Bu sadece sevgililik anlamında değil. İnsan ilişkileri, aile ilişkileri ve karı koca ilişkileri dahil tüm ilişkileri baz alarak soruyorum. İyi bir ilişkinin sırrı nedir gerçekten?

Sağlam yürüyen ilişkilerin, sağlam olma sebebi
ne kadar verirseniz, o kadar alırsınız. Bu sadece sevgililik ilişkisi için geçerli değil, her ilişki için fedakarlık iyidir, güven, samimiyet, anlayış temelli insan ilişkilerinde büyük sorunlar yaşanmıyor.
2.5 yıllık ilişkisi olan biri olarak yorum yapacağım. Karşıdaki kişiyi 5 yıldır tanıyorum. Karşılıklı anlayış , güven ve saygı bir ilişkinin olmazsa olmazıdır. Bunlardan birinin eksik olduğu bir ilişki , ilişki değildir. Kişiler birbirinin tatili olabilmeli , birbirlerinde dinlenebilmelidir. Karşı tarafın sorununu kendi sorunu olarak görmeli ve çözüm aramalıdır. Her şeyden önemlisi karşıdaki kişinin bir birey olduğunun bilincinde olup onu kısıtlayamayacağını , onun hayatına karışamayacağını bilmeli ve onun kararlarına saygı duymalıdır. Yeri geldiğinde karşı tarafı sıkmadan ve boğmadan ona olan ilgisini belli etmeli , sevgisini göstermelidir. Illaki tartışmalar , anlaşmayı başaramadıkları anlar olacaktır. Bu durumlarda birbirlerini kırmamaya çalışıp ani tepkilerden kaçınmalılar. Sesini değil sözünü yükseltmesini bilmeliler. Ikisi de olaylara birbirinin gözünden bakıp haklı haksız aramayı bırakıp olayın büyümemesini çözülmesini sağlamalılar. Ayrıca ilişkinin heyecanını kaybetmemesi için birlikte farklı deneyimler yaşamalılar.
Bence karşımızdaki insana karşı olumlu düşünceler ve hisler beslersek, o insan hakkında iyi düşünürsek otomatikmen karşı taraf da iyi bir enerji yayıyor zaten. Yaydığımız enerji çok önemli. Biz karşımızdakine kuşku ile yaklaşırsak, o da aynı şekilde yaklaşır. Sevgi ve saygı ile yaklaşırsak o şekilde yaklaşır. Ama burada alma- verme dengesini de yerinde tutmak lazım. Karşındaki sana 1 adım gelirken sen 10 adım gidersen, daha çok değer verisen, dengeler şaşar, bu da problem oluşturur. Insanlardan bir şey beklemeyceğiz, kendi ayaklarımızın üstünde duracağız her konuda, değer vereceğiz ama abartmayacağız. Kimsenin sınırlarını ihlal etmeden saygı ve sevgi ile yaklaşırsak, hakedenlerle güzel bir iliskimiz olur zaten.
Bir iş arkadaşın olsun, dostun olsun ya da arkadaşın olsun en önemli kural anlayışlı olmaktır. Karşındakinin gözünden bakabilmek, kendini onun yerine koyabilmek iletişim açısından çok önemlidir. İnsan hep kendi tarafından bakarsa karşısındakini anlamaz. Onun ne demek istediğini anlamak, beklentilerini anlamak çok önemli şeylerdir.
Cevap
21Cevap
Yüksek sadakatYüksek libidoYüksek sevgiYüksek saygı Yüksek macera
Samimiyet ve güven...
İlişkiyi anlayışla sevgiyle sürdürmek istemek. İstedikten sonra gerisi gelir. Bunu iki tarafta yaparsa tadı unutulmaz olur.🤷♀️
Iyi bir ilişkinin ilk maddesi bana gore saygı.
Saygının olmadığı yerde kişilerin arasındaki sevgi, uyum , bağ ne kadar kuvvetli olursa olsun bir yerden sonra bunlar yetersiz kalır.
