Evet bunu yaptığım zamanlar oldu. Hata olduğunu sonradan anladım... Karşımızdaki kişinin bir hatası varsa bize karşı, bunu iki medeni insan gibi konuşup çözmeliyiz. Fakat bazı insanlar konuşmaktan da anlamayacak kadar insanlıktan uzaklar. Böyle kişileri de ne sineye çekiyorum ne de yaptıklarına karşı susuyorum. Mesafe koymayı tercih ediyorum 🍃
Birine sevgi duyuyorsam ve onu diğer tüm insanlardan ayrı tuttuysam, değer verdiysem aynı şeyi ben de ondan beklerim.. O zaman benim herkesten ne farkım kalır onun gözünde.. Bana değersiz hissettiren biri varsa asla susmam mümkün değil.. Sonucu ne olursa olsun neye mâl olursa olsun susamam.. Yüzleşirim.. Hem Kendimle hem karşı tarafla.. Eğer susmayı seçmişsem zaten bitti demektir.. Keyifli günler..
Evet yapıyorum, sevmediğim bir yanım da bu. Aramız bozulmasın diye bir şeyleri göz ardı edip, sakin kalmaya çalıştıkça kendi yaptığım en ufak bir hatayı göklere çıkaran insanlar girdi hayatıma. Bir yerden sonra yapmamaya başlıyorsun tabii, bir şekilde bitiyor.
Ben ne yaşarsam yaşayayım, ne görürsem göreyim tek bir şey için susarım: kalp kırmamak için
Haksızlık harici her türlü şeye sabreder, susmasını bilirim. Ama bu suskunluğum 'ay aman aramız bozulmasın, sonra benimle konuşmaz falan ay Allah korusun' gibi düşünceler yüzünden değil.
Uzun yıllar tanıdığım kişilerin elbette bir kredisi vardır. Ancak onun haricinde susmam demek, ilişkinin bitmesi demektir. Bunu bilinçli yapıyorum, bana göre dürüstçe bir davranış...
Hayır. Kimseyi çekmek zorunda değilim. Neden hep alttan alan ben olup kendimi yipratacagim ki? Ben nasıl farkındaysam mutlaka o da farkındadır davranışlarının. Bunun bir sonucu olur kimsenin sabri sonsuz değildir. Bir kaç sustuktan sonra devam etmem.
Eğer bana yanlış yapmışsa bunu konuşurum, farketmesini sağlarım. Pasif agresif taraftarı değilim ancak bunu telafi etmesini beklerim; emek ve çaba sarf etmezse iletişimi azaltabilirim, bir müddet sonra da tamamıyle keserim.
Sustugum olmustur ve iyi niyetimi goren arkadaslarim anlayip kendilerini duzetmislerdir tabi bunu kime nasil yapacagini bilmiyorsan husrana ugrarsin degerin bilinmez
O kadar çok ki yanlış olduğunu bildiğim halde devam ettiğim zamanlar oluyor. Bazı yanlışlar bazıları için değer gibi geliyor. Sonunda umarım hayal kırıklığı yaşamam