"el alem ne der" algısını toplum olarak o kadar çok benimsedik ki artık hayatımızı bizler değil el alem yönetir oldu. Hayatta yapmak istediğimiz ama" el alem be der " diye kendinmizi kısıtlamak, hayatımızdaki özgürlüğümüzü kendimiz elimizden alıyoruz, bizler iyi ya da kötü bir şey yapsak bile el alem konuşacak bir şey gine bulup konuşurlar çünkü bu hayatta hiç kimseyi hiç bir şekilde memnun edemeyiz ve etme çabasına girmeye çalışır iseniz o zaman kendiniz için bir şeyler yapmayı bırakır, başkaları için bir şeyler için uğraş veririz. Halbuki hayatı yaşayan bizleriz "el alem ne der" diye kendimizi kısıtlamak doğru değil çünkü kendi kendimize neden kelepçe takalım, özgürlük varken. Biraz bu hayatta umursamaz olmak lazım. Ne kadar umursamaz olur iseniz o kadar az kafaya takarsınız. Herkesin söylemine kulak veremeyiz bizden bir tane var. El alem ne der diyerek onlara göre hayatımıza yön vermemeye çalışmak gerekir çünkü onlar bizim hayatımızı yaşamıyor bizler yaşıyoruz sefasıyla, cefasıyla...
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- u+1 yıl
Merhaba, bu algıdan kurtulabilmek için yapmanız gereken çok önemli bir şey var aslında. Daha doğrusu uygulamanız gereken bir şey var ki o da yaptığınız, düşündüğünüz şeylerin inandığınız doğrulardan ibaret olması. Yani mesela üniversite sınavından örnek vereyim. El aleme göre 1 sene daha sınava hazırlanıp mezuna kalmak, sene kaybı olarak görülür ve çok yanlış, hatalı bir davranış görülür. Kişinin kendini toplaması, ek zaman istemesi ve hayalindeki üniversiteye gidebilme ihtimalini göz önünde bulundurmazlar. Fakat siz eğer buna kayıp olarak bakmazsanız ve el alemin bu göz ardı ettiği şeyleri önemsemezseniz, tam da bu şekilde inandığınız doğrulardan yola çıkarak giderseniz kazançlı çıkarsınız ve bu algıdan da kurtulursunuz böylece. Mantık çerçevesinde alacağınız kararlar sizi yarı yolda bırakmayacak ve size her zaman faydası olacaktır. Zaten kendini gerçekleştiren insan kültürlenmeye karşı dirençlidir. Kültürünü önemser ama kültürün her dediğini gözü kapalı yapmaz. Eleştirir, sorgular ve kendi doğrusunu bu çerçeve oluşturmaya çalışır. Biliyorum kolay değil bunu yapmak. Zaman isteyen bir şey ama zamanla yapabileceğinize inanıyorum. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
00 Yorumla
Kişilik & Karakter konusunda 8b cevap paylaştı. Hayatını onlar için değil kendin için yaşamaya başlayınca ne el ne alem ne akraba hiçbirini umursamıyorsun. Sadece sana keyif veren ve seni iyi hissettiren şeylere yöneliyorsun. Kendini sevip iyice bildikten sonra diğer insanlarda yüzüne karşı seve seve saygı gösteriyorlar. El alem anca arkadan konuşur ve arkandan konuşanlarda gidip bir köşede ağlayabilirler.
00 Yorumla
Kişilik & Karakter konusunda 7,9b cevap paylaştı. Öncelikle kendi öz saygını ve değerini kazanman gerekiyor. Ne istediğini bilen birisi olarak yani kısaca bir birey olduğun bilincine kavuşursan çevrenin sözlerine çok takılmaz olursun. Çünkü bilirsin ki çevre ister olumlu ister olumsuz ne yaparsan yap senin hakkında her zaman bir şey söyleyecektir.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
38Cevap
- +1 yıl
Umursamayarak ve önemsemeyerek. Boşverin isteyen istediğini düşünsün siz kendinizi bildikten sonra...
00 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 10,8b cevap paylaştı. " El alalem ne der" i umursamayarak bu algıdan kurtulabiliriz. Biz onlara takıldıkça kendimizin önüne engeller koyduk.
00 Yorumla- u+1 yıl
El alem her şeyi der
burada el alemi önemsemek demek kendini arka plana atmak demek
boş verin el alemi de ne istediğinize bakın diyorum çokca :)00 Yorumla Merhaba,
Bu güruhu önemsemeyerek kurtulabilirsin. Çünkü bunlar insanın karşısına her alanda çıkan tiplerdir. Hiç rahat ve huzur vermezler. O yüzden sende çok fazla önemsememelisin.00 Yorumla- +1 yıl
Bildiğini okuyarak.. İnsanları rahatsız etmediğin sürece hayatını istediğin gibi yaşayabilirsin. Ne yaparsan yap bu el âlemin sesini kısamazsın. Sen kendini bildikten sonra kim ne derse desin, aldırma. Unutma ki dünya hassas kalpler için cehennemdir. Fazla hassas olmakta iyi değil
00 Yorumla - +1 yıl
Yaşayabileceğin, üzülebileceğin en acı durum başına geldikten ve el alemin arkandan en iğrenç dedikoduları kulağına geldikten sonra boşveriyorsun. O raddeden sonra daha kötü ne duyabilirim ki diyerek, kimseyi umursamıyorsun.
