Nereye baksam tanımadığı halde karşı tarafa soğuk balık gibi bakan insanlar ve kendisine değer vermeyen insanların peşinden umarsızca koşanlar evet İnsan değerini ölçmeyi ne kadar biliyoruz?
Cevabın nedir?
Evet, bahsettiğin durum fazlasıyla mevcut da değer ölçmek nasıl oluyor aga :/ Belki de kendimizi kaptırdığımız hayat telaşı insanları bu hale getiriyor. Aldığımız
nefesin bile hesabını tutarcasına bir yaşamak.
Eğer değer bilmek dersen onu bilirim. Ben bana değer veren insanların kıymetini bilmeyen biriyim, farkındayım. Tanımadığım insanlara soğuk balık gibi bakma durumu mevcut değil en azından öyle zannediyorum. Bu konuda bir eleştiride almadım. Bana değer vermeyen insanların peşinde koştuğumu hatırlamıyorum. Az daha düşüneyim. Sayende bir muhasebe yaptım he :D015 Yorumla- +1 yıl
İyi düşün sana değer veren birinin kıymetini bilmemiş olabilirsin. ayrıca sana değer vermeyen birinin peşinden de gitmiş olabilirsin :)
- +1 yıl
Olabilir beşeriz şaşarız. :) aa evet yakın birinin peşinde çok dolandım. Akrabam olduğu için bağ kurmaya çalıştım. Kerameti kendinde sandı başka bir tarafıyla konuştu ben değer verdikçe en sonunda patladım ağzıma geleni söyledim yüzüne bakmıyorum şimdi.
Kıymet bilmediğimi de daha önce belirtmiştim zaten :) - +1 yıl
Yazık ne olursa olsun. Değeri bitirmemek lazım yoksa kendi değerimizi kaybederiz.
- +1 yıl
Hak etmişlerse birşey diyemem ama hak etmedikleri halde böyle yapıyorsan yanlış.
- +1 yıl
Bana sorarsan hak eden hak ettiğini buldu ama objektiflik adına hadi yine ortada bırakayım. İşin kötü tarafı sildiğim insanlar kırgınlıkları unutmak için bir adım attığında ben karşılık veremiyorum. Yok dediğimde cidden o insan artık yok oluyor benim için. Bu halime şaşıryordum buna da alıştım. Çabuk unutan biriydim, kin tutmak için dua etriğim hatırlıyorum. Çünkü aynı hataya düşmek, pişmanlık yaşamak istemiyorum. Samimiyetsiz kalplerin sürekli şüphe içinde bulunduğu ortada kalmış insan ilişkilerindense ya varsın ya yoksundur. Ortası yok.
- +1 yıl
Senin durum iyi birşey değil, çünkü sen değer vermekle, hata yapmayı birbirine karıştırmışsın. Bir insan aldığı değerin kıymetini bilmediğini anlayıp geri dönmüşse o artık bir hatadır. Hatalara karşı bu kadar katı olmak yanlış Bu zayıflık göstergesidir.
- +1 yıl
Bunu sık sık yapmıyorum. Bu şekilde yok saydığım insan sayılı. Baktım da 3 kişi olmuş şu zamana kadar. İnsanlar her zaman kıymet bildiklerinden değil vicdanlarının arada bir çıkardığı cızırtıyı susturmak için de geriye dönüp bir toplamaya çalışırlar. O an amaç sadece rahatsızlığı gidermektir.
- +1 yıl
Bunu konuda haklısın.
- +1 yıl
Yok estağfurullah zaman ayırıp değer verdiğin için çok teşekkür ederim. Yoksa konuştuğumuz konu ile çelişmiş olurum. Hatta sana mesaj atayımda arada konuşuruz. Nede olsa ili değer bilen insan karşı karşıya olacak.
- +1 yıl
Sana mesajı salladım. Cevap verip, vermemek sana kalmış, değerlendirip, değerlendirmemek sana kalmış.
- +1 yıl
Neden sana deger veren insanlarin kiymetini bilmiyosun
- +1 yıl
@bahardali
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılİlk başta herkesin sırf insan olmasından ötürü hak ettiğini düşündüğüm bir yaklaşımım vardır; saygılı ve güleryüzlü. Lakin sonrasında kişilerin tutumları bunu koruyup korumayacağımı belirliyor. Haddini aşana bye diyoruz. Geri dönüşüm kutusuna bir daha dönmemek üzere postalamak pek keyifli. Haliyle değer konusunda kendimi oldukça başarılı bulurum.
113 Yorumla- +1 yıl
Oldukça olmuş bir tutum. Sanırım baya deneyim yaşayarak bu duruma geldin.
Cevap sahibi+1 yılTecrübeler -öğrenmesini bilene- en iyi öğretmendir:)
- +1 yıl
Ben bu konuda fazla toleranslıyım sabır taşım çatlayınca da her şeyi bir kalemde yakıp yıkıyorum. Keşke daha az tolerans gösterip daha kısa zamanda yol verebilsem. En azın dan sonunda böyle acılı olmaz.
Cevap sahibi+1 yılDoğru bir tespit yanlışları çözmede en büyük adımdır. Haliyle bunu tespit ettiysen devamını da getirmek gerekiyor, defalarca aynı hataları yapan insanlara tolerans gösterirsen kendine olan saygını çiğniyorsun demektir. Yumuşak başlılığın saflığa dönüşmesin. Sonra senden gider.
