Hayat her zaman aynı seyrinde ilerlemez. Bazen hiç beklemediğimiz anda aksilikler, olumsuz giden durumlar meydana gelebilir. Böyle durumlarda kimisi fazlasıyla evham ve panik yaparken kimisi de soğukkanlı durarak ortamı sakinleştirmeye çalışır...Peki siz beklenmedik durumlar karşısında soğukkanlılı kalabilir misiniz?
Aksilikler karşısında soğukkanlı olabilir misiniz?
Aşırı soğukkanlı, hatta bir nebze duygusuz biri olabilirim.
Olayları sıcağı sıcağına yorumlamam. Oturup bir bardak anason çayı alırım ve durumu değerlendirip çözümü uygularım.
Aşırı öfkeli bir insan olsam dahi, öfkemi kimse kolay kolay göremez. İnsanlarla tartışmaya nadiren girerim. Her zaman sakin kalmayı başaran biriyimdir. Lakin her konuya karşı böyle değilimdir. Kişiliğim, geçmişim ve hayat tarzımın küçümsenmesi halinde karşımda ki babam olsa tanımam derisini yüzerim. Bu yüzden insan ırkıyla pek yüz yüze gelmiyorum. Kendimi bir nevi tecrit ediyorum.
Soğukkanlıyım. Şansını zorlayan olursa bu durum değişir. Canımı acıtanın canını çıkarırım.
Genelde soğuk bir insanım. O anki duygu durumum ne olursa olsun aşırı tepkiler veremem. Soğukkanlı olmayı seviyorum. Olaylar ve olgular karşısında panik yapmıyorum. Takla atan bir arabadan kazazedeyi bir an düşünmeden çıkarabilen bir insanım.
Şimdi şöyle söyleyeyim; işimde aksilik ve terslik olması, sektör itibariyle çok çok normalmiş 🙈🙊 Bunu ise müşterime asla yansıtmamam gerekir, yansıtırsam mum ateşi adeta saman alevine dönüşür ☺ Mecburum yani bir nevi..
Thy den başarı belgem bile var hatta konu üzerine 😎 Eğitim kolay aslında, her türlü bilgiyi de veririm fakat eğitim öncesi farkındalık ve kişilik testleri var. Ona ulaşmak biraz zor gibi.. Ama imkansız da değil tabi.. Elimden ne gelirse, yardımcı olurum ☺
Maşallah güzel kardeşim fenomen olmuşsun. Çizgini hiç bozmadan ilerleyeceğine eminim.
Soruna gelirsem aslında "çok istemek, hemen ümitlenmek, hayallere hemen dalmak..." gibi huylarım sebebiyle aksilikler karşısında bazen soğukkanlı olamıyorum.🌺
Allah razı olsun çok teşekkür ederim. İnşallah öyle olur :) En büyük isteğim bu. Kullandığınız çiçek emojisinden sizi tanıdım sanırım. Siz de hoşgeldiniz o vakit :)
Genelde kolay panik olan bir insan olsamda o anlarda cozemedigim bir biçimde soğukkanlı oluyorum bir duvara dönüşüyorim adeta (olay bittikten sonra oturup hickira hickira agladigim olmuştu çok dengesiz bir insanim ya😅) oan soğukkanlı sakin olamamışsamda öfkeli oluyorum gözlerimden de sesimden de öfke fıskiriyor bu yüzden öfke kontrolü benim için çok önemli her daim
Bazı insanlar o anda kimse soğukkanlı olmuyiesa bu görevi üstleniyorlar ve kendilerinden fedakarlık yapıyorlar. Fakat olay bittiğinde ya da o anki durum sakinleştiğinde eskisi gibi olup ani bir duygu boşalması yaşayabiliyorlar. Sanırım biraz sen de öylesin kardeşim :)
Olabilir kardeşim Biz medresedeyken deprem olmuştu (sene 2017 yanılmıyorsam) herkese dışarı koşmaya başlamıştı ben ise çekpasla şarteli indirmis öyle cikmistim (Boyum kisa😅) çünkü elektirikli soba birsürü şey vardı ki geri içeri girdiğimizde bir tanesi halinin üzerine devrilmisti.. Herkes Kendine geldi ben ağlamaya başladım 😂 korkuyu bir iki saat sonra hissettim arkadaşlarım hâlâ bunun dalgasini geçer😂
Yaa hâlâ düşüncelisin :) sen farklı şeylere odaklanıyorsun :) Olabilir bu da senin farkın işte :) Herkes ağlarken sen sakin olmazsan, herkes sakinken sen ağlamazsan bir YasayanAydinlik olamazdın :))
Her zaman soğukkanlı kalamıyorum maalesef. Yeri geliyor işler çığrından çıkıyor ve benim de tepem atıyor. Ama genel olarak sakin bir insanımdır. Kolay kolay delirmem.
Baya bi soğukkanlıyım iş yerinde bizim ustayı fronklift ezdi millet acil servis numarası unuttu ben ayağını ezmişti sabitledim 112 yi aradım gelen sağlık uzmanları teşekkür etti ayak sabitlendiği sinirlere zarar gelmemiş şimdi topallasada yürüyebiliyor
Dediğin gbi sorunun cevabı zaten sorunun içinde saklı hayat planlarımız dahilinde gelişmez bu sebeple başımıza ne geleceğini bilemeyiz.. fakat her durumu lehimize çevirmeyi bilmeliyiz yani cevabim evet soğukkanlı kalabilirim anlık şoklardan kurtulduğum gbi devam ke :)
@Tdkfkn anlaşırsan boğadan iyi bir hayat arkadaşı olur. (Bulamazsın demiyorum) özellikle başak ve boğa aşkı en ön sırada. Boğa bu sustuğunda bile işaret ararsan işini bilirsin
Uzun zamandır olmasını istediğim birşeyse soğukkanlılığımı koruyamam.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Evladın varsa ne yaparsan yap ikinciyi seçiyorsun panikte etsen kendinide kaybetsen bir süre sonra toparlayıp sakinleşip onlar için hayata soğukkanlı olmak durumunda kalıyorsun.
Ben sakin kalabilenlerdenim. Hemen tuvalete gidip hacet gideririm. Çünkü Türk’ün aklı birtek orda sağlam çalışır :)) planımı yapar ve çözüme ulaşmaya çalışırım