bu nasıl hamd etme böyle?”
İmam-ı Azam izah etti:
“Sen gemin battı diye haber getirdiğinde iç âlemimi, kalbimi şöyle bir yokladım. Dünya malının yok olmasından, elden çıkmasından dolayı en küçük bir üzüntü yoktu. Bu sebeple Allah’a hamd ettim. Batan geminin benimki olmadığı haberini getirdiğinde de aynı şeyi yaptım. Dünya malına kavuşmaktan dolayı kalbimde bir sevinç yoktu. Dünya malına karşı bu ilgisizliği bağışladığı için de Allah’a şükrettim.”
Allah kimseye kaldıramayacağı yükü asla yüklemez. Herkesin imtihanı da kabiliyeti ve yaşamı ile ilgilidir. Bunlar karşısında sabreden ve şükredenlerin mükafatı da başka başka olacaktır. Ancak bazen bizler gaflet anında Allah'ın rahmetinden uzaklaşmış bir halde, nefsimize de kulak vererek sabırsızlık gösteriyor ve kendimizi hırpalar bir şekilde üzülüyor ve ümitsizliğe düşüyoruz. Oysa şer gibi görünen olayların iç yüzüne bakarsak belki de nice hikmetler vardır da biz bilmiyoruz.
Yaptığımız hatalara gelince: bir kısım amellerimiz dolayısı ile gördüğümüz bela ve musibetler günahların keffareti ve Yüce Rabbin bizi uyarması sebebiyle olabilir. Bu yüzden imtihanın gereğini yapmalıyız. Öncelikle yaşadıklarımızın sebebini anlamalı, sonra da o sebepleri ortadan kaldıracak gayretlere girişmeliyiz. Günahın keffareti, acı, hastalık, eziyet, dert ve keder olabilir. Bunlar zaten siz istemeden de başınıza gelebilir. Oysa bunun yanında iyilik yapmak vardır ki her kötülüğün ardından bir iyilik yapılması mümine yaraşır bir harekettir. İyilikler kötülükleri siler süpürür.
Kişi duasının kabul olmasını isterse Rabbine tüm kalbiyle yönelsin ve Allah'ın kullarına yardımda bulunsun. En güzel hal ise kendi için istediğini, kardeşi için de istemesidir ki en makbul dua başkasına yapılandır.
Son olarak beğendiğim bir sözü aktarmak istiyorum;
Elhamdulillah her hale her kula nasip olmaz ki "SECDE" (Meva Hanımlar / Twitter)
Öyleyse biz de ihtiyacımızı, derdimizi ve kederimizi yalnızca Allah'a anlatırız. Abdest almak, namaz kılmak ve secdede dualar etmek özgürlüğün ve huzurun nişanesidir.
Durmayın haydi, siz de yüzünüzü en güzele çevirin..
#Selâmetle 🙂102 Yorumla- +1 yıl
Ve aleyküm selam 🌼Ne güzel anlattınız yine MasAllah Rabb'im bilincimizi imanımızı arttırsın insAllah kardeşim
En İyi Cevaplar
+1 yılİstediğin şeyleri gözünün önünde kayıp gittiğini gördüğün an kabullenip tükendiğin zamana giriş yaptığın zaman bir insanın elini kolunu bağlar hiçbir şey yapamazsın delirirsen delirmesin intihar etsen intihar edemezsin elinde sadece umut kırıntıları kalırsa umut kırıntıları senin ağzına sı*ar.
O umut kırıntıları yüzünden hayatına devam edemezsin Allaha şükür ki ben de umut kırıntıları da kalmadı artık önümde hiçbir engel kalmadı canıma kıymak için
46 Yorumla- +1 yıl
🥺🥺🥺😔
- +1 yıl
😞😣
- +1 yıl
Ben olsam bende scrm knk inanmıyorum sana ahhh ahhh
- +1 yıl
Masal😂😂🙈
- +1 yıl
Knkkk görmesin kimse 🙈
- +1 yıl
Ayy🙈😂
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
49Cevap
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı. Hani bir şey olur ne yaparsan yap sonucu değiştiremeyeceğini bilirsin işte insan en çok böyle durumlarda kendini çaresiz hisseder. Elinden gelse dağları delmek ister ama faydasızdır. Sadece sessiz sedasız sonucu bekler, bir mucize olsun diye.
