Neyse beğenin bari
İyilik yapan iyilik bulur mu?
Neyse beğenin bari
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer İyilik yapan bu dünyada iyilik bulmaz. Hatta birisine bir torbayı taşımasında yardım edersiniz. İki gün sonra asansöre yetişmeye çalışırken karşınızdaki asansörün kapılarını gözünüzün önünde kapatır.
Ama iyilik yapan ahirette mutluluğa boğulur. Ben bu soruyu kendimce şöyle cevapladım:
~"iyilik yapan iyilik bulmaz. Çünkü Allah, yaptığı iyiliğin karşılığı gelmeden de iyilik yapmaya devam edip etmeyeceğini görmek ister" tabi ne kadar doğru Allah bilir 🌑
İyilik yapmak her şeyden öte iyi hissettiriyor, insan olduğunu hatırlatıyor. Karşılığı çoğu zaman bulunmuyor fakat bunun içinde yapmıyorum zaten, sonucunda nankörlükle, vefasızlıkla gelinmesin yeter, işte o zaman ciddi moral bozuyor.
Allah için iyiliği karşılıksız yapmak lazım. Şüphesiz Allah yapılan yapılmayan her şeyi görüyor, biliyor. Şüphesiz kalpten yapılan iyilikler elbet karşılıksız kalmaz. İnsanlara değil umudunuzu Allah'a besleyin bir tek...
İyilik yapan eninde sonunda iyilik bulur çünkü hayat etki tepki işidir
Ama yaptığınız iyiliğin akabinde iyiliği yaptığınız kişiden iyilik bulamayabilirsiniz lakin illede o iyilik bir şekilde sizi bulur
Cevap
45Cevap
Çoğu iyiliğimden kötülük buldum, belki birgün iyilik bulurum.
hayır
Haklı
İyiliği kime yaptığına bağlı bu ve ben pekte inanmıyorum böyle bir şey olucağına.
Vardır kuzum
Evet elbette ki iyilik yapan iyilik bulur.. Burada bulmasa da ötelerde mutlaka karşılığını alacaktır.. Karşılaştığınız olumsuzluklar sizi iyilik yapmaktan soğutmasin.. İyilik yap denize at balık bilmezse Hâlık bilir🙏
Hayat acımasızdır. Bazen yaptığın iyilikle kalırsın.
Buna hiç inanmıyorum işte. Dünya kötülerin dünyası.
Bazen bulmasa da bazen bulur. Yani hiç ummadığın durumda, ummadığın zamanda, ummadığın yerde, ummadığın birinden bile yardım ve kolaylık görürsün ve sevinirsin.
İyilik yapmaya devam et. Ömrün uzar. Daha rahat ve huzurlu olursun. Kalbin ferahlar.
Çok güzel bir söz var. İyilik yap denize at. Balık bilmezse halik bilir diye. İşte bu da onun gibidir. Karşılıksız yapıla iyilik hani o an olmasa da hani ister istenez mutlak karşılığını alır.
Hayır ben hiç bulamadım herkes kendisi için yaşıyor yaptığın fedakarlık ve iyilikler sadece senden birşeyler götürür zamanını...
Allah rızası için yap fazlasına değmez kimse
Iyilik karsilik beklenmeden yapilir oteki turlusu ticaret olur iyilik degil.
Bulmadım ama iyilik yapmaktan da geri kalmadım hiçbir zaman.
Eninde sonunda bulur. Belki hissetmezsin ama şer olacak bir durumu bile hayra cevirdigi olur. Ne demişler "iyilik yap denize at balık bilmezse halik bilir."
İyilik yapan iyilik bulmaz. İyilik yapan huzur bulur mutluluk bulur. Mesela siz elmayı öyle direk olduğu gibi toprağa gömüp mü yetiştiriyorsunuz yoksa çekirdeğini ayıklayıp toprağa gömüp de mi yetiştiriyorsunuz?
Kim ne ekerse onu biçer lafını doğru anlasanız belki anlayacaksınız bu durumu da neyse :D
Genelde karşılık bulmak için iyilik yapmam, istediğim içimden geldiği için olur. O yüzden karşılık olmasa da olur. Ancak yaptığım iyiliğe pişman etmemek kaydıyla.
