EQ eksikliğinden. Bu da ailede başlıyor. Yani genelde aileler kız çocuklarında daha çok sevgi ve duygu gösterirler, erkek çocuklarına ise daha düzdürler. Bu yüzden çocukluk çağından beri erkeklerde duygusal zeka gelişmez. Ve bu yetişkinlik dönemlerinde ince düşünememek, hatta hödükleşmek gibi kavramlara dönüşebilir. Tabii bu sadece erkekler için geçerli olan bir kavram değil, bazı kızlarda bile gözlemlenebilir, ailelerinden yeterince duygusal etkileşim anlamadılarsa, olabiliyor. Fakat dediğim gibi çoğunluk erkeklere ait.
Valla benim gördüğüm kadarıyla erkeklere kızlardan daha fazla sevgi veriyolar. "Agucuk gugucuk.. oyyy oğluşum, paşam... Ayağına yemek getirdim ye aslanım" diye diye ana kuzusu, karşı cinsi sevgili, eş değilde annesi gibi hissettiren, trip kapris yapan erkek o kadar çok ki... Özellikle Türkiye'de.. Ne kadar sevgi görseler de düzler.
“Erkek adam böyle davranmaz, ağlayamazsın, bu oyuncaklarla oynayamazsın, bir işe yarayıp çalışmalısın, sen erkeksin kızların sözünü dinleyemzsin, bu devlette bir erkek olarak doğdun mecburen askere gitmelisin… vb.” Maalesef bu baskılardan dolayı daha az duygu görüyorlar.
Yok duygusal açıdan doyurulmuş arkadaşlarım oldu, düşünce biçimine şaşırıp kalıyordum. Bir kadın gibi çok ince düşünüyordu, kendimi onun yanında erkek zannediyordum. Aileyle alakalı yani.
Biz kadınlar aynı an da onlarca düşünceyi zihnimizden geçirip üzerine de yorumlar yapabilecek bir yeteneğe sahibiz. Ama erkekler daha çok, tek bir çizgi üzerinde ilerleyip ya "evet" ya "hayır" netliğinde bakıyorlar olaylara. Bu da dengeyi kuruyor zaten. İki tarafında çok ince detaylarda boğulması hayatı zorlaştırırdı.
Bunu bende çok merak ediyorum. Konuşurken bile duygularını ifade edemiyorlar. Birde onlar tek konuya odaklanarak ama biz o olayın her anını düşünüyoruz mesela... bu gibi bence
Mümkün değil. kadın güzel bir sofra nasıl hazırlarım diye düşünür erkek o sofradaki yiyecekleri nasıl alacağını. kadınlar bütün özel günleri hatırlayacak kadar ince düşünür erkek hediye almamak için hangisini gecistirebilirim diye düşünur. her konuda kadinlar en iyisini erkekler en iyi en güzelini nasıl sunacağını düşünür.
Kadınlarla erkeklerin beyinleri bilimsel olarak farklı çalışıyor.. Kadının beyni daha detaylı çalışırken erkeğin kadına göre biraz daha düz çalışır ama bu bazen değişiklik gösterebilir. Erkekler mesela genelde bir sorun olduğunda kaçarak, konuşmayarak baş edeceğine inanır kadın ise konuştukça çözüleceğine inanır. O yüzden bir sorun olduğunda kadın sürekli erkekle konuşmaya çalıştığında, erkek o an kendi alanına kaçmak istediğinden kadını dırdırcı görür ve soğur. O yüzden erkekler kadın beynini, kadınlar erkek beynini iyi kavranmalı ona göre ortak noktada anlayış içerisinde buluşulmalı.
Kadın erkek hak olarak eşittir ama özellik olarak, biyolojik olarak farklıdırlar. O yüzden bu "eşitlik" konusu fazla abartildigindan bu konularda da eşit gözüyle bakıldığı için hata yapılıyor. "Karşımdaki karşı cins ve beyni farklı şekilde calisiyo" denmesi lazım. Kadın ve erkek birbirinden farklı ve birbirini tamamlayan özelliklere sahiplerdir. Eşit değillerdir sadece "haklar" konusunda esitlerdir.
Bütün erkekler de kadınlar da ayni degil. Odun gibi olan onemsiz goren kadınlar da görüyoruz ince dusunceli erkekler de. Bunun sebebi dusunce seklimizden dolayı. Siz detaylara daha çok onem veriyorsunuz biz resmin geneline.
İnce düşünen seven sayan erkek leri dolandırıp vermez kadın harcar hatta öldürür. Döven satan tecavüz eden asaglayan şiddet cinayet sabıkalı alkol madde bagımlısı erkek lere köpek olur
Şöyle örneklemek gerekirse farkettiyseniz kızlar okumaya daha hevesliyken erkeklerde ise o heyecanı göremessiniz, boşverip geçerler amaaan canım bunu istemiyor diye geçiştirirler kadınlarda ise gerçekten iyi huylarını örnek alıp ona göre davranmak lazım
Emin ol bir sürü ince ve görgü kurallarını bilen erkek ile tanıştım. Hepsi karşıdaki sadece insan olduğu için böyle davrandılar. Senin etrafında hoç böyle insan yoksa sana tek tavsiyem çevreni değiştirmen.