20 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 609 cevap paylaştı.
+1 yılÇok kez yaşıyor insan. Sonuncusu yangında yaşadım koca orman sel suları gibi akıyor yanıp geliyor, elektrik yok, depolu su yok, öyle çoğu yeri yanarken çaresizce izledim. Bi yer vardı gidip söndürcektim babam gitme dedi halen pişmanım onları dinlediğim için 😔😔. İtfayeye güvendim. Yanından en az 10 itfaiye aracı geçti söndürmediler en son o bölge yandı bitti. Hortum tutmadıkları alev yolu kapattı. Helikopter su atarak söndürdü. Bir Diğeride hastalık konusunda oluyor. Elinden bişey gelmiyor dua etmek dışında.
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 11b cevap paylaştı. Canından çok sevdiğin insanın kollarında öldüğü an 😐😐
6110 Yorumla- +1 yıl
Çok kötü bişey ayhanim🥺
- +1 yıl
Benimde arkadaşım ölmüştü karşımda bişey yapamamistim öylece bakıp kalıyor insan
- +1 yıl
Aminn 🌼
- +1 yıl
Oyy Ayhanım Oyyy :( :(
- +1 yıl
Geçen gün bir dizi izlerken öyle bir sahneye denk geldim gözümün önünde bir şey canlandı oturdum ağladım saatlerce ihtimaline bile bu kadar ağlıyorsam gerçeği beni hangi duruma getirir ben merak ediyorum ama o günleri de görmek istemiyorum ondan önce ölmek istiyorum.
- +1 yıl
Dualarım ile onun arkasındayım mesela şu an eminim hiçbir işi ters gitmiyordur çünkü dua ediyorum her gün Allahım ne olur bugün normal geçsin onun için işlerinde bir terslik çıkmasın her şey yolunda gitsin diye
😂 Çok rahat bir şekilde yaşadığına eminim şu an yemin edebilirim ama kanıtlayamam😂 Ama bolca Öpücük yollarım💋💋💋💋💋 - +1 yıl
https://m.youtube.com/watch?v=m08PjzK4O_I
Ama sen onu gel anlat kalbe yürüyor önümde büyük harbe darbe üstüne darbe Uslanmıyor bu😂💋💋💋 - +1 yıl
O gün bir şey daha yaptım duysanız şok olursunuz.
- +1 yıl
https://youtu.be/rSJlTkJ8-0w
Bu şarkı benden sana gelsin güzelim o zaman dinledikçe hatırlarsın 🙂 - +1 yıl
Bu soruda ki kendi görüşümün altına bir hızla resim atacağım ona bak ama kendi görüşünün altına atmamı sebebi gizlenicem
- +1 yıl
Bak bakalım😂
- +1 yıl
Hemde ne oha ah ulen ah o herif elime geçse paralicam da bu deli müsaade etmez
- +1 yıl
Oha demeyin utanırım 🙈🙈napim be napim zaten geçen rüyamda gördüm allahtan içten bir şekilde isteyince gösteriyor🙈🙈😂
- +1 yıl
Yapmayın nolur ona dokunmayın beni dövebilirsiniz😂
- +1 yıl
@persordinary bende burdan bir manyağı gördüm rüyamda kahretsin göre göre onu nasıl gördüm iyyyy
- +1 yıl
Kimi gördün hemen fısılda hemeeeenn hemmeeen
- +1 yıl
Bana engelle dediğin kişiyi 🙈
- +1 yıl
Vurma yaw ona ay yazık üzülürüm valla🙈🙈💋🙈😂😂😂
- +1 yıl
