Anı yaşamak! Geçmişi veya bugünü değil o an nasıl hissediyorsan öyle yaşa çünkü geçmişe takılı kalmak insanı ilerletmez. Geleceği ise sürekli düşünmek şimdiyi yaşamana izin vermez. O yüzden hislerini o an yaşa ve gerisini düşünme. Böyle mutlu olunduğunun farkındayım ve o zamandan beri hayat felsefem bu...
Yalnız ülkemizde koşanlar bayağı bir azınlıkta. :DF Konuya gelirsek. Hayat felsefem sürünmek üzerine kurulu. Böyle olunca da birçok motive edici söz buluyorum. Sürünmemek için. Şu an arayamayacağım ama biri de inşirah suresi olması lâzım.
Dünyayı değiştirmek için ilk önce kendini değiştirmek gerekir.“Dün akıllıydım, dünyayı değiştirmek istedim. Bugün bilgeyim, kendimi değiştiriyorum.” Mevlana
“Dün akıllıydım, dünyayı değiştirmek istedim. Bugün bilgeyim, kendimi değiştiriyorum.” Mevlana.
Okuyorum ve evde sadece asgari ücretli babam çalışıyor temel ihtiyaçlarimi birak gunluk vitamin girmiyor vucuduma corba makarnadan. Allah yardimcimiz olshn
Şu andan itibaren hayatımı değiştirmeye karar veriyorum. Bunu yapabilecek gücüm var. Var olan durumum ne olursa olsun, Her zaman bir adım daha ileri, bir adım daha iyiye ve bir adım daha güzele ilerleyebilirim. Artık var olmayana değil, var olana odaklanmaya söz veriyorum. 🧭
Biri beni kızdırırsa, kalp atışlarım hızlanırsa, kalbim attığı için teşekkür ediyorum. Kalbim attığı ve yaşadığım için teşekkür ediyorum. Bir gürültü beni rahatsız ederse kulaklarım duyabildiği için teşekkür ediyorum. İstediğim gözlük, saat, para, araba hâla ben de olmayabilir. Arzularım olduğu için teşekkür ediyorum. İşlerim yolunda gitmese bile sorun değil, en azından işlerim olduğu için teşekkür ediyorum. 🖤
Yapacak işlerim var. Diyelim kendimi değersiz hissettim. O zaman bile odağım hep neyin var olduğunda, hislerim var. En yakın arkadaşlarımla tartışmış olabilirim, hiç sorun değil. Belki otobüse binmek zorundayım, Belki kendi arabamı henüz alamadım, otobüsün üzerindeki yazıları okuyabilecek gözlerim var; görebiliyorum, hissedebiliyorum. Her şeyden önemlisi, Beni seven, koruyan, benim için çalışan bir evren var. Evren benim için çalışıyor. Şu an yaşadığım her ne olursa olsun, bir gün bunları anlatıp kahkahalarla güleceğimi biliyorum. 😂
Çok güzel bir gülüşüm var. Gülüyorum gülümsüyorum. Ben gülümsedikçe hayat bana gülümsüyor. Artık hayatımın, olayların, etrafımdakilerin, benden önce yaratılmış sistemlerin kurbanı değilim. Ben hayatımın kahramanıyım. Hayatımın kahramanı benim. Ben bir kahramanım, gülümsüyorum. 🙂
Bolluk ve bereketin bir bakış açısı olduğunu anlıyorum. Zekam var. Zekamı kullanabilme yeteneğim var. Bütün sıkıntılarımı geride bırakıyorum. Her gün yeni bir adım benim için. Yeni bir gün, yeni bir hayat. Gözlerimi açtığımda yeni bir ben olmaya söz veriyorum. 💰