Bir yere ait olmadığınızı hissettiğinizde, oradan acilen kurtulmaya mı çalışırsınız yoksa Polyanna gözlüklerinizi takıp mevcut koşulların iyileşmesini mi beklersiniz?
Bir yere ait olmadığınızı hissettiğinizde ne yaparsınız?
Aidiyet duygusu olmadan yıllarca yaşayan insanlar var. Özellikle ailesini benimseyemeyen insanlar. Keşke her ortamdan kaçabilse insan ama bu durumlarda olmuyor. Bu yüzden o duyguyu çoğu kişi başkasında arıyor.
Tuzu kurular konuşmuş yine... Evet hi hih hemen uzaklasilabiliyor zaten böyle durumlarda. Ben yillardir kendimi bulunduğum yere ait hissetmiyorum. Gideceğim herhangi bir yer de bana o hissi yasatamayacak onu da biliyorum. O yüzden koy g. te rahvan gitsin. Bosver...
Mevcut koşulların iyileşmesini boşuna beklemem. O ortamı ben iyileştirmeye çalışırım. Eğer iyiye gidiyorsa devam ederim. Eğer bir şey değişmediyse o zaman oradan ayrılırım. Zorlamanın veya hemen pes etmenin benim için manası yok...
o yere ait olmamak o yerde yaşamayı zorlaştırır bu yüzden o yerden ne kadar çabuk çıkarsak o kadar iyidir düşüncesinde oluyor insan fakat bazen şartlar bu duruma elverişli olmuyor bir şey yapamıyor insan ancak kendi dünyasında yaşayabiliyor.
ait olmadığım yerden siktirip giderim ki aşık olduğum adam bile benim ona ait olmadığımı bana dedikte bile ondan gitmiştim. Yalnız kalmak sana özel bir yerde kafa dinlemek gibisi yoktur