Selam..Bu sorunun cevabı kişiye göre değişir ve bence bu onun hayata bakışını da beklentisini de yansıtır..
Benim muhtemelen bir çok kişi gibi birden fazla seçeneğim var ama ilk aklıma gelen ikisi;
✔️ Yeni temizlik yapılmış bir evde kahve içmek. Yeni yikanmiş ve mis gibi kokan bir çarşaf ve yastıkta çok uykusuz ve yorgun bir gece de uykuya dalmak..
✔️ Bana haksızlık, kötülük, vs.. yapan kişide ilahi adaletin işlediğini görmek..
Yağmurdan sonraki toprak kokusu, oltaya balık vururken balıkla girilen çaba, bir filmin mutlu sonla bitmesi, iftarda ezanın sesi ve suyun ilk yudumu... Daha çok var ama şu an açım ve yemeğe geçmeliyim. Haa bir de şaun ki his 😅 burnuma güzel kokular geliyor :-)
-Bir insana, hayatına, ruhuna dokunabilmek -Yolda kaldığını, kaybolduğunda ona rehber olmak -Umutlarına, hayallerine tutunmak -Kendinle vakit geçirmek -Mutluluğunu paylaşabilmek, birinin mutluluk sebebi olabilmek
Kendi adıma söylemem gerekirse.. Yağmurun sesi ve kendisi.. Ateşin o kızıl rengi. Odunun yanarken çıkardığı ses.. Gece cırcır böceklerinin sesi.. Rüzgarın yüzüme, bedenime verdiği serinlik..
ilahi adalete inanmam adalet devletle olur neyse bu baska konu sadece huzur huzurda bazen denizin dalga sesinde bazen dost sohbetinde bazen bir cocugun gulumsemesinde
Sorunu ilk okuduğumda, günün sonunda vicdan muhasebemi yaparken eğer hiçkimseye zarar vermemiş, üzmemiş ve gönlünü kırmamışsam bunun verdiği huzuru hiçbişey vermiyor bana.