Bazen bazı şeyleri yapmak için bir türlü fırsat bulamayız. Bulduğumuz zamanda bırakmak istemeyiz. Tatilimi uzatarak ruhuma ve kendime en güzel hediyeyi vermiş oldum 😎😂😂Kendine bir şeyler armağan edemezsen, kendine yabancılaşırsın. Ruh sadelik ister, incelik ister, onun olanı ister...
Ruhuma ne iyi gelir.. bu soruyu okuyunca biraz düşünme gereği hissettim.. Sanırım benim ruhuma en iyi gelen şeylerden birisi sessizlik karanlığın içinde bir köşede oturup sessizliği dinlemenin bana çok iyi geldiğini keşfettiğimden beridir rutin bir şekilde arada bunu yapıyorum..
Sonrasında uçsuz bucaksız gökyüzünü görebileceğim bir yer bir dağ mesela oturup aslında bu kocaman gökyüzü altında bir hiç olduğumu düşünüp hırslarımdan öfkemden arınmak için yaptığım terapi..
Ve son olarak bir tatil dinlenme var olduğum yerden uzaklaşma bunu yapamıyorum bir süredir ancak yapma zamanım geldi geçiyor..
Manzara ne kadar güzel ya. İnsan burada gerçekten bir ömür yaşayabilir. İnsanın kendine gerçekten böyle güzellikler yapıp şımartması lazım. Hep başkalarından ve çevremizden bekliyoruz. Fakat kendimiz için hiç bir şey yapmıyoruz genelde. Oysa ki sen kendine değer vermezsen başkalarından bunu beklemeye bile hakkın olmaz. Benim ruhuma iyi gelecek şey sanırım böyle dağ bayır tatil yapmak. Kafayı bu şekilde biraz dağıtabilirim.
Bende oralardayım 😂kuzenime gitmiştim oraya çıktık. Resmi görsel olarak koydum amaann kim bilecek neresi olduğunu dedim içimden sen açık adres verdin😬😬😂
Kişilik & Karakter konusunda 32,5b cevap paylaştı.
Ruha iyi gelen şeyler dostlar ve arkadaşlar, aile, müzik şöleni, bir tablo, efsane manzara, bir kedi sesi, gün batımı veya gün doğumu, yağmur çiseleme sesi, çikolata yemek, maç izlemek, film dikizlemek, seks, kitap okumak yani ruhun neyi arzu ediyorsa onu yapmak insanın ruhuna, çakralarına, duygularına ve aklına her türlü tatlı hormonun dopaminin salgılanmasını sağlayarak insanı iç ve dış huzura erdirebilir.
Ruha iyi şeyler yansıtabilmek adına önce karanlıklardan arınmak ve bizi strese alan olay/kişilerden uzak kalmak gerekir. Hayatı sevdiği şeylere adayarak yaşamak gerekir. Doğayı gezmek, spor yapmak, meditasyon yapmak, eğlenceli aktiviteler üretmek, bize iyi gelecek insanlar ile vakit geçirmektir. Sevip sevmediklerini ayırarak kendi kendimize iyi gelmek en kolayı. Yeter ki kafaya takmaya zaman bırakmayalım çünkü bizi demoralize edecek en ufak şey tüm sırrı bozacaktır.
Ruhuma iyi gelecek şey Hatay'ın en uzun sahilinde elimde bira diğer elimde sigara ile uzun bir yürüyüş yapmak olabilir. Biraz sessizlik , yanımda sevdiğim bir insan , hafif müzik eşliğinde , konuşmadan kurulan hayallerle beraber geçen bir vakit. Yarın ki işi düşünmeden , hayatı dert etmeden , sorumluluklardan uzaklaşarak geçirilen bir hafta böyle olsa kendime çok iyi gelirim. Bedenler dinleniyor ama kafa dolu oldukça sabahları insan yorgun uyanıyor.
Ruh ne bilmiyorum ama beyne en iyi gelen şey dopamin ve serotonin, yeterli düzeyde dopamin ve serotonin salınımı olan insan bir mağarada tek başına bile mutlu ve keyifli olabilir. Bazen psikolojik buhran yaşarım ve bu günlerde o buhran dönemleri benim için, hiç birşey mutlu etmiyor. Ne tatil, ne para, ne yemek içmek, kısaca hiçbir şey.
Benim için dua etmek. Dünya insan adiyla anilan ama iblisin. oyuncaklari yüzünden çok kötü bir yer oldu. Bir yaratıcının varliğini bilerek ellerimi açip dua etmek, rahatça her şeyi anlatabileceğimi. bilmek bana huzur veriyor. Elhamdülillah Müsliman' ım. : ))
Evet bu tatili sabırsızlıkla bekliyordun zaten 😄 Ben kimsenin olmadığı bir sokak da yağmurda akşam vakti yürümek isterim. Bunun iyi geleceğini biliyorum
Dagbasinda deniz manzarali havuzlu bir villada tatil yapmak benim Şu an ruhuma gelebilecek en iyi sey yakinda giderim herhalde🙂🙂 Is yoğunlugu beni bitirdi.
Abi benim ruhum birşeyler yontarken beni iyi hisset diryo hada Osmanlı döneminde sefeden gelen gemiciler bu yön temle kendilerin 1 hafta dinlendirilmiş
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Benim düşüncem doğa yeşil ve mavinin iyi gelmeyeceği şey yoktur.