Saygıdan sonra tabiki sevgi, anlayış, karşılıklı fedakârlık gelir.
basit... Her insanın kendine ait özel hayatı olmalı. Tek olarak görüşüp hayatta bir şeyler paylaşacağı kız, erkek arkadaşları olmalı ve olan arkadaşları ile de grup olarak hayatı paylaşabilmeliler (grup, paylaşım, erkek, kız dediğimde sadece seks anlayanlar zaten mutlu bir ilişki sürdüremezler.. ister erkek olsun ister kız)
Hayatta ayrı paylaşımlar yapanların hem birbirine anlatacağı, sohbet edeceği konuları olur. Hemde birbirinden sıkılmalar
Aile, akraba ve tanıdıklar vesilesiyle Yaradan insanı nedense hep imtihan eder.. Bazen de ödüllendirmek ister Yaradan bir elin birkaç parmağını geçmeyecek sayıda dostla ve bence kaderden başka bir açıklaması olmayan aşkla. Davranış dahi açıklayamaz bence. Bence bunlar sırlı konular. Ben de pek akıl sır erdiremiyorum..🌻💛😃
Hiçbir zaman ilişkim olmadı olmayacak o yüzden bilemicem bu sorunun cevabını hiç bir ilişki dene olmazsa olmaz kusuru ben de cevap sıkılacak iş Kefren tamamen kapattım kendimi herkese tavsiyemdir çünkü beklentiniz olmadığı zaman yaşama karşı bir hevesiniz de kalmıyor ve kırılmıyorsunuz artık hissetmiyorsunuz bunu gerçekten tavsiye ederim beklediğiniz tek şey sadece Azrailin gelmesi başka hiçbir şey değil.
Ortak mizah
Yakın kültür
Empati
Tutarlılık
Destek
Sevgi
Kesinlikle tiktok kullanılmaması.
Önce iletişim sonra güven. Ama böyle güven deyince lafta değil davranışla belli edeceksin yaptıklarınla.. boş yere vaat etmeyeceksin.. boş yereyse karşındakini mağarasından çıkarmayacaksın boş yere yormayacaksın alışkanlıklarından vazgeçirmeyeceksin
Iki tarafın da geçinmeye, guzel aile olmak biz olmak icin gönlü olmasi lazim.. Ve enn önemlisi karsilikli konusabilme.. Iletisimi saglam olan çiftlerin Allahın izniyle asamayacagi sorun yoktur diye düşünüyorm
Saygı, sadakat, merhamet.
Bunları hiç bir zaman kaybetmezse, çok güzel bir ilişki olur. Güven çok önemli bir kavram. Birine güvenmeyi ögrenmeli insan ondan sonra hallolur. Anlaşırda insan, herşeyi de çözer. Bence bu 3 şey sır.
Anlayış yardım sevgi saygı bir durum var ismi varsa bilmiyorum şöyle anlatacağım. Kavga etme tartışma trip esnasında ciddiyetini koruyamama sevgiliye zaafı olma. Birden gülme gelmesi sevdiğin anladığın için bir türlü kızamama durumu :) hadi oldu diyelim uzadı en fazla bir iki gün sürmesi bir yola başladıysanız zaman hızlı geçiyor ve ilişkide hastalıkta sağlıkta olmalı öyle yaşanır bir hayat..
Benim için ilişkilerde (iş, aile, arkadaşlık, sevgililik vs.) en önemli olan şey SAYGIDIR. İçinde "karşılıklı saygı" olan her ilişki, iyi ilişkidir. (Bana göre 😊)
Kendinle başla.. Birçok insan sempati ve empati arasındaki farkı karıştırır.. Sempati, başka bir insan için bir şeyler hissetmektir.. Empati ise bir başkasını yargılamadan onun perspektifinden, onun açısından olaya bakabilmektir.. Tabi yapmacıklıktan da uzak olmalısın.. En önemlisi de asla “BEN” odaklı (bencil) olmamalısın..
Güven, saygı, samimiyet ve mesafe. Mesafe diyorum çünkü ilişkide mesafe olmayınca saygı da olmuyor samimiyet de. Bir de doğru insan önemli. İyi ilişkiyi iyi insanlar yapar.
Saygı, dürüstlük, dozunda anlayış ve empati. Bu dörtlü en temel olanlar.