- +1 yıl
Valla saf vbir insan değilim ine ucu kadar yanlış yapılsa hemen görüyorum ama neden hep fazla anlayış gösteriyorum. Birikince de çok fazla yıkıcı oluyorum. Yani sürekli verdiğim değeri bilmeyen birine yol vermek nedense bana zor geliyor.
Cevap sahibi+1 yılYapın öyledir. Doğan gereği. Ama yapın bu diye bunu sürdürmek zorunda değilsin. İnsanlara defalarca şans vermek de bir kötülük aslında. Çünkü böyle yapa yapa o insanı kötülüğe meyillendirebiliyorsun. Nasılsa tepki görmüyorum diye devam ediyorlar. Haliyle sen onları silip atacaksın ki anlayacaklar hatalarını. Sen de sil ki hizmet etme kötülüğe. En azından anlamasalar bile kendini uzak tutmuş olursun pisliklerinden.
- +1 yıl
Maalesef tam anlattığın gibi olay ilk defa bu kadar iyi ve kısadan özetleyen oldu. teşekkür ederim. İş yerinde bazen mecburi konuştuklarım da oluyor. Bu durumda ne yapmam lazım?
Cevap sahibi+1 yılTecrübe işte:) Rica ederim.
Tamamen uzaklaşamasan bile mesafe koy. Tavırların ile belli et. Ayrıca en güzeli şudur, tavırların ile belli etmek ile birlikte "umursamamak"... Hak etmeyen insanlar zerre umrunda olmasın.- +1 yıl
Anladım. Mesafe koymak bu işin en doğru yolu sanırım.
Cevap sahibi+1 yılÖyle. Her durumda peki diyen biri olmamak lazım.
- +1 yıl
Umarım bu mesafe işini abartıp buz dolabı olmam kendi sorumun daki soğuk balık durumuna düşmem.
Cevap sahibi+1 yılİyi niyetini suistimal edenlere koy mesafeyi. Herkese değil tabi ki.
- +1 yıl
Ölçülü olmak önemli tabi.
"Kendisine değer vermeyenin peşinden koşmak"... Aşağılanmaya karşı bir tepki aslında. Yani o insanı istediklerinden, "kendine ideal" gördüklerinden değil, sadece kendilerinin "eksik" olmadığını göstermek için bir laf anlatma çabası...
Bazen de, kimi kızlar kendilerine değer vermeyen erkeklere kapılıyor, umursamaz ve duygusuz erkekler değer vermezler ama bu tür erkekler "güçlü" olarak algılanır. Kızımız da "güçlü"yü elde ederek diğer kızlara üstünlük kurmak kaygısında. Yine "eksik" olmadığını kanıtlama çabası.02 Yorumla
Ne değer vermeyi biliyoruz ne de kendi değerimizi. Kimisi ya kendini çok değerli sanıyor. Kimisi ise kendini sebepsizce yerin dibine sokuyor. İnsanların diğer insanlara gösterdiği değerlerde sadece görüntüleri üzerinden dönüyor bence. Biraz önyargıları ve egoları kırsak çok güzel olacak.
01 Yorumla- +1 yıl
Yani kimse kalbini doğru dürüst kullanmıyor.
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
37
Cevap
25Cevap
Bir çok kisi bu konuda berbat. Kendileri değer istedikleri zaman sonuna kadar verilsede bu değer karşı tarafa ayni degeri veremiyorlar maalesef. Veremiyorlar da değil, vermiyorlar.. bu es dost aile arkadaş sevgili.. her biri icin geçerli bir konu. Insanlar zoru oynamaya alışmış. Gerçeği unutuyorlar..
07 Yorumla- +1 yıl
Sana değer vermeyene yol. Ver yok anlamadım diyorsan yürü git l*n de :) Kıymet bilmeyene değer vermek yok. Önce şans vereceğiz baktık olmuyor yol vereceğiz. Senin adın ne yıvrı :) bak ben sana bir şans verdim :)
- +1 yıl
Şansa inanmam :D adım sonas işte daha güzel isim mi olur :D insan bazen gerçekten sevebiliyor ama gerçekten.. ve bu durumu, karsidaki keciye anlatmak çok zor olabiliyor ya da gereği kadar anlatamadigini düşünüyor olabiliyor insan.. bu durumda insan istiyor ki karsidakide seni sevdigini kanitlasin, yani ne bileyim sen ona çok güzel yemek yapiyorsun dediysen o da sana senin guzel bir özelliğini soylemeli. Soylemedigi taktirde insan kendini yalniz hissediyor.
- +1 yıl
Sevi sevipte belli edemeyen keçiler başka bir de değer bilmeyen değersizler başka.
- +1 yıl
İkisi olamaz. Bir insan sever belli eder. Bu ikisidir. İnsan sever belli edemez. Bu birisidir. İnsan sevmez belli eder. Bu eksi ikidir. İnsan sevmez belli etmez. Bu eksi birdir. ola bu anlıyor musun.
- +1 yıl
Belli edemiyorsa bunu niye dert ediyorsun ki önemli olan sevmesi.
