Ya da terk eden mi güçlü yoksa terk edilen mi? Çok kompleks bir durum. Geneliyatta geride kalanın acı çektiği söylenir ama bence giden bu acıyı daha önce çekip , benimsemiş ve harekete geçmiştir.
Tabi ki terkedilmek terkeden bunu bilerek yapar kıracağını düşünmeden ama terkedilen habersizdir kirilacagindan geride kalması bu aşkı unutmadı onun için oldukça zordur ama giden zaten gitmek istediği icib gider kalanda kalmaya mecbur hisseder kendini hep...
Bu duyguyu yaşamadım ama aldatıldım o yüzden boşandım. İkisinde de mağdur olan taraf var sonuçta. Ne yaşadıkları önemli sonuçta.
Terk eden taraf zaten yükünü tutmuştur. Kaybedecek bir şeyi yoktur. Bunun hesabını zaten önceden yapmıştır.
Dedim ya bu duyguyu yaşamadım ama terk edilen için kişinin dünyası başına yıkılır bence. Çünkü apansız, aniden, nedensiz bir şekilde oracıkta orta da sahipsiz kalmıştır.
Şöyle misal vereyim şayet kabul görür ise. Kendinizi limana bağlanmış bir kayık olarak düşünün. Sizi hayata tutan sadece limana bağlı olan o iptir, halattır. Sizi hayata tutan limana bağlı halatı düşünün. O çok değer verdiğiniz o kişi geliyor ve sizin halatınızı çözüyor. En güvendiğiniz insan, hiç yapmaz dediğiniz o kişi beklemediğiniz bir anda hayat bağınızı koparıyor. Ve siz sessizce, çaresizce hiç bir şey anlamadan limandan uzaklaşıyorsunuz. Sesinizi duyan yok yapa yalnız Denizde ufka doğru sürükleniyorsunuz.
Peki bunu hak edecek ne yaptınız. Gönül bağım dediğiniz insan sizin ipinizi tabiri caizse koparıp attı. Yerinden çıkarmadı dedim ya. Uçurumun kenarından atılmak gibi.
İşte Canlar bana göre terk edilmek zordur. Size göre nasıldır bilemem. Ben bu Pencereden bakınca bunu görüyorum. Ya siz ne görüyorsunuz.
Terkeden zaten her şeyi bitirmiştir. Terkedilen için de her şey bitmiş olsa dahi keşke ben önce davransaydım diye düşünür. Dolayısıyla terkedilen için her türlü zor gelir.
Kimin güçlü olduğuna gelince, O aşamaya kadar dayanma gücü ve sabrı gösteren terkedilen taraftır.
Ayrılmak gerekirken ayrılmadan devam etmek en zoru. Terk eden cesaret etmiştir, terk edilen cesaret edememiştir. Fark sadece bunda. Cesaret edemeyene bir tık daha zor tabi.
Terk etmek cunku icinde sevgi bitmis ve taraflarin artik birbirini kandirmasindan dolayi birinin cikip bu cesareti gostermesi cidden zor bir karar olabiliyor bazen.