Hayır iyilik yaptığın oranda kötü oluyorsun, insanın yapısında var bu. Suçlamıyorum aslında bunu anladığımdan beri orta parmağımı daha fazla kullanıyorum sadece.
Hayır iyiliğin karşılığı olmaz.
İyilik karşılıksız yapılan bir şey ben sana bunu yaptım, sende bana bunu yap olmaz.
İnsanın gönlünden kopar, iyilik yapar.
Iyilik yapan geç de olsa mutlaka karşılığını buluyor ancak kötülük yalanların hiç kötülük gördüğüne şahit olmadım... Vatana ihanet eden onca deyyus var görüyoruz bir şey olmuyor..
İyilik yaptığı kişiden kötülük görme ihtimali de var. Başka yerden iyilik olarak dönme ihtimali de. Önemli olan karşılık beklemeden yapmak. İyilik yap denize at, balık bilmezse Halik bilir.
Nankör olmadığı mühletçe iyilik görürsün, iyilik yaparsın. İyiler hiç bir zaman kaybetmezler, kaybettiğini zannederler 🥳
Bunu biz çoğu zaman idrak edemiyoruz aslında, hayatımızdaki nimetlerin çoğunun sebebi yaptığımız iyilikler
Aklima şu sahne geldi nedense😅😅
https://www.youtube.com/embed/fKjreLnSWzEEvet iyilik yapan iyilik bulur kötülük yapan da kötülük bulur.
Buna Allah'ın sopası denir ya da karma
İyilik yapan iyilik bulur derler, ben iyilik yapmayı sevdiğim için iyilik yapıyorum. Bana iyilik yapılsın diye değil.
O kadar çok kişiye iyilik yaptım ki anlatamam.
Ve o kadar çok kötülük gördüm ki onu da anlatamam
Evet. Eninde sonunda iyiliğinin karşılığını alacaksın.
O kişinin karakterine bağlı bazen bulunmuyor nankörler yüzünden..
O kişiden olmasa da
Bir gün mutlaka biri ona el uzatır 🙂❤
Bulur umarım. Hiç değilse yaradan doğru kulun yanındadır derim.
Yalan abi bunca zaman o kadar iyilik yaptım nerde karşılığı
Her zaman için geçerli değil çoğu zaman avutma cümlesi olarak kullanılır
Elbette, iyilik yapan iyilik bulur. Önemli olan karşılık beklemeden yapılan iyilikler.
Her zaman değil. İyilik yaparsın, yaptığını unutursun.
Yok kanka bu insanları motive etmek için yapılan bir şey ben öyle düşünmüyorum :)))
iyiliğin karsiligi iyilikten baskasi midir?
rahman suresi 60. ayeti kerime
Eminim ki bulur. Er ya da geç bulur. İllaki bulur🌻💛😃
O her zaman öyle olmuyor. Kime yaptığına göre değişir. Yaptığın nankörse değmez
Elbet bulur ama ne zaman bulur bilemiyorum
Bulamayadabilir 😊
Bişekilde bulur, en güzeli tabi karşılıksız olanı..
Maalesef, hep dirsek yiyorsun, sille yiyorsun, darbe yiyorsun iyi niyetli olursan mal damgasıda yiyorsun.
Dünyada iyi insalar çok az oyuzden "şans "diyorummmmm. Umarım sen bulursun.
İyilik yapmıyorum gerek yok
Bulur ama hemen değil.
Ne yazık ki bulmuyor.
İyilik yapan elbette en ihtiyacı olduğu zamanda iyilik bulur
Bulur ya ben çoğu zaman görmüşümdür sen kendi yolundan şaşma
İnsan iyiliği iyilik bulmak için yapmaz ki. İyi olduğu için yapar.
Hayır bulmaz çünkü kullanılır nasılsa bu bana hep iyi der
Hayır bulmuyor malesef
Iyilik yap denize at, balık bilmezse halik bilir.
Hayır.
İyilik karşılık beklemeden yapılır.
evet her zaman eninde sonunda mutlaka
Bulmuyor. Genelde tam tersi oluyor.
Hayır her zaman değil
bazen bulur bazen yok
Bulur qma ne zaman ve nrede
Zaman zaman evet oluyor.
Her zaman değil
bulsam ben bulurdum yalan o
Bir şey buluyor ama pek iyilik değil 🏏
Iyilik, karsilik gozetilerek yapilmiyor