Hayatınızda birden bire tavır değiştiren insanlarla nasıl başa çıkıyorsunuz?

Üstad yorumlar iken, fikirlerimi yazayım.
Siz de seversiniz belki.

Hayatınızda öyle ya da böyle iletişimde olduğunuz, mertebesi, kıdemi yahut yeri ne olursa olsun, bir şekilde sizinle muhatap olan biri ile bir şekilde iletişimdesiniz. Bu iletişimin herhangi bir yerinde, ortada hiçbir sebep yokken, arayıp tarayıp da sebebini bulamadığınız bir anda, birden size dua eden, nezaket anlamında güzel davranan, kesinlikle tebessüm ettiğini hissettiniz kişi buz kesiliyor. Hatta '' uzak '' davranıyor, belki konuşmak istemiyor, tavır yapıyor, hak etmediğinizi size yaşatıyor vel hasıl. Bu nasıl bir kişilik durumudur?

Bir insanın hayatında elbette olumsuzluklar olacaktır, herkes yaşamıyor mu aksilikler?
Vallahi, Allah'ım şahittir, herkes her şeyi söyleyebilir ama ben hiçbir gündelik olayımdaki olumsuzluğu karşıya kolay kolay yansıtamam, o ben değilim, karşımdaki de bunu hak edecek değersizlikte değildir. Evvela Allah'ın kıymetli bir kuludur, O görmüyor mu? Nedendir bu pervasızlık.

İşte işin kötüsü, vermem ben cevap. Görürüm bir tavır, bir soluk, bir görmeyi dilediğimi görememek ama durum, vermem hakkını karşılığa binaen. Sessizlik iyidir çünkü, üzülmezsiniz sonra. Ama huyum da kurusun, sonrasında kin tutmasam da o bana yapılan haksız olumsuzluğun karşılığında, samimiyetimden maalesef yoksun kalacaktır bir nebze muhatabım olan.

Kalp kırılır da, belki onarılır, bilinmez.
Ama incitmek vallahi en kolayı, sevelim ve kıymet verelim, her şeyden evvel Allah'ın bir kulu olduğunu unutmayalım karşıdakinin. Bilinmez bir karanlıkta, bir bilinmez zamanda ve asla hatrınıza gelemeyecek bir yerde ettiğiniz bir karşılıksız iyilik öyle bir dua alır ki, sonra sizi türlü belalardan kurtarır. Vallahi biz buna talibiz işte.

Hayırlı geceler ^^
Hayatınızda birden bire tavır değiştiren insanlarla nasıl başa çıkıyorsunuz?