Fısılda hatırlayamadım
- +1 yıl
Aşkım diye diye peşime takılmışti😂😂😂🤢
- +1 yıl
Kız kim
- +1 yıl
Valla ayhağğaann sen boydan kazanırsın o yapılı biraz ama yinede birbirinize girmeyi rahat durun olum🤔
- +1 yıl
Kajsjsjjsjs
- +1 yıl
@persordinary kanka yazdım ya mesaja bak skskks
- +1 yıl
Ay ben naptim Ayhan 😂
- +1 yıl
Aklıma nasıl gelmedi ya o olduğu
- +1 yıl
Ayhağğaaann
- +1 yıl
@persordinary takıntılı sapığım😂
- +1 yıl
Geldim behlül
- +1 yıl
Karamelooo😂
- +1 yıl
@persordinary lolololoooo
- +1 yıl
Behlülllümm
- +1 yıl
- +1 yıl
Mxmfödkxmfkpsmcudodk
- +1 yıl
@persordinary haydaaa😂
- +1 yıl
Work work work work work work
- +1 yıl
- +1 yıl
Arkada sezen aksu çalıyor aslında
- +1 yıl
Arkada can çekiliyorum öne gelince ben iyiyim diii halbuki ölüyorum
- +1 yıl
Dermanım yok artık yatağımdan bile çıkmıyorum
- +1 yıl
Düşünmüyorum zaten Ayhan’ın iç ses (nah düşünmüyon mk)😂😂
- +1 yıl
- +1 yıl
Emir🙈😂😂
- +1 yıl
@EmirAdakul neden ki😄
- +1 yıl
Zaten aldığım tedavi yüzünden ikizler büyüyor büyüdükçe ağrıyor 😂😂yatarken yanlışlıkla üstüne yattım geçen bir uyandım ama bağırarak ananıskim diye kafamı duvara vurdum allahtan saçım topuzduda saçı vurara vurdum kafayı koruduk annem diyor yanına yastık koy ki dönmeyesin 😂😂😂
- +1 yıl
Niçin emir nüçün
- +1 yıl
- +1 yıl
Ay çok ağrıyorlar dayanamıyorum
- +1 yıl
@persordinary hatuuuunn dellendirme beni onlara ne senin ikizlerden😂
- +1 yıl
Ama acıyor ayhağaaann😖
- +1 yıl
Kadın çık şuradan tövbe tövbe
- +1 yıl
Ama acıyor masal 🥺
- +1 yıl
@persordinary sende sağa sola dönme 😂
- +1 yıl
Ay neyse😂arada uzatalım böyle özlemişim😂
- +1 yıl
Ayhağaannn😂😂
- +1 yıl
- +1 yıl
Kafamda kalp çıktı ayhan
- +1 yıl
Yazma adını niye yazıyon🤪😂
- +1 yıl
@persordinary yerim seni😂😂🌼🌼🌼
- +1 yıl
Karamela şu yorumu sil adını demiş😌😂
- +1 yıl
Ayyy🙈🙈🙈
- +1 yıl
Ayhan ayhan 😂😂
- +1 yıl
Geçen göl kenarında yazdım zaten dedim belkisiii olur 😂😂
- +1 yıl
Yağmur yağıyordu gök gürlüyor babam bağırıyor arabaya bin diye benim derdim suya yazı yazmak jsjsjsjs
- +1 yıl
Hımm😒
- +1 yıl
Yoldada kavga ettik bana diyor sen beni dinlemiyorsun dedim baba ben kimi dinliyorum
- +1 yıl
Yani durum o derece kötü işin özü ölünecek halimize gülüyoruz😂
- +1 yıl
..😣
+1 yılGururlu biri olmasına rağmen gurur kırıcı şeylerle karşı karşıya kaldığı andır. Hele ki diğer insanların gözü önündeyse bitti.
20 Yorumla
+1 yılHani bazen elinden hiç bir şey gelmediği zaman sinirlenir ve ağlamaya başlar ya işte o an insanın en çaresiz olduğu andır.
31 Yorumla- +1 yıl
😔😔
+1 yılBedensel ihtiyaçlarını kendi kendine göremediği an.
