Tuttuğu takımı yensin diye maçını izlememek, sağdan gittiğinde para bulmak, iş başvurusuna giderken sevdiği çorabı giymek gibi gibi şeyler... Sizin var mı toteminiz?
Batıl inançlara hiç bi zaman merakım olmadı, ama bunu yapan arkadaşlarım var hatta takıntı olacak seviyelerde olanları da gördüm.. O günün akşamında tuttuğu takımın maçı var diye tüm gün karısıyla konuşmazdı bi is arkadaşımız mesela 😅 bana biraz totemden çok taktik gibi geliyordu ya neyse..
Totem nedir çok iyi bilmiyorum, fakat benim inanarak yaptıklarım var:Mesela, korku filmi izlemeden önce ve dışarıya, sokağa, yolculuğa çıktığımda ilk işim Ayetel Kürsi okuyup kendime, sevdiklerime, eşyalarıma üflemek olur. Tüm insanlara da tavsiye ediyorum...🌻
Evet arkadaş konusunda yaparım Eğer hızlı tanışıp hemen samimi okuyorsam sonu HEP ayrılık olur hemde temelli Ama ağır ağır gidiyorsa saamimiyet gerçekten değer veririm VE hayatimdan çıkamaz
İşlerin yolunda gitmesi, istediğinin olması veya sana şans getirmesi için yapılan/inanılan herhangi bir şeye totem diyebiliriz. Totemin farklı farklı anlamları var benim kastettiğim bu türdü.