00 Yorumla - +1 yıl
Çok yanlış bir düşünce. İnsanlar bu elalem ne der kaygısı yüzünden hayatlarını başkalarına göre şekillendiriyorlar. Halbuki düşüncesini önemseyeceğimiz en önemli kişi kendimiz olmamız gerekir. Kendimizi sevmeyi ve değer göstermeyi öğrenmeliyiz.
00 Yorumla Benim çok sevdiğim bir söz vardı: Ne derse desinler ya***mı yesinler
Milletin dediklerine göre yaşarsan kendine Hayatı zindan edersin Millet arkandan sağından solundan konuşsun dinleme sen00 YorumlaBirilerinin lafıyla hareket ediyoruz. Kendimiz neyi istediğimizi bulmaya çalışırken başka düşüncelerden etkileniyoruz. Yanlış olan hemen kişiler o yanlış diyorsa ona uymak falan bir araştır öğren empati kur bir şey yap sonra bana uymuyor falan de yani kötü ya
00 YorumlaInsan kendi ayaklarının üzerinde durduğunda, tercihlerin sonuçlarına bir başına katlanabildiginde, dışarıdan bir baskasinin yorum yapmaya hakkı olmadığı konusunda da yeterince ikna oluyor zaten 😬
00 Yorumla- +1 yıl
Elalem umrumda değil diyerek saçımı uzatmaya başladım , bir şey diyen olursa da ağzının payını veririm.
00 Yorumla - +1 yıl
El alemden uzak kalarak, kimseyi tinlamayarak... yılardır böyleyim kafam rahat. Muhatap değilsen, konuşmaya da sesleri çıkmıyor...
00 Yorumla - https://www.youtube.com/embed/o8FBZ11krNM
Tam bunu izliyordum. Geçiyor burda da.
00 Yorumla - +1 yıl
Bunun için öncelikle x ve y kuşağının bu coğrafyadan göç etmesi lazım. Bir elli yıl var daha el alem saçmalığının son bulmasına ne yazık ki
00 Yorumla - +1 yıl
O elalemi hiçbir sekilde mutlu edemezsin ve o elalem senin her zaman kötü olmanı ister bunu unutma. Sen gülünce onlar huzursuz olurlar
00 Yorumla - +1 yıl
El alemle yaşamıyorum.
Hepsi kapı ardında kalıyor.10 Yorumla hiç uğrasma o algıdan kurtulunmaz dışa belli etmesende insanın içinde kalır.
00 Yorumla- +1 yıl
Elaleme takılmıyorum, kimse beni ilgilendirmiyor acık bişey mı var, neysek o..
00 Yorumla "İstediğini desinler umurumda değil"
En basiti. Elelamden banane00 YorumlaKurtulamazsın bir kere sen unutsan başkası hatırlatır
00 YorumlaHarbiden ya artık kurtulalım şu illetten. Sigaradan daha çok zararlı.
00 YorumlaKimseyi sik leme kim ne isterse der zaten her zaman
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 3,7b cevap paylaştı. El aleme muhtaç olmayarak. Birine ihtiyacınız olmadığında onun ne düşündüğünü takmıyorsunuz.
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 5b cevap paylaştı. Ben cuckold tarzı ilişkiler yaşıyorum kimse umrumda değil herkes kendi hayatına baksın
00 Yorumla- +1 yıl
Nasılını bilmem ben direk takmıyorum öyle bi derdim de kalmıyor doğal olarak.
00 Yorumla - +1 yıl
hiçbir şey yapmayarak bi kulağından girip diğer kulağından çıkacak
00 Yorumla hehehhe artık elalem ne diyicegini sasırmıs durumda😅
00 Yorumla- +1 yıl
Elinin tersiyle alemleri iterek
00 Yorumla - +1 yıl
Benim gibi iplemeyerek.
00 Yorumla - +1 yıl
Tuğçe Kandemir'in elalem şarkısını dinleyerek
00 Yorumla Kurtulamazsın kendin bağımsız bir birey olacaksın
00 Yorumla- +1 yıl
Hiçbirseyi kafana takma sadece.
00 Yorumla - +1 yıl
Kim ne der diye yaşamayı bırakalı çok oldu
00 Yorumla Allah ne der diye düşün
00 Yorumla- +1 yıl
Bence çok zor x kuşağı olduğu sürece
00 Yorumla - +1 yıl
kimseyi takmayarak , kendin istedini yap gitsin
00 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 7,2b cevap paylaştı. Öz güven, kendinin farkında olmalı insan
00 Yorumla- +1 yıl
Umrumda değil ama yine de can sıkıcı
00 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 848 cevap paylaştı. öyle bi algım yok zaten
00 Yorumla- +1 yıl
varlıklarına değer vermeyerek..
00 Yorumla - +1 yıl
Her zaman olacak bir söylem kurtuluş yok 🙄
00 Yorumla - Gizli Üye(18-24)+1 yıl
Kimseyi umursamayarak tabiiki
00 Yorumla - Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Kendin kurtulursun kafanda bitirirsen
00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Biz Yaratılmışları razı etmek için yaratılmadık.
00 Yorumla - +1 yıl
Elalem elalem
00 Yorumla Takmayarak
00 Yorumlayani her şey senin elinde
00 Yorumla- +1 yıl
istedigini yaparak
00 Yorumla - +1 yıl
Kendi hayatını eline alarak
00 Yorumla zihniyet böyle oldukça asla kurtulamayacağız
00 Yorumla- +1 yıl
Kim ne derse dersin fikrini aşılayarak
00 Yorumla - +1 yıl