32 Yorumla- +1 yıl
Aynenn
- +1 yıl
😊
Caresizlik cok kötü birsey en son ne yüzünden caresiz kaldim bilmiyorum.
24 Yorumla- +1 yıl
😔
- +1 yıl
Noldu 🥺
+1 yılÇaresizlik yok ama öyle hissedilir ama en çok hangi an dersen dünya da yapayalniz kaldigini anlarsin bazen sana kendinden baskasi dost degildir o zaman çaresiz hissediyorum şahsen.
30 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,6b cevap paylaştı. Ben cezaevindeyken babamın hasta olduğunun haberi gelmişti hiç birşey yapamamak yanında olmak isteyip olamamak kötü birşey olucak düşüncesi elim kolum bağlıydı en caresiz ve aciz olduğum an o gündür allah kimseyi caresiz bırakmasın
10 YorumlaYolda usul usul yürürken çöp bidonundan kedi çıktığı an :D
18 Yorumla- +1 yıl
Fobi oldu o zaten bende 😂🙈
- +1 yıl
Kedileri severim evde de besliyom ama çöpten çıkınca 1:24'teki gibi oluyom :D https://youtu.be/C6nIh4tR36c
- +1 yıl
Ahhahah aynı ben sksk
- +1 yıl
O zaman varsa alırım bi dal EİG :D
- +1 yıl
Bakarız xD
- +1 yıl
Guru guru'ya bakarızla olmaz :D (iğrenç espri için özür dilerim) :D
- +1 yıl
Bi ayar çek ışte sen işini bilirsin :)
- +1 yıl
Önemli değil 😂
Bence bir insanın en çaresiz olduğu an, evladını göz göre göre yitirirken elinden hiçbir şey gelmemesi.
30 YorumlaElinden hiç bir şey gelmediği andır. O an sadece dua etmekten başka bir çaresi yoktur.
40 Yorumla
+1 yılBu herkese göre değişse de sanırım çok değer verdiğin insanlar karşısında hayat kişiyi çaresizleştirir.
20 Yorumla
+1 yılBence cok sevdigi ozellikle aileden birinin goz gore gore elinden bir sey gelmeden ucuruma gidisini izlemek olabilir.
20 Yorumla
+1 yılsevdikleri için elinden birşey gelmeden sadece umut edip dua edip beklemesi.
30 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı. Sevdiğin hasta iken senin elinden hiç bir şey gelmediğinde çaresizliği hissedersin
20 Yorumla
+1 yılHickimsenin aslina inun derdine derman olamayacagini anladiginda
20 YorumlaBabasının hasta olması ama hiç bir şey yapamaması.
Babam kanser hastası dualarınızı eksik etmeyin lütfen :(24 Yorumla- +1 yıl
Allah şafi adıyla acil şifalar versin
- +1 yıl
Ecel geldi mi herşey bahane be kardeşim çok üzüldüm 😟 Rabb'im rahmeti ile muamele etsin mekanı cennet olsun 🤲
Dayanıp gücenecek kimsenin kalmadığı o sürekli kazlk yiyorum duygusu
20 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,9b cevap paylaştı. Her şeyin de yanında olduğun insanların. Yapmasaydın dediği noktada.
20 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılHerşey üst üste geldiğinde haykırmak istersin de yapamazsın ya işte o an
20 Yorumla
+1 yılSevdiklerinin yanında olmaması, yalnız kalmak.. fena koyar
20 YorumlaGorseldekine katılıyorum 😅
Akılla kalp çekişmesi insanı en zora sokan şeydir20 Yorumla
+1 yılÇok özleyip de elinden hiç bir şey gelmediği zamandır.
20 Yorumla
+1 yılSevdiklerinden birini kaybettiği, geri getiremeyeceğini bildiği an...
20 YorumlaBerberde saçını yıkkattığın an
O an dayasa bile bişey yapamıyorsun20 Yorumla
+1 yılTuvalette işi gördükten sonra taharet musluğunda su olmadığını gördüğü an
20 YorumlaElinden hiçbirşey gelmeyip sadece olanları izlemek zorunda kaldığın zaman.
20 Yorumla
+1 yılİçip gidecek yer bulamayınca uyuduğum zaman flflfkdlf
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 5,6b cevap paylaştı.