İlişki yapmamak daha mantıklı 😂😂😂
Saygı, güven, empati, anlayış
Karşılıklı sevgi ve arzudan geçiyor. Sadakat, bağlılık olması lazım, saygı çok olmada olur ama olsun azcık. Pek saygılı biri değilimde ckjfkc
Anlayış göstermek , bazen empati yapmak, saygılı olmak , birbirinin yaşam alanına ölçülü bir şekilde dahil olmak ve güvenmek.
İyi bir iletişim, kaliteli vakit geçirme, anlayış. Kendini iyi ifade etmek ve karşıdakini anlamak. Bir de çözüm odaklı olmak
Dinleme, empati ve saygı..
Ama en önemlisi dinleyip;anlama.
Kendi sınırlarını ihlal etmeden ve kimsenin ihlal etmesine izin vermeden iyi niyetli olmak
Alttan almak gerektigi zmnda burnundan getirmek bunu mukemmel bir sekilde dengelemek
Gerçek duygular ve mücadele🙏 zaten mücadele yoksa duygu da yoktur. Yani ikisi bağlantılı şeyler.
Geçen böyle bir yazı görmüştüm iyi bilir iliskinin sırrını kimse bilmiyor :))
Karşılıklı olan herşey.
Sevgi saygı güven sadakat merhamet ve kaybetme korkusu
Talan söylemek, doğrular kimseye uymuyor bu zamanda 🤪
İki tarafta doğru ruh halindeyse iyi bir ilişki yaşanılması kaçınılmazdır..
Aradaki bağın temelinin merhamet ve fedakarlık üzerine kurulmasi, güzel ahlakla ayakta durmasidir.
açık ve net olabilmek bence. insanlar gün içinde birbirlerinden bağımsız bir sürü sorunla karşılaşıyor. dolaylı yoldan bir şeyleri anlatmak yerine direk net bir şekilde istediğini belirtmek ilişkiyi daha kolay ilerletebiliyrsunuz
Saygı ve güven her ilişkinin olmazsa olmazı. Bunun yanında tartışmalarda öfke kontrolü sağlamak, hatalı olunduğunda özür dilemek, hoşgörü , sevgi vb olursa da o ilişki uzun ömürlü olur.
. " Şiddet sadece fiziksel olmaz, yok sayarak; umursamayarak da olur" ya. Yani demek istediğim bir ilişki için olmazsa olmaz ilk şey bence ilgidir. İlgisiz olmaz sonra güven ve sadakat.
Sevgi saygı ama en başta bence güven güven olmadığında tartışma çok oluyor ve ne saygı kalıyor ne de sevgi bence öncelik güven.
sevgili olupta hayatınızdaki insanı kaybetmeyin bence bu taktik cok iyi arkadas iliskisinden yürüyüün
Sadakat merhamet duygusu çünkü merhamet olan yerde saygı ve sevgi de olur
Karşılıklı güven ve samimiyet. Bu kadar basit. Çıkarları at bir kenara gitsin.
Saygı, sevgi, empati, sadakat, güven.
Başta sevgi, sonra doğru iletişim.
Anlayış anlayış anlayış
Saygı, sadakat, güven ve cinsellik dörtlüsü.
Sadakat, davranış ve saygı.
Tutku, anlayış ve karşılıklı güven.
Bulan bana da söylesin.
Anlayış ve saygı bana göre
Saygı, sevgi, seks 😋
Saygı ve sevgi + sabır
Saygı olmadan sevgi oluşmaz
Karşılıklı saygı, emek, özveri.
Saygı
Samimiyet
Tutku
dürüstlük, sadakat, sevgi, saygı, ilgi, değer
Saygı. Üst limit saygı hem de.
Empati. Ama tek tarafli bi empati degil kastim.
anlayış, saygı, sadakat, sevgi, güven
Sırrı bilseydik yapardık gibi
Güven, sevgi, dürüstlük
Saygı Şefkat ve Dürüstlük
Samimiyet, sadakat ve güven
Kendinden ödün verebilmeyi bilmek..
Anlayış, güven, sadakat.
Mental uyum ve karşılıklı saygı olmalı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?