Arayış içinde değildim Asla ve konuştuğum tüm insanların hiç birisini sevmedim belki günah işledim belki oyaladm istemedim Allah beni affetsin ama ben 2 senedir birisine aşığım görür görmez aşık oldum hani aşk diye bisey yoktur derler aslında vardı ben onu hep seviyorum isterse saplantı desinler ben onu gerçekten sevdim... ama sorun şu ki benden uzaklaşıyor sürekli kısıtlıyor hesaplarımı o kadar yoruldum ki sevdiğimi bildiği halde kendinden beni uzak tutuyor ben onunla mutluydum o beni çok mutlu ediyo yanımda olması yeter ilgilenmese de bilmiyorum mutluluk bu mu ama sevdim ask acısı çekiyorum benim için o kadar zor bir dönem ki kendimi kötü hissediyorum boşluktayım elim ayağım tuhaf başim sanki şuanda hiç yaşamıyorum sadece beni atsalar aşağı hıc bisey diyemem o durumdayım çok seven üzülür bu hayatta hatta en kötü en iğrenç insan çok seven olur çünkü sevmesini biliyorum kıymet biliyorum asla ve asla kıymetim bilinmedi tüm hakaretlere rağmen sabır ettim ama dayanışmayacak çok sıcak bir aşk acısı bu gerçekten kendimi yıprattım çok üzüldüğümü kendime zarar verdigimi bildiğim halde hala devam ediyorum... bide çabalayın derler çabaladık işte neden böyle kendi kendime de mutlu olamıyorum onsuz olmuyor sanki
Mutluluk demek kısa ve öz olarak iç huzur demek yani içinin rahat olması olduğun yerden ve yaninda olanlardan mutlu olman demek yaşadıklarından hoşnutluk duyman yediğinden haz almak demek kalbinin güzel atması demek güzel ve iyi hissetmek ve düşünmek demek...🙂🙄
Mutluluğun tanımı yoktur. Çünkü mutluluk aynı düzlükte ilerlemiyor. Kişiden kişiye değişiyor mutluluk. Herkese mutluluk veren şeyler bir başka birine vermez. O yüzden mutluluk bize göre şekillenir.
Bir gün mutsuz bir kral, bilge birine mutluluğun formülünü sormuş. Bilge, "Mutluluğun formülü mutlu birinin gömleğini giymektir" demiş. Kral bütün ülkeye haber salmış. Adamları aramışlar taramışlar mutlu olduğunu söyleyen birini bulamamışlar. Derken tam saraya elleri boş dönerken yıkık dökük bir kulübeden, "Allah'ım sana şükürler olsun" diye bir ses duymuşlar. Hemen içeri dalıp adamın gömleğini almak istemişler. Bir de ne görsünler adamın sırtında bir gömlek bile yokmuş.
Dolayısı ile mutluluğun bir formülü yoktur. Ancak şu da var ki, insanlar manen kendikerinden yüce kişilere imrenmeli, ama madden kendilerinden aşağı kişileri görüp şükretmelidir. Bu insanoğlunun en ideal mutlu olma yöntemidir.
Kişilik & Karakter konusunda 18,4b cevap paylaştı.
Öğretmen, okula balonlar getirmiş ; çocuklardan onları şişirmelerini ve balonların üzerine adlarını yazmalarını istemiş.
Tüm balonları koridora götürmüşler. Öğretmen, şişirilen tüm balonları karıştırmış ve sonra çocuklardan kendi adı yazılı olan balonu bulmalarını istemiş. Bunun için 5 dakika süre tanımış.
Çocuklar, adları yazılı balonları bulma yarışına girmişler ama verilen süre içinde hiçbir çocuk kendi adının yazılı olduğu balonu bulamamış.
Öğretmen , başka bir yöntem denemeye karar vermiş. Çocuklara seslenerek yakınında bulunan balonu almasını ve üzerinde adı yazılı kişiye vermesini istemiş.
İki dakika içinde herkesin elinde kendi adı yazılı balonu varmış.
Bu deney sonunda öğretmen, deneyden çıkarılan sonucu, alınan dersi özetlemiş:
" Balonlar, mutluluk gibidir. İnsan, onu sadece kendisi ararsa zor bulur. Bunun yerine herkes birbirini önemser, birbirine değer verirse mutluluğu çok daha hızlı ve çok daha kolay bulabilir."
-Bir yolculuğa çıkıp varış yerine değil de yoldan keyif almaya odaklanmak -Bir hediye almak, açmak değil de içinden gelerek satın aldığın bir hediyeyi vermek -Sevdiklerin yanındayken sarılmak değil de yokluklarında bile kalbinde hissetmek -Uğruna her şeyi verebilecek kadar çok sevdiğin değil de uğruna her şeyden vazgeçebilecek kadar çok sevmek 'gibi'
~yani mutluluk iki üç cümleye sığacak kadar basit değil, hayatımızı kapsayacak kadar güçlü bir duygu 🐳
Kalbinde olan insanla dünyanın herhangi bir yerinde herhangi bir şekilde herhangi bir imkan doğrultusunda yan yana olmak ne olduğunuzu fark etmez ister sevgili ister arkadaş ister kanka ister kardeş ama hayatında herhangi bir vasıf ile yanyana olmak mutluluğun tanımı olabilir kısacası sevdiğin insanla ya da sevdiğin şeyler herneyse onlar tarafından biraz karşılık görürsen bu mutluluğun has tanımıdır.
Benim mutluluğumun durduğu belli bir yer yok. Yani ben bir bebek gülüşüyle, minnoş bir kediyle, bir çikolatayla mutlu olabilirim. O yüzden arayışta da değilim anı yaşayıp hayatın tadını çıkarmaya bakıyorum.🧚♀️🧚♀️
Mutluluk genel anlamda düşünülürse maddi ve manevi rahatlık, iç huzur, aile hayatının bütünlüğü her anlamda özgürlük, ruh ve beden sağlığı diyebilirim. Gerisi kişiye bağlı olarak değişir.
Sabah uyandığında gökyüzünü görmektir. Kaldırımda oturan bir çocuğun başını okşamaktır. Tanımadığın birine selam vermek ve gülümsemektir. Güllere dokunmak ve o kokuyu içine çekmektir. Gece olunca herhangi bir şarkıyı açıp hayallere dalmaktır. Sevdiğin birini arayıp halini hatırını sormaktır. Birine bir hediye alıp yanına ufak bir not yazmaktır. Düşene el olmaktır, onu hor görmemektir. Kısaca mutluluk 'insan olabilmek'tir.
Ailem ve kocam baan çok karışıyor hiç bir yere bırakmıyorlar markete bile gittiğimde ke dimi çok mutlu hissediyorum yeter artık bıktım rahat vermiyorlar