+1 yılHerşeye rağmen ekinden birsey gelmediği an... Bundan büyük çaresizlik olamaz...
20 Yorumla İnsanın en çaresiz kaldığı yer yapılacak herşeyi yaptığı halde durumu değiştiremediği yerdir.
20 Yorumla
+1 yılElinin kolunun bağlı olması...
31 Yorumla- +1 yıl
Hihiii😔
kimsesiz kalmasıdır ailesi akrabaları sevgilisi eğer evliyse karısı gittiğinde kimsesiz kaldığın o an en çaresiz anındır
10 Yorumla
+1 yıluzaklara gitmek isteyipte mantıklı düşününce gidemeyeceğini bilmektir
20 Yorumla
+1 yılİstenilen şeyin olmayacağını veya olamayacağını bilmek baya çaresiz ve kötü hissettiriyor
20 Yorumla
+1 yılSevdiğinin evlendiğini görüpte, birşey diyememesi 😞
20 Yorumla
+1 yılAçlık, parasızlık, kimsesizlik, hastalık.. Rabbim yardımcı olsun..
20 Yorumla
+1 yılİnandığı , uğruna yaşadığı herşeyin yalan olduğunu öğrenmesi.
Siz hiç yaşarken öldünüzmü?20 YorumlaBakmayı değil görmeyi öğrendiği zaman (her şeyin farkına vardığı an)
20 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 616 cevap paylaştı.
+1 yılÖlümle karşılaşınca kimseyi geri döndüremiyor
20 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 14b cevap paylaştı.
+1 yılElinden hiçbir şey gelmediği andır
20 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 9,9b cevap paylaştı. Caresi olmayan herşey olumcul hastalik
20 YorumlaKendi adıma çocuğumun başkalarına baba demesi..💔
20 YorumlaMantik ve kalp catistiği zaman
20 Yorumlaanlatamadigi anlasilamadigi zaman
20 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 11,5b cevap paylaştı. Ölüm karsinda çaresizdir insan sadece
20 YorumlaSevdiklerini kaybetmek
20 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 868 cevap paylaştı.
+1 yılSevdiklerini kaybetmesidir
20 Yorumla Sevdiğimin benden uzak olması 😥
20 Yorumla
+1 yılHic umudun olmadığı zamanlar
20 YorumlaEn kötü anında yalnız olduğunun farkına varması.
20 Yorumla
+1 yılKork o insandan, herşeyi yapar
20 Yorumla
+1 yılGandalf katılıyorum.
210 Yorumla- +1 yıl
Reis insan etiket yapar 😂
- +1 yıl
Gör diye yapmadım 😄 katıldığımı söyledim sadece 😄 benim yerime açıklamış sın zaten aynı şeyi tekrarlamıyım dedim
- +1 yıl
@LacivertGandalf 😂😂
- +1 yıl
Etiket yap la bidaha 😄
- +1 yıl
@LacivertGandalf Reklama ihtiyacın yok. 😄 Ve her şey den haberin olmasın. Yapmayacam hehehe 😎
- +1 yıl
Pislik 😒 sjsjsj
- +1 yıl
Gandalf @karamelaaaa bak hazır da bekliyormuş hehehe 😄👍 gül gül tam gülemedin
- +1 yıl
Gıcık 😂
- +1 yıl
Memnun oldum. Bende Abdurrahman 😄
- +1 yıl
😏😏 evet gicigim
+1 yılŞu an okadar caresizim ki
10 YorumlaAşkın karşılıksız olması
10 YorumlaGüçsüz olduğunu anladığı an
20 YorumlaÖlüm
40 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 3,6b cevap paylaştı.
+1 yılYalnız aldığı andır
20 Yorumla
+1 yılölüm anı
20 Yorumla
+1 yılBir hiç olduğunu anladığı zaman.
20 Yorumla- Devamını Gör (16)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem