Çünkü her insan dünyaya kendi penceresinden bakar.
Bu fotoğraflar sizce ne anlatıyor?
Çünkü her insan dünyaya kendi penceresinden bakar.

Zamanın birinde bir gün kurbağaların yarışı varmış. Hedef; çok yüksek bir kulenin tepesine çıkmakmış. Bir sürü kurbağa da arkadaşlarını seyretmek için toplanmış ve yarış başlamış.
Gerçekten seyirciler arasında hiçbiri yarışmacıların kulenin tepesine çıkabileceğine inanmıyormuş. Sadece şu sesler duyulabiliyormuş:
"Zavallılar! hiçbir zaman başaramayacaklar!''
Yarışmaya başlayan kurbağalar kulenin tepesine ulaşamayınca teker teker yarışı bırakmaya başlamışlar. İçlerinden sadece bir tanesi inatla ve yılmadan kuleye tırmanmaya çalışıyormuş. Seyirciler bağırmaya devam ediyorlarmış:
"Zavallılar! hiçbir zaman başaramayacaklar!"
Sonunda bir tanesi hariç, hepsinin ümitleri kırılmış ve bırakmışlar. Ama kalan son kurbağa büyük bir gayret ile mücadele ederek kulenin tepesine çıkmayı başarmış. Diğerleri hayret içerisinde bu işi nasıl başardığını öğrenmek istemişler. Bir kurbağa ona yaklaşmış ve sormuş;
"Bu işi nasıl başardın?" diye.
Kurbağa cevap vermemiş.. Bir daha sormuşlar.. Yine cevap vermemiş.. O anda farkına varmışlar ki; kuleye çıkan kurbağa sağırmış!
Siz de hayallerinizi gerçekleştiremeyeceğinizi söyleyen söz ve kişilere karşı hep sağır kalın.
Olumsuz düşünen insanları duymayın!..
İlk resimde herkes sadece tek bir kişiden bir beklenti içine girdiğini resmetmiş ressam.
İkinci resim ise; herkes aynı düşünce yapısıyla sessiz kalırken, ortada ki insan sesini çıkartarak ben buradayım diyor. O kişi sesini çıkartarak diğer insanlardan farklı düşünüyor.
Hatta ressam bu kişiyi resmin merkezine alarak ve bu kişiyi diğer insanlardan daha büyük çizerek bu kişiyi ön plana çıkartmak istemiş.
Uzun lafın kısası tek bir kişiden beklenti içinde olmamamız ve herkes gibi kaderimize mahkum olup sessiz kalmamamız gerekli.
Cevap
18Cevap
Farklı bakış açıları ama ikisinin de ana fikri aslında yalnızlık...
İlkinde etrafta çok kişi var etkileşimde bulunmak isteyen ama kişinin içinde seçim yapmak için kullanabileceği bir profil yok veya artık kalmamış ki duruşuna bakarsak ürkek.
İkincisinde ise turunculu olanın ses ayarı açık.
Yani konuşmak, anlatmak, iletişim kurmak istiyor fakat etrafı kalabalık olmasına rağmen kimisinin ses aygıtı yok, kimisinin ses ayarı kapalı, kimisinin de mikrofonu kapalı, kimse iletişim kurmak, duymak, konuşmak istemiyor.
Bu arada şunu yazmazsam içimde kalır.
Fotoğraf çekilir, resim çizilir 🙊🙈 :)
Fotoğraf çizilerek yapılamaz :)
Mesela profil fotoğrafına bakarak resmin çizilebilir.
Fakat 0'dan çizerek fotoğrafın yapılamaz o yine resmin olur 🙊🙈
Vaauuuvvv 😂
Sorun değil de, demek ki etrafında veya burada bu şekilde düşünen ve sana yansıtan kişiler var yoksa aklına uykuluyken de gelemezdi, bence kurtul onlardan 🙃
🙏
Fotoğraflar gerçekten çok güzel. İnsanın içine hitap ediyor.
-ilk fotoğrafta kendini güvende hissedebileceği bir liman arıyor
-ikinci fotoğraftaysa insanların içinde yalnız kaldığını hissediyor çünkü hepsi sussmuş, ölmüş gibi fikirsiz
~yani açıkçası kendimi toplumda hissettiğim şekilde gördüm bu fotoğraflarda
Kesinlikle ben de
Toplum normlarina aykırı birinin yalniz kalma sorununu anlatıyor
Guncellemeden sonra tepkim:
https://youtu.be/igYkRs2kqEs
Herkesin içinde yalnız olmak. Kendini ait hissetmemek bulunduğu ortama
Güzel soru beğendim
Üstteki resm: Sana herkes ulaşmak ister, dokunmak ister ama sen seçersin.
Alttakı resm: İçindeki haykırılar etrafındakı herşeyı susturacak kadar kuvvetlidir
😇
Bir kızı bin kişi ister, kız ise sadece birini seçer.
Dünyadaki iyice artan birbirini dinlememek kargaşasında küçük bir ses olmuş başını kaldırarak.
1. Foto :
İnsirasyon..
Diğeri
Kendi dünyam sizinki gibi monoton değil diyor.
Sizin gibiyim, ama sizden değilim
İkisininde ortak anlattigi sey bu sanki
Evdeki kırkayaklardan nasıl kurtulacağımızı anlatıyor
Hangisi güvenilir diye bakıyor 1… de
Boka sinek cok gelir demek istemiş
Sağlıklı beslenme nin önemi
Kalabalıklar arasında yanlızlık
memem var hangisini seçsem
Resident Evil oyununu
erkeklerin karsisinda her hangi bir kız
Ooo sevdigim ablam😇
Merhaba abla nasilsiniz😇
Bende iyi olmaya calisiyom, aslinda iyiyim de😌
Cokta kucuk sayilmam aslinda, 19um 20 olacam iki ay sonra ekdkd gerci yuzum yok pp deki foto internetten hazirsaniz aciyorum hizli olun ama kdndkd
Hahah 15ler zaten burda gezemez yasak cııssss😂aciyom simdi cabuk olun😂😂
Aa simdi kapattim dedim uyumus olabilirsiniz acik kalmasin, aciyom yeniden☺️
Kadınları tanrı edinen zihniyetin acziyetini
garip pek anlam veremedim
tek bir kisi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?