Kişilik & Karakter konusunda 2,1b cevap paylaştı. İyi bildiğimi düşünüyorum arada yanıldıgım oluyor tabi ama hangimiz yanılmayız ki? Bana deger verilmediğini düşündüğüm hiçbir ortamın içine girmem, girmeye de çalışmam. Bunun yanında çok sıcakkanlı, girişken, aktif bir insanım. Soğuk balıkla zerre alakam yoktur :)
07 Yorumla- +1 yıl
Valla kendini de karşı tarafı da biliyorsan harika :)
- +1 yıl
Bu sorudan aldığım cevaplardan sonra toplu bir temizlik yapmaya karar verdim. :) Değersizlerin kökünü kazıyacağım.
- +1 yıl
Eminim ki öyledir. Bundan sonra oldukça dikkat edeceğim.
- +1 yıl
Sağ ol bu güne kadar çözemediğim 3 problemden biriydi.
Ben bu bedenim ve ruhum emanet olduğu için, bedenime de ruhuma da zarar verecek üzecek her şeyden uzak duruyorum. Kişi, olay, durum ne olursa... İnsanın değeri aldığı nefesle verdiği nefes arası kadardır. O kadarlık zamanda ne siz hiç olun ne de kimseyi hiç edin.
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 735 cevap paylaştı.
+1 yılHerkese aynı yaklaşırım. Olabildiğince samimi. Ama çoğusu o kadar kibirli ki, sen ona gülümserken bile sana yukardan bakmaya çalışıyor. Soğuk davranan insan daha değerli oluyor bu yüzden. Gülümsediğin veya yakın davranmaya çalıştığın zaman insanların gözünde düşük kalıyorsun.
03 Yorumla- +1 yıl
Seni taktir ettim oldukça yüce gönüllüsün. Böyle devam ettiğin sürece arada karşına iyi insanlarda çıkar. Sana düşük davrananlara hemen yol ver. O zaman onlarda az olsa da ne bök olduklarını anlarlar.
- +1 yıl
İnsan insana değer vermiyor ki. Söylediğim gibi, yakın davranmaya çalışıyorum, karşılık vermiyor. E bende haliyle araya mesafe koyuyorum. O zamanda sen kibirli oluyorsun. İlla ki peşlerinde koşacağız, yalvaracağız.
Ve maalesef ki, karşıma henüz çıkmadı öylesi. Tek umudumuz o hadi bakalım :) - +1 yıl
Böyle olamaya devam. Et doğru yoldasın.
Ben insanı Rabbim'izin yarattığı bir kul olduğunun farkındayım. Her insana saygım var. Ayrı ayrı ölçülendirmenin anlamı olmadığını düşünüyorum. Biliyorum ki şu an türlü türlü günahın içine girenler, kötülük yapanlar, haksızlıklar yapanlar ahiret günü geldiğinde Rabbim'izden af dileyecekler. Ha bu demek değildir ki gidip teröristine kucak açacam ya da tecavüzcüsünü destekleyecem. Benim insan olarak insana saygım var.
00 YorumlaKendime duydugum saygi ve kendime verdigim deger;
kendimden baskalari icin gerekmedikce, istemedikce, deger görmedikce tavizlerde bulunup, fedakarlik etmemi engelliyor.
Bu da benim icin bir ölcüt sayilir
Bu konuda dikkatliyimdir13 Yorumla- +1 yıl
Bir taraf değer vermeden değer başlamaz. İlk değeri veren gönlü daha büyük olandır. Değerin kıymetini bilen en az onun kadar yüce gönüllü olandır.
- +1 yıl
Dua et şansına yüce gönüllüler gelsin. Yoksa bu yüce ve güzel değer bilme kabiliyetin hiç ortaya çıkmayacak.
- Kişilik & Karakter konusunda 3,8b cevap paylaştı.
+1 yılinsana vereceğimiz değeri saygı mantık edep ve haya cercevesi içerisnde belirrleriz.. ben böyle düşünüyorum... mantıklı olmayan bir kisi dediğin gibi umarsızca hakketmediği olayları (kötü) yasatacak insanların pesinden koşar.. ama bazen bunu kisi farkedemez.. kendisine bir DUR diyemez.. ama demelidir.. cünkü sonunda kırılmak hüsrana ugramak vardır. bu acıdandır ki kimseye mantık cevresinin dısında yaklasmamak farz olur..
00 Yorumla Ne kadar insan yani önemli insanlar kaybettiysek, diğer insanları onların yerine koymaya çalışır kendimizi avuturuz... Fakat gerçek manada en yakınlarını kaybedenler diğerlerin değerlerini daha fazla ölçeroz
02 Yorumla- +1 yıl
İlla kaybedince anlıyoruz diyorsun.
+1 yılBu sebeple ürkek insanlara karşı daha sefkatliyimdir. Gereksizce burnu havada, küstah insanlara karşı ise kustahim ben de. Kişilere ayna gibi yaklasirim. Ne gösteriyorsa bana onu yansitirim kendisine.
111 Yorumla- +1 yıl
Yani değer verenin kıymetini bilirim diyorsun.
- +1 yıl
Değeri hangi maksatla verdiği de önemli. Ona göre diyorum
- +1 yıl
Oooo sen çıkarcıları ve sapıklarıda ayıklarım diyorsun :) Sen tam bir süzgeç.
- +1 yıl
Elimden geldikçe ayikliyorum ve geriye pek az şey kalıyor...
- +1 yıl
O zamanda yalnızlık kalıyor.
- +1 yıl
Ömür boyu
- +1 yıl
Ne olacak bu halimiz. Sil sil nereye varacak. Şimdi bende yine toplu bir silme işine gireceğim bu gün karar aldım.
- +1 yıl
Belki de suzegin deliklerini ufaltmak lazım, bazi şeylerden feragat etmek lazım. Ya da ben buyum diyip yola devam etmek
- +1 yıl
Valla anlayışlı olmak bir işe yaramıyor. Verdiğin değeri daha çok kullanıyorlar. Değersizlerin alayına yine yol vericem. Artık özelikle kıymet bilen insan arayacağım.
- +1 yıl
Gazan mübarek olsun Malkoçoğlu 😊😊
- +1 yıl
Sağ ol Kahpe Bizans'ın Yiğit Güzeli, :)
Kişilik & Karakter konusunda 3,3b cevap paylaştı. Fırsat veririm birkaç kez... tükendiklerinde biter her şey.
Her insan hata yapabilir bu çok doğal ama aynı hatayı iki kez yapmak hata değil seçimdir...09 Yorumla- +1 yıl
Güzel bir fikir. Taktir ettim Bu arada Nick nin solunda bulunan yuvarlak içerisindeki ''S'' harfi neyi ifade ediyor.
- +1 yıl
Sen bizim apartmanın yöneticisi ha :) Yıllardır burdayım sana hiç denk gelmemiştim.
- +1 yıl
Bende 3 yıldır buradayım hiç denk gelmiş miydin bana?
- +1 yıl
Bende hatırlamıyorum. Buranın en eski en varşoş hallerini hatırlıyorum. ama sana denk gelmedim :(
- +1 yıl
O zaman varlığınızı öğrendiğime memnun oldum. Sayın apartman yöneticimiz :)
- Kişilik & Karakter konusunda 335 cevap paylaştı.
+1 yılAdamina gore davranirim. Iyiyse iyi olurum kotuyse kotu olurum. Dostun kredisi bitmez. Ama kuru kalabalik kimseyede kredim yoktur. Kim nekadar degerliyse degerince muamele ederim
01 Yorumla- +1 yıl
Değer de vermek lazım sadece değer veren değer vermek olmaz. Hep almak olmaz. Arada duru durur ken vermekte lazım
+1 yılBen ne olursa olsun iyi davrananlardanım kimi zaman... Bana kotu davranan birinin ezildiğini görsem bile onu koruma ihtiyacı duyarım korumazsam kotu olur içimde bir vicdan azabı çekerim
02 Yorumla- +1 yıl
Ne diyim helal olsun. Ama sen yinede sana zarar verenlere bir az dikkat et.
- +1 yıl
Şöyle diyeyim kavgada karşımdakine en fazla bir kaç tane vururum dövüyorsam sonra bir acıma duygusu gelir vuramam
+1 yılAnlik değerlendirmeye çok meraklıyız. bir insandan cok yardim görsek de bir küçük sözüne darılır küseriz. ben öyleyim malesef :( önyargı denen şey de nasıl yokedilir daha çözümü bulunamadi :/
03 Yorumla- +1 yıl
Kötü birşey bu gibi şeylere çözüm Mevlana gibi yüce gönüllü insanları okumaktan geçer.
- +1 yıl
Haklisin. insanlarin kendilerine deger vermediklerinin pesinden kosmasi acima duygusu uyandiriyor bende. disardan boyle gorundugunun farkina varsa yapmaz die dusunuyorum
- +1 yıl
İnan bana çoğu farkında değil ve değer görmedikçe dahada deli gibi koşuyor.
+1 yılCanın yana yana zamanla öğrenirsin, kime ne kadar değer vermen gerektiğini.. ve sonunda kime değer versen elbet görürsün zararını. belkide bu yüzden çoğu insan bırakmıştır değer vermeyi.
017 Yorumla- +1 yıl
Sen çok şey yaşamışsın sanırım. Bir şey yaşamayan böyle bir cevap veremez.
- +1 yıl
Öyle işte. :)
- +1 yıl
Umarım kendin gibi değerli insanlarla karşılaşır ve mutlu olursun.
- +1 yıl
Teşekkür ederim inşallah, sizde.
- +1 yıl
Ben zaten bunun farkındayım. Verilen değerin kıymetini iyi bilirim.
- +1 yıl
Bende bilmiştim, ve bilirimde ama insanlar karşısındakinin 'de insan olduğunu ve bir kalbi olduğunu düşünemiyorlar bir bardak gibi savurup atabiliyolar, herşeyi yok ediyorlar, nadir yani değer bilen insanlar. Ve sonunda malesef o değer bilen insanlarda yorulup pes ediyorlar böyle böyle azalıyor değer kavramı.
- +1 yıl
Değersizlere yol verip değer verenleri aramaya devam. Düşünsene iki değer veren bir arada hayat o zaman ne güzel olur.
- +1 yıl
Kaldımı acaba diorum artık öyle insanlar o yüzdn (Düşünemedi).
- +1 yıl
Sen ikizler veya terazi burcu musun?
- +1 yıl
Hayır ikiside değil neden ki?
- +1 yıl
Bunların maneviyatı yüksek olur. Ne peki?
- +1 yıl
Yay. :)
- +1 yıl
Büyük filozoflar yaydan çıkar. :)
- +1 yıl
Öyle olsuun :))
- +1 yıl
Birde dünyanın en çekici kadınları mesela Gülşen Bubikoğlu ve Scarlett Johansson gibi :)
- +1 yıl
S. J severim. başarılı bir bayan
- +1 yıl
Evet öyle. Sende de vardır. O başarı ve yay çekiciliği ile güzelliği :)
+1 yılBen deger veririm yapim bu cunku. Kazik yemis oldugumda bile ihanete ugradiginda bile. Balik hafizaliyim surekli hatirlayip kendime iskence etmem nefret edemem kimseden
01 Yorumla- +1 yıl
Nefret etmek değil de sürekli aynı duruma düşmek acı verici olmuyor mu?
+1 yılön yargisiz herkese esit yaklasiyorum.. ancak sonunda bana deger verenler ve deger vermeyenleroluyor bana nasil davraniyorlarsa ayni sekilde karsilik görüyorlar
10 YorumlaHiç bilmiyoruz, ya da biliyoruz da sevdiğimiz için ağzımıza da sıçsa görmezden gelip değer vermeye devam ediyoruz
010 Yorumla- +1 yıl
kaybeden hep biz oluyoruz. Değerimiz hep sıfır oluyor.
- +1 yıl
Ama onlar yüzünden diğerleri de bizi öyle görmeye başlıyor. Bunu hiç düşündün mü?
- +1 yıl
Değersizler den zarar görmemenin en iyi yolu uzak mı durmak?
- +1 yıl
Başka önerin var mı? Mesela iş arkadaşların la mecburen konuşmak zorunda oluyorsun?
- +1 yıl
Hayat çözemediğim 3 sorundan biri bu güne kadar geri kalan her şeyi çözmüşümdür.
- +1 yıl
Kusura bakma sana mesaj yollayıp rahatsız ettiğim için ama anlatıkları çok benzer geldi. Bana bir az daha yarımcı olur musun? Sana bunu özelden yazdım ama mesaja kapalısın.
Normalde disariya gulen bir insanimdir ama bir keresinde biri ne gulumsuyorsun diye bagirdi ıı o gunden beri soguk balik bildigin duygusuzcs bakarim karsindaki insana
01 Yorumla- +1 yıl
Bir handaval yüzünden kendin olmaktan vazgeçme. Öylelerine yol ver gitsin.
Ön yargılarımızla yaşıyoruz insanları anlamak için çaba harcamıyoruz sadece gördüğümüzle ilgileniyoruz bence bundan dolayı:D
010 Yorumla- +1 yıl
Peki sen ne kadar değer biliyorsun. Veya biliyorsan hakkını veriyor musun?
- +1 yıl
Birazcık dikkat ve çaba ile değerli insanlar la çok güzel bir hayat yaşayabilirsin.
- +1 yıl
Elden geleni yapabiliyorsan ne güzel.
- +1 yıl
Açıkçası ben değer vermeyi alınması gereken güzel bir risk olarak görüyorum. Çünkü değer vermek yüce bir gönül işi verilen değeri bilmek yine yüce bir gönül işi denemeden böyle güzel gönüllerin birbirini bulması iş zor. Bu yüzden değer verip duruma göre değerlendirmek lazım.
- +1 yıl
Bu konuda anlaştığımıza sevindim :) Tanımaya değer birisin.
önyargılar var ama önyargılarda doğuştan gelmiyor kendimizi bilmeden yola çıkıyoruz birde peşimizden kişileri sürüklüyoruz sonuç hüsran her şeyi iyi tartıp düşünmek gerek defalarca düşünüp öyle devam edilmeli
010 Yorumlaİyi bir düşünce peki böyle davranarak sonuca vardın mı?
- +1 yıl
Yapanı bulmak lazım o zaman gönüllerin dansı olur. :)
- +1 yıl
Muhakkak ki denk olanlar çıkar. İyi aramak, iyi çaba göstermek lazım.
- +1 yıl
Belki dibindesin. Belki şu an o anın içindesin iyi bak görmek lazım.
- +1 yıl
Belki tanımaya değer, tanımadığın biri, değerin ne demek olduğunu bilen biri :) Bir aday çok yakının da :)
Bir insan bana ne kadar değer verirse benim için de o kadar değerlidir.
117 Yorumla- +1 yıl
Ya karşı taraf da senin gibi değer beklerse o zaman değersizlikten bu dünyada göçüp gidecek misiniz?
- +1 yıl
Ama herkes mutsuzluktan şikayet ediyor. Mutsuzluğun malum kaynaklarından biride bu.
- +1 yıl
Mesafe yapayım derken değer verenleri kaçırırsın. Bu iş biraz risk almakla olur. Bir az değer verirsin. Baktın değer bilmiyor yol verirsin. Baktın değer veriyor. O zaman hayat sana güzel oluyor. Yoksa mesafeyle olmaz bu işler.
- +1 yıl
Umarım bu mesafe işinden dolayı sonuçlarından faydalanıyor sundur.
- +1 yıl
İyi ne diyebilirim. Sonuç daha önemli nede olsa.
+1 yılHiç bilmiyoruz, nankörüz seveni sevmiyoruz sevmeyenin de deli gibi peşinden koşuyoruz.
05 Yorumla- +1 yıl
Eğer böyleysen çok acı çekmişsindir.
- +1 yıl
maalesef öyle
- +1 yıl
Değişmeyi deniyor musun?
- +1 yıl
aşık olunca mantıklı hareket edemiyorsun ki önceden böyle değildim insancılımdır kimseyi kıramam üzemem kendimi düşünmem başkalarının iyiliği için uğraşırım falan ama şu an için böyleyim ilgi gösteren erkeklere kapalıyım ama sevdiğim insanın da deli gibi peşinden koşuyorum..
- +1 yıl
İşin içine aşk girdimi elden birşey gelmez. O yüzden sana birşey diyemiyorum.
değer verene hak ettiği değer veririm yalnızca gerisi boşş.. -,-
03 Yorumla- +1 yıl
Hakkını vermek güzel şey arada sende değer ver ki sana da hakkını veren olsun.
- +1 yıl
İyi mutlu ol, gerçi böyle davrana birine mutluluk çok yakındır.
:)
+1 yılDeğer verene 10 kat deger veriyorum belki yanlış ama bilmiyorum kanka
02 Yorumla- +1 yıl
Sana ne veriyorsa 1,25 fazlasını ver 1,5 bile geçmesin 10 kat vermek yanlış olur.
- +1 yıl
Evet öyle
+1 yılönyargılarımızın ve ego muzun esiri oluyoruz bu yüzden kıymet bilmeyi unuttuk
04 Yorumla- +1 yıl
Bundan sonra hatırlayacak mısın?
- +1 yıl
Genelden bahsediyorum
- +1 yıl
Umarım hepimiz hatırlarız.
+1 yılHer zaman karsidaki insana gore davranirim. Degerimi bilmiyorsa da umursamam o kisiyi
015 Yorumla- +1 yıl
Herkese hak ettiğini veririm diyorsun.
- +1 yıl
Herkese hak ettigi gibi davranıyorum :)
- +1 yıl
İyi o zaman mutluluk sana çok yakın veya tam içindesin.
- +1 yıl
Yani pek sayilmaz ama en azindan kazik yememis oluyorum kimseye cok bağlanmıyorum
- +1 yıl
Değer veren birini bulduğunda, iki değer verenin bir arada olduğunu düşünsene o zaman nasıl hayat olur.
- +1 yıl
O guzel olurdu tabii
- +1 yıl
O zaman aramaya ve yeni kişilere değer verme riskini alamaya devam.
- +1 yıl
Ehheheheeheh aynen
- +1 yıl
Bu arada bil istedim. Verilen değerin kıymetini iyi bilirim. :)
- +1 yıl
Eheheheheheh
- +1 yıl
Bu ne demek şimdi. Evet mi hayır mı?
- +1 yıl
Neye evet ya da hayir?
- +1 yıl
Yok bir şey farz et yanlış anlattım, yanlış yazdım :)
- +1 yıl
peki
- +1 yıl
Aaa bu peki ye ölürüm. Hiç kıyamam Yani diyorum. Bak sen değer biliyon ben biliyom bir değer vermeyi deneseydik.
+1 yılKendime yapilmasini istemedigim hic bir seyi karsimdakine yapmam ^_^
Insan degerine gelicek olursak.
Herkese güvenebilirim herkese deger verebilirim deger vermedigim olay onlarin icindeki seytadir hepsi bu ^_^00 Yorumlainsanlar ne söylediğine değil, nasıl söylediğine bakıyorlar çoğu zaman. şekilcilik had safhada. insanları umursamadığın ölçüde değer görüyorsun artık
04 Yorumla- +1 yıl
Biz değer bilenler de bu değer bilmeyenlere yol vereceğiz ki ne olduklarını anlasınlar.
- +1 yıl
Böyle olursak. Bir gün kazanacağız.
Karşındaki insanın seviyesine göre senin seviyen iniyor düşüyor sonrasında ikinizinki ölçülüyor
06 Yorumla- +1 yıl
Bu oldukça değişik bir düşünce yani karşı tarafın seviyesizliğinden dolayı mı bu kadar değer veriyoruz.
- +1 yıl
Anladım haklısın. bu fikir oldukça farklı geldi sağ ol.
- +1 yıl
Bu fikir oldukça iyi geldi. Çünkü zıt kutupları düşündükçe bazı insanların numara yaptığını anladım.
Mutlak değer diye birsey vardi matematikte o geldi simdi aklıma
017 Yorumla- +1 yıl
Bende onda hiç anlamadım. bir anlatsana nasıl bir şeydi. :) Konuya alaka ve maydanoz mu en azından onu anlardım.
- +1 yıl
Valla isim benzediği kadar alakası da benziyor. Düşünsene değer verdiğin sıradan biri senin için pozifit bir düşünce haline gelebiliyor.
- +1 yıl
Değer verince kıymete binmiyor mu? Kıymetli şey insana pozitif gelmez mi?
- +1 yıl
Sende kıymet bilene ver.
- +1 yıl
Gözünün önünde olana ve anın içinde olana da değer ver. O kadar dil döktü nede olsa. Yoksa bu cevaplarla çelişmiş oluruz.
- +1 yıl
Allah seni ne etmiye emi an diyorum. şu an içinde bulunduğumuz an gör beni diyorum. Daha nasıl anlatayım :) Yaz bana yaz ben sana değer, sen bana değer kapiş :)
- +1 yıl
Dilimde tüy bitti be :) Sonunda anladın :) Mesaja kapalısın. Bari sen yolla da konuşalım :)
- +1 yıl
Ömrümden ömür gitti. Değer bilmeyen :)
- +1 yıl
O zaman karnını doyur gel. Senin aklın başında değil yoksa bu fırsatı tepmezdin :)
+1 yılİnsan bir hata yapar ve affedilirse mutlaka ikinciyi yapar ama insanlat dayanamayığ affediyor sonra ben neden kendime saygımı yitirdim
01 Yorumla- +1 yıl
Bunu bende hep yaşıyorum. Sürekli affedice karşı taraf seni iyice değersiz görüyor.
Gizli Üye(36-45)+1 yılKendime yapılmasını istemediğimi başkasına yapmam. Hala beni uzmekte ısrarcı olursa onu yok, sayar. hayatımdan çıkarırım
05 Yorumla- +1 yıl
Radikal ama en doğrusu bu sanırım.
Cevap sahibi+1 yılEvet. Cok az yanlış yaparsın
- +1 yıl
Peki çok yalnız kalıyor musun?
Cevap sahibi+1 yılTam tersi sevilrn biriyim.
- +1 yıl
Başarılı olmuşsan ne diyeyim deneyeceğim bu yolu.
tanımadıgı halde soguk bakanlar benim galiba
genelde fazla stresli oldugumda boyle olur ;)00 Yorumla
+1 yılBence hiç bilmiyoruz değer verene değer vermiyoruz.
017 Yorumla- +1 yıl
Niye böyleyiz? En azından seninin fikrin ne? Neden değer vermiyorsun?
- +1 yıl
Çünkü insan yapısı gereği böyledir ama sonradan anlar doğruları
- +1 yıl
Doğruları anlayınca değer verilmesi gereken insana değer verirmi?
- +1 yıl
Deneme yanılma diyelim. Aklı başına gelmek diyelim. Deger verilmesi gereken insana değer verir de karşıdaki insan eskisi gibi olur mu bilmem.
- +1 yıl
Evet birde o var, kıymetini bilmediğin insan birde sana dönmek istemiyorsa o zaman hepten insan bir tuhaf olur.
- +1 yıl
Haklıdır bir sey diyemem
- +1 yıl
Evet haklıdır insan birşey diyemez.
- +1 yıl
Aynen öyle.
- +1 yıl
O yüzden verilen değerin kıymetini bilmek lazım Küpe Çiçeği.
- +1 yıl
Aslında ben verilen değerin kıymetini oyle iyi biliyorum ki sonra ben onlara sanirim fazla deger veriyorum. :)
- +1 yıl
Fazla değer sahte gönülleri ortaya çıkarır. Yüce bir gönülde fazla değer fazla karşılık alır.
- +1 yıl
:) yuce gönüllü insanlarla karşılaşabilmek ümidiyle o zamn diyelim
- +1 yıl
Valla her an karşına çıkabilir. Hatta o anın içine bil olabilirsin. Bunu anlamak ve görmek sana kalmış :)
- +1 yıl
Bakalım artik kismet :)
- +1 yıl
Kısmet insanın ayağına gelirde görmez :)
- +1 yıl
:))
- +1 yıl
Bak halamı anlamadın? :) Ölmek istiyorum.
+1 yıltanımak için uğraşırım emek veririm haddim olmadan sınarım ve değerini bulur.
kişiseldir.00 Yorumla
+1 yılDostum bu konuda çok gerilerdeyiz
Değer istenmez Verilir. ...04 Yorumla- +1 yıl
Evet güzel cevap. Diğer cevapları okursan çoğu bekliyor.
- +1 yıl
Aynen çok nadirde olsa bu sitede bu tür aklı başında paylaşımlar görmek sevindiriyor beni
- +1 yıl
Aradığımız insanlardan azda olsa var.
- +1 yıl
Nesilleri tükenmek ozere onlarinda
artık felsefem kim bana ne kadar değer veriyorsa ona o kadar değer vermek.
03 Yorumla- +1 yıl
Belliki çok çekmişsin.
- +1 yıl
Bundan sonra hak ede değer hak etmeye yol ver.
Karakteri olgunlaşmış insanlar hem kendi degerini hemde karsısındakının degerini iyi bilir. sorun yaratmaz olgunlaşmak lazm.
01 Yorumla- +1 yıl
Olgunlaşmak uzun bir yol. Bunu buradaki arkadaşlara daha kestirme yoldan anlatmak lazım.
Gizli Üye(30-35)+1 yılDeger bilmeyene deger veriyolar deger bilenler bu duruma sıkılip soguk balik bakisiyla dolasiyor bu kadar basit
01 Yorumla- +1 yıl
Doğru söylüyorsun.
+1 yılOnlar deger bilmez insanlar
03 Yorumla- +1 yıl
Sen değer biliyor musun? :)
- +1 yıl
Evet
- +1 yıl
O zaman ne mutlu sana.
Maalesef olcmeyi bilmiyorum
01 Yorumla- +1 yıl
Buradaki cevaplardan kendine bir yol bulabilirsin belki.
Kişilik & Karakter konusunda 2,5b cevap paylaştı. Ben bilmiyorum heralde
01 Yorumla- +1 yıl
Buradaki cevapları okuyarak kendine bir yol bulabilirsin.
Verdigi degerden ölçmek mümkün
00 Yorumla
+1 yılNasıl yaklasirlarsa aynisinida benden gorurler
01 Yorumla- +1 yıl
Ama karşı taraftan beklersen aradığın değeri hiç bir zaman bulamayabilirsin. Çünkü karşına çıkanlar hep çürük olabilir.
Bana verdiği değer kadar
02 Yorumla- +1 yıl
Herkese hak ettiğini veriyorum diyorsun. İyimiş.
Bana mesaj atarmısın konuşmak isterim
00 Yorumla
+1 yılçok şükür bana değer verenle birlikteyim
00 Yorumla
+1 yılDeğer vermeyene değer vermem ;)
02 Yorumla- +1 yıl
Peki değer verene.
- +1 yıl
İşte ozmn ona onun bile tahmin edemicegi kadr değer veririm
Değer bilirimde değer veren yok
02 Yorumla- +1 yıl
Değer vermeyene al kapısı göstermek lazım.
+1 yılhoca zıçarsa cemaat ne yapar atasözüyle
00 Yorumla
+1 yılbuda hergünü sorusu ha
03 Yorumla- +1 yıl
Kardeş soru güzel olduğu için günün sorusu seçmiyorlar. Xperi basan istediği soruyu günün sorusu yapıyor.
- +1 yıl
yok kanka oyüzden değil hergün bu soruyu görüyorum o yüzden =)
- +1 yıl
Bu soru daha 1 gün oldu. Günün sorusu olallı.
Iyi gözlem yapmk gerek...
03 Yorumla- +1 yıl
Gözlem sonucu hak edenlere değer veriyor musun?
- +1 yıl
Etmeyene elveda diyorsun.
+1 yılyani değer bilmedigimiz belli.
02 Yorumla- +1 yıl
Biraz çaba göstermek lazım değil mi?
- +1 yıl
e yani.
Gizli Üye(30-35)+1 yıldeğer veren yok ki :/
02 Yorumla- +1 yıl
İlk sen vermelisin ki biri bir adım atmalı. Muhakkak senin gibi biri çıkar.
Cevap sahibi+1 yıl://
+1 yılBilmiyorum
01 Yorumla- +1 yıl
Bilsen daha iyi olmaz mı?
Hiç...
013 Yorumla- +1 yıl
Peki neden bilmeyi öğrenmiyorsun. Neden sorununa çözüm aramıyorsun?
- +1 yıl
Şöyle ki bu değeri ölçmeyi hep denedim. Fakat insanlarımız gercek yuzlerini zamana yayarak gosterdikleri için bir bakiyosun ki aslinda hakettigini sandığın degerin % 1ini bile haketmemis. Bunlar ölçütlerle olacak isler degil. Icinde deger vermek gecer verirsin. ve bazi insanlar ilk zamanlarda soguk donuk durabilir. Bunlari konusarak taniyabilkrsin. Sen bunjn sifresini cozdugunumu dusunuyorsun simdi yani?
- +1 yıl
Şifresini çözmedim ama bildiğim bir şey varsa sürekli risk alarak değer vermek lazım, belki o zman verdiğin değerin kıymetini bilen biri çıkar. Bekleyerek veya mesafe koyarak sadece mutluluktan olursun.
- +1 yıl
Kademe kademe risk almak lazım tabiki pat diye merkeze koymak olmaz.
- +1 yıl
Doğru tam anlamıyla şimdi cevap vermiş oldun. Sana yarışma hayatında başarılar dilerim.
- +1 yıl
Valla ben sürekli deniyorum. Risk de alıyorum. Bir sürü handavalın içinde bir kaç kıymetli insan tanıyıp dost olabildim. Hiçte pişman değilim. :)
- +1 yıl
Bak sana bu kadar değer verip yazdım. Sende bana aynı değeri verip yazdın. Aslında en büyük cevap bu yaptığımızdır. Sana bir mesaj yolluyorum.
- +1 yıl
Her insan için birşey yapamayız. Zamanda imkanlarda kısıtlıdır. Anacak herkes kendi adına çalışabilir.
Hiç nerdeyse
02 Yorumla- +1 yıl
Niye peki?
Soru Cok Güzel
04 Yorumla- +1 yıl
Soru güzelde senin fikrini de görsek güzel mi? :)
- +1 yıl
O zaman yarışmacı arkadaşım :) fikrin gelsin
Bilmiyorm
01 Yorumla- +1 yıl
Niye öğrenmiyorsun?
Gizli Üye(30-35)+1 yılbilemiyoruz.
01 Yorumla- +1 yıl
Sence tanımadığın birine ilk başta nasıl davranman lazım? Ve tanıdığın birine nasıl davranmak lazım.
- Devamını Gör (2)
Devamını